Świetna propozycja na śniadanie oraz kolację, a także na przystawkę lub imprezową przekąskę – sałatka ryżowa z szynką i jajkiem. Sałatka ryżowa to danie wręcz uniwersalne
Kuchnia Na WypasieJambalaya z krewetkami i mango to pomysł na pyszny obiad jednogarnkowy, prosty do przygotowania, bogaty w smaku. Jambalaya to danie kuchni kreolskiej, którego głównym składnikiem jest
Dorota Smakujekrótko smażone na dobrym oleju na mocno rozgrzanej patelni. Tracą swoją surowość, ale zachowują jędrność, olej i przyprawy wzmacniają ich smak. Takie warzywa można zjeść same w postaci surówki, można tez dodać do nich ryż czy kaszę i mieć fajny, wartościowy, tani posiłek. PRZEPIS NA BROKUŁA SMAŻONEGO Składniki na brokuła smażonego: 1 broku 2 łyżki oleju sól 1 łyżeczka
Dorota SmakujePappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!podudzi z kurczaka – 200 ml jogurtu naturalnego – 3-4 łyżki pikli limonkowych Patak’s – do podania: ryż, pieczone ziemniaki lub chlebki naan – do podania: kiełki, sałata lub ulubione warzywa, kapary, świeże chilli lub jalapeno (opcjonalnie) Przygotowanie: Jogurt wymieszaj z piklami limonkowymi Patak’s i użyj przygotowanej marynaty do kurczaka. Kurczaka odstaw
nietylkopasta.plkolby kukurydzy, koncentrat pomidorowy, doprawiłem solą, pieprzem i oregano. Garnek z warzywami zostawiłem na słabym ogniu jeszcze ok. 30 minut. W razie potrzeby warzywa należy podlać wodą lub sokiem pomidorowym. Podałem z bagietką, można z ryżem
R'n'G KitchenGroch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować
Szybko Szybkowarprzez dwa dni. Potrawka z piersi kurczaka z marchewką i groszkiem świetnie wpisała się w ten mój plan. Jednego dnia podałam ją z ryżem i sałatką z białej kapusty, drugiego z kaszą kuskus i mixem warzyw konserwowych domowej roboty, w obu przypadkach obiad bardzo nam smakował, a ja zaoszczędziłam czas ;) Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " MniamMniam.pl
Simply FoodPomidorowa z ryżem czy makaronem? To odwieczne pytanie i odwieczna niezgoda Polaków. Ja mam swoje preferencję ale zjem obie wersje. Pomidorowa jest jednak ta sama, na
nietylkopasta.plPomidorowa z ryżem czy makaronem? Nawet nie próbuję odpowiedzieć na to pytanie. Ale skoro tu trafiłeś, zapewne wybierasz wersję z ryżem. Moja dzisiejsza pomidorowa jest intensywna
nietylkopasta.plzewnątrz, soczyste w środku. Piekłam je pod przykryciem, polewając od czasu do czasu powstającym coraz bardziej aromatycznym sosem. Idealne na obiad, do ziemniaków, ryżu, kasz. Nawet nie potrzeba żadnej surówki / sałatki. Ale ja zawsze jakieś warzywo dodaję. Polecam mizerię, buraczki, colesław. Ale wierzę, że sprytnie i smacznie dobierzecie sobie do nich ulubione dodatki;D Składniki: 6 podudzi z kurczaka
Zasmakuj KuchniKuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Na każdym kroku możemy spotkać restauracje serwujące potrawy rodem ze słonecznej Italii. Wśród najczęściej wybieranych potraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie da się ukryć, że ostatnio troszkę mniej jemy ryb niż kiedyś ale jak już mamy ochotę zjeść kawałek świeżego i dobrego białego mięsa to nie
Kuchenne Wariacjełopatki, ale może też być z drobiu ) dupka cebuli starta na najmniejszych oczkach na tarce 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, warzywa suszone bez soli, natka pietruszki mąka do obtoczenia Dodatki: dwa woreczki ryżu 1. Grzyby starannie myjemy i przebieramy. Większe kapelusze czy nóżki kroimy na mniejsze kawałki. 2. Na patelni szklimy cebulę pod koniec dodając ząbek czosnku(...)formujemy małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy w mące i wrzucamy do gotujących się już kurek. Całość gotujemy około 20-25 minut. W tym czasie gotujemy także ryż według przepisu na opakowaniu. 6. Pod koniec tego czasu w szklance mieszamy śmietanę z mąką i hartujemy ją gorącą wodą z grzybków. Wlewamy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia sosu
Gotowanie...to proste !