nadaje wyrazistego i intensywnego smaku. Z pewnością możesz zamiast majonezu dodać jogurtu naturalnego lub śmietany. Potrawę wykonasz w 15 minut. Uniwersalna surówka pasuje zarówno do dań mięsnych jak i ryb. Często gości na moich stole. Dzieci bardzo lubią tą surówkę pomimo ostrego smaku pora . Potrawa jest bardzo prosta do zrobienia. Zobacz jak krok po kroku wykonać pyszną surówkę. Zaczynam
Ania gotujemajonez pieprz Sposób przygotowania: 1. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Pokroić w kostkę również czerwoną paprykę, ser żółty. 2. Kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę posiekać. 3. Filety z ryby pokroić wedle uznania. 4. Wszystko wymieszać, dodać trochę majonezu. Można doprawić pieprzem, soli nie potrzeba, bo zazwyczaj śledzie są wystarczająco słone. Smacznego!!! Źródło: Ania gotuje
Kuchnia domowa Anikształt chrupiącej skorupki. Taką skorupkę uzyskuje się poprzez posypanie ziemniaków żółtym serem. Gratin ziemniaczane jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Sprawdza się podane z praktycznie każdym rodzajem mięsa oraz ryb. Dodatkowo ziemniaki przygotowane w formie gratin są niezwykle kremowe dzięki ich zapiekaniu z dodatkiem śmietanki oraz sera. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na gratin ziemniaczane . Znajdziesz mnie na Instagram
MeCooksbulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do przyprawiania sosów, mięs i warzyw a liście używane są przyrządzania dressingów oraz jako przyprawa do zapiekanych warzyw i ryb. Surówka z kopru włoskiego to moja dzisiejsza propozycja na wykorzystanie tegoż warzywa w formie na świeżo. Koper włoski rewelacyjnie łączy się z owocami cytrusowymi dlatego też poza jabłkiem, które znalazło
MeCooksPyszna sałatka śledziowa z cebulą i groszkiem. Sałatka ze śledzi to przepis dla wszystkich, którzy szukają prostego i szybkiego pomysłu na przekąskę z tą popularną rybą. Klasyczne składniki, czyli śledź, cebula, korniszon oraz groszek, to wszystko czego potrzebujesz skompletowania tej pysznej sałatki. Do połączenia składników proponujemy sos majonezowo – musztardowy. Sałatki śledziowe przepisy, które bardzo często trafiają na nasze stoły
Kuchnia Na Wypasiemojprzepisna.pl | Pasztet z ciecierzycy Ostatnio nie mam zbyt wielkiej ochoty na mięso, za to chętnie sięgam po warzywa czy ryby. Powoli wprowadzam do swojej kuchni więcej strączkowych roślin, ostatnio na tapecie mieliśmy przepyszną zupę z soczewicy – autorstwa mojego męża :) (jak chcecie przepis to dajcie znać), zupę z ciecierzycy, hummus oraz pasztet z ciecierzycy. Mam też w planach zrobienie
moj przepis namogę jeść o każdej porze roku, chrupiąca, aromatyczna, im dłużej stoi, tym jest lepsza. Przechowywana w lodówce może stać do 2 tygodni. Jest doskonałym dodatkiem do mięsa i ryb. Niektórzy nazywają ją "surówką jak u chińczyka" Co potrzeba: 800 g białej kapusty, 200 g marchewki (2 szt. średnie), 1 mniejsza cebula Co potrzeba na zalewę: 50 ml wody
Bułka z Chlebemstos mięsa, które piecze się na pionowym ruszcie. Mięso wykorzystywane do Gyrosa to jagnięcina, wieprzowina, wołowina lub ich mieszanka, ale również można spotkać mięso kurczaka, a nawet ryby. Grecki Gyros to bezsprzecznie Grecki fast food, ale czy na pewno pochodzi z Grecji? Pierwszy raz pojawił się w Grecji w roku 1922, wraz z tysiącami greckich
RafalCookPollan zawiera ponad 100 przepisów, których przygotowanie nie zajmuje zazwyczaj więcej niż 35 minut. Przepisy na sałatki, zupy i chili, burgery, placuszki i sandwicze, dania wegetariańskie oraz potrawy z ryb, owoców morza lub z dodatkiem mięsa. zaspokoją wymagania każdego kto sięgnie po tę książkę. Także zaprezentowane propozycje przekąsek, dodatków i słodyczy zapowiadają się bardzo apetycznie. Warto podkreślić
Cztery Fajeryłyżki jogurtu naturalnego - płatki chilli - kolendra lub natka pietruszki Kalafior i suma gotujemy na parze. Pesto łączę z jogurtem. Całość polewam sosem, dodaj płatki chilli i gotowe! Pamiętaj, że ryba to delikatne mięso wystarczy jej dosłownie kilka minut na parze i jest gotowa
SMYKWKUCHNIkotlety mielone: Łatwe do zrobienia najsmaczniejsze kotlety mielone>>> Kotlety mielone z pieczarkami>>> Kotlety mielone z indyka>>> Kotlety mielone z ryby>>> Składniki na kotlety mielone z cielęciny: 500 g cielęciny bez kości 250 g wątróbki cielęcej lub drobiowej 1 cebula 2 jajka czerstwa bułka + mleko do namoczenia
Moja Książka KucharskaSałatek nigdy dość! Na blogu jest już mnóstwo przepisów na różnego rodzaju sałatki, czy to z mięsem, czy bez. Są wegańskie, wegetariańskie i z rybami, ale co i rusz pojawią się nowe pomysły i inspiracje. Tym razem jednak jest to stary przepis, który często gościł na moim stole w latach 90-tych. Wtedy ta sałatka była bardzo modna
Kulinarne przygody Gatitybulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do przyprawiania sosów, mięs i warzyw a liście używane są przyrządzania dressingów oraz jako przyprawa do zapiekanych warzyw i ryb. Surówka z kopru włoskiego to moja dzisiejsza propozycja na wykorzystanie tegoż warzywa w formie na świeżo. Koper włoski rewelacyjnie łączy się z owocami cytrusowymi dlatego też poza jabłkiem, które znalazło
MeCooksPyszne danie na obiad mam dla smakoszy łososia. Aromatyczny, delikatny łosoś w miso smakuje każdemu, Tobie pewnie też zasmakuje, polecam. Danie szybkie do wykonania a smakuje
Moje Małe Czarowanie