tego. W sumie nawet nie chcę, w końcu bloga nie prowadzę jedynie dla siebie. Jeżeli chodzi o same śledzie, od razu się przyznam, że nie jestem wielką fanką tych ryb. Lubię jednak te, które są z owocami, świeżymi i suszonymi. Mamy więc tutaj śledzie z rodzynkami. Pyszne. Składniki: 3 solone filety śledziowe 1 czerwona cebula garść rodzynek 4 łyżki
Kardamonovyrzepakowy extra virgin (można użyć oliwy) (przepis na 3 porcje) Łososia kroimy w dużą kostkę, doprawiamy imbirem i sosem sojowym, odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy kawałki ryby (na zwykłym oleju rzepakowym) do zrumienienia ze wszystkich stron. Pomarańcze obieramy ze skóry, najlepiej nożem, w taki sposób żeby nie pozostała na nich biała błona. Później je filetujemy
Kardamonovycoś naprawdę pysznego. Głównym bohaterem jest łosoś, za którym My się musiał trochę nachodzić. Moje plany co do potraw były zupełnie inne, ale że dostępne były tylko wędzone ryby… raczę Was czymś innym. I tak na pierwszy strzał idzie tatar. Drugi przepis postaram się opublikować jeszcze w ten weekend. Składniki: 50 g łososia wędzonego na zimno MOWI Pure
KardamonovyZrobiona w sumie pod rybę, po prostu. Od dawna chodziło za mną połączenie ryby z owocami, trzeba było to w końcu zrealizować. Świetne połączenie, świetne. Składniki: 1 mango pół granatu 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy extra virgin sok z połowy cytryny sól pieprz Mango obieramy, kroimy w kostkę (pamiętajcie o pestce
KardamonovyZupełnie nie planowałam wrzucać dziś żadnego posta, ale nie mogę się powstrzymać. Poza tym dziś piątek, pewnie w wielu domach jest ryba. A do ryby najlepsza jest ta surówka. Wczoraj (dzięki mojemu tacie) jadłam jedną ze smaczniejszych kapust kiszonych ever. Dziś zrobiłam z niej klasyczną surówkę. Jest tak smaczna, że chyba nie doczeka obiadu. Składniki: 300 g kiszonej kapusty
KardamonovyZapomniałam o tym przepisie zupełnie. Śledzie w jogurcie z cebulą i groszkiem zrobiłam przy okazji urodzin Bro. Zawsze w jego urodziny robię jakąś wersję tych ryb (bo lubi), w tym roku nie mogło być inaczej. Do wyboru miał właśnie te tytułowe i drugie – w chimichurri. Pierwsza propozycja smakowała mu bardziej, dlatego ją publikuję. Wiem, że to nienajlepsza pora
KardamonovyMakrelę obieramy ze skóry i ości (bardzo dokładnie), rozdrabniamy widelcem w misce. Dodajemy do niej obrane jajka i te również rozdrabniamy widelcem. Pokrojoną drobno cebulę wrzucamy do jajek i ryby, dolewamy do tego jogurt, majonez i musztardę. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Pasta pyszna jest właściwie od razu, nie trzeba jej odstawiać do przegryzienia się. Przed
KardamonovyProsty i smaczny przepis na karpia wigilijnego. Wystarczą tylko 3 dodatki, by cieszyć się smakiem soczystej ryby. Artykuł Karp wigilijny smażony pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąKroeung czyli Amok Trei Dorsz Curry, czyli Amok idealnie odzwierciedla równowagę smaków i unikalny akcent kuchni Khmerskiej dzięki Kroeung. Dla wyjaśnienia to danie powinno być przygotowywane ze słodkowodnych ryb rzecznych. Pochodzenie Amok wydaje się, być mgliste i ciężko powiedzieć gdzie dokładnie i kiedy powstało, chociaż musisz, wiedzieć, że w Kambodży spożywa się Amok od pokoleń(...)spróbujesz tego dania, bo jest uważana za narodową potrawę tego kraju. Czym jest dokładnie Amok? Jest to, gotowany na parze, podobny do musu krem z pasty Kroeung, z rybą rzeczną i mlekiem kokosowym, podawany zwykle w kubku z liści bananowca lub łupinach orzecha kokosowego. Brzmi wspaniale, prawda. Moja wersja może ciut odbiega wyglądem od oryginału, ale zapewniam
RafalCooksmaczne. Jeśli szukasz więc przepisu na łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne i pachnące śledzie, to zapraszamy na naszego Bloga. Znajdziesz tu również inne pomysły na dania z ryb smażonych i marynowanych. Śledzie z kolorowym pieprzem Składniki: płaty śledziowe solone: 5 – 6 szt. cebula czerwona: 1 szt. cebula biała: 1 szt. pieprz kolorowy: 1 op. dobrej jakości olej
Kuchnia Na WypasieBoże Narodzenie i Nowy Rok to czas, w którym Polacy jedzą najwięcej ryb, a dużą ich część stanowią śledzie. Wybraliśmy dla was 6 sprawdzonych przepisów, które idealnie sprawdzą się na świątecznym stole: Śledzie po grecku. Rewelacyjna sałatka z sosem, który tak bardzo lubimy. PRZEPIS Sałatka śledziowa z pieczarkami. Przepis, który przyda się podczas świąt Sałatka śledziowa z buraczkami
Kulinarna Polskateż chlebowa, lub żytnia – jak na zdjęciu) ½ łyżeczki soli 200 ml wrzątku 1 łyżka oleju do smażenia pierożków Nadzienie rybne 250 g surowych, obranych krewetek 300 g świeżej morskiej ryby (dorsz, flądra) ½ szklanki drobno posiekanej kapusty (białej, ale jeśli masz pak choy do ją dodaj) 1 cm kawałek imbiru starty 1 starty ząbki czosnku 1 łyżka siekanego szczypiorku(...)nadzienie. Jeśli robisz nadzienie mięsne, sprawa jest prosta: przełóż do misy wszystkie składniki i dobrze wymieszaj całość. Wstaw do lodówki. W przypadku nadzienia rybnego: bardzo drobno przesiekaj krewetki i rybę, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Krok 3 Wyjmij ciasto z lodówki, rozpakuj z foli i zagniataj przez 5 minut. Ponownie uformuj kulę, zawiń w folię i wstaw do lodówki
Niedzielny kucharzdanie na szybki i zdrowy obiad. Smaczny i pożywny posiłek, który przygotujesz bez dużego wysiłku. Na pewno będą nim zachwyceni wegetarianie i osoby dbające o zdrowe odżywianie. Sama wędzona ryba z czasem może nieco spowszednieć, dlatego warto zmieniać jej rodzaj i sposób podania. Dorsz jest bardzo smaczną i dość chudą rybą, warto więc go jeść, będąc na diecie. Świetnie
Kuchcik gotujeRyba po grecku czy śledzie? Grzybowa czy barszcz czerwony? Ryba smażona czy na parze? Krokiety z kapustą i grzybami, uszka czy pierogi? Zbliża się piękny czas, Świąt Bożego Narodzenia. W większości domów jest obyczaj podawania 12 tradycyjnych potraw wigilijnych, składania życzeń i łamania się opłatkiem. Choć te święta będa dla wielu z nas inne, przeżyjmy je… Artykuł Ryba
Jaśkowe Klimatywidelca przyduszam. Tam gdzie nie ma nadzienia i ma być ogon palcami zgniatam żeby zrobić wcięcie. Koniec ogona nacinam nożyczkami, z drugiej strony tez nacinam gdzie ma być buzia ryby. Rybie łuski nacinam nożyczkami na cieście robiąc to delikatnie żeby nie przeciąć ciasta. Oczy robię z pieprzu. Rybki smaruje rozbełtanym jajkiem i układam na blaszce na papierze. Wstawiam
wesoła kuchnia