Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2
JaglusiaPyszna, lekka i kolorowa sałatka. Do tego wystarczy chrupiąca bagietka i otrzymamy świetną propozycję na lekki obiad lub kolację. 1/2 pęczka zielonych szparagów 100 g
Smakołyki AsiMłodziutkie nowalijki w sałatce i kolorowy kwietnik na balkonie :) Poranne słoneczko tak atrakcyjnie zagląda mi dziś w okna, że postanowiłam dzień uwiecznić spacerem na osiedlowy bazarek
Grunt to przepis!przyrządzeniu zupy rybnej. Kilka razy jadłam ją w restauracjach i bardzo mi smakowała. Jeden jedyny raz talerz rybnej był nieudany. Zalewajka o mdłym kolorze z kilkoma listkami natki, a ryba? No mogłam ją iście łowić z tej zupy, niestety z marnym skutkiem. Obawiałam się, że mój domowy, rybny bulion nie będzie w smaku taki, jakim chciałam go stworzyć. Ale próba
Raj dla Podniebieniaszybko”, a stała się niezwykle delikatnym, wykwintnym daniem, które zachwyciło mojego ją jedzącego. Dziś propozycja również bardzo wiosenna i świeża. Owoce morza można z powodzeniem zastąpić swoją ulubioną rybą, ale uważam, że krewetki pasują tutaj idealnie. Namawiam do spróbowania! Składniki: 4-5 liści zielonej sałaty 6-7szt dużych krewetek 5 łodyg zielonych szparagów 1/2 zielonego ogórka
Raj dla Podniebieniawymieszać z sosem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z masłem. Ułożyć łososia skórą do dołu i smażyć, aż skórka się zezłoci. Następnie przewrócić i dosmażać chwilę z każdej strony. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić cytryną. Kawałki łososia ułożyć na makaronie, posypać parmezanem
Magda KucharzyNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenKolejny pomysł na pyszny i ekspresowy obiadek. Makron spaghetti podany z dobrej jakości tuńczykiem z puszki, świeżymi pomidorami, oliwą, czosnkiem i cebulką dymką. Doprawiony suszoną
cool and mintySkładniki: 150 g krewetek w oleju z czosnkiem (2 opakowania) 1/2 pora 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 1/2 czerwonej papryki 3-4 połówki brzoskwiń z puszki 2
czarrna od kuchniTarta francuska z łososiem i brokułem porcja dla 4 osób Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki
JaglusiaU mnie ostatnio znowu królują śledzie. Ostatnio były na grillu , a dziś proponuję lekko ostre, chrzanowe z rodzynkami. Polecam. Takie śledziki to doskonała propozycja na zakrapiane
Kuchnia z widokiem na ogródWiosna zawitała już na stragany, wakacje tuż, tuż, nie poddawaj się i trzymaj zdrowego planu jedzeniowego, jedz warzyw jak najwięcej, możesz je łączyć z rybą i mięsem lub jadać solo. Bataty inaczej słodkie ziemniaki goszczą na polskich stołach coraz częściej choć i tak zbyt rzadko, gdyż znacznie przewyższają pod względem wartości odżywczych klasyczne ziemniaki. Bataty są bowiem źródłem karotenoidów, luteiny
Słodki KompromisKolejna surówka,którą bardzo lubimy.Kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem z dodatkiem śmietany :) najczęściej dodaję ją do dań z rybą. SKŁADNIKI 2 jabłka 2 marchewki 250g kapusty kiszonej śmietana 12% zmielony czarny pieprz WYKONANIE Kapustę kiszoną kroimy i przekładamy do miseczki.Jabłka i marchewkę myjemy,obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na dużych oczkach.Starte jabłka i marchewkę przekładamy
Mała w garnku mieszaWrapy z tortilli z wyrazistym tuńczykiem, lekko pikantna rukolą i słodkawa kukurydza to świetna propozycja na przekąski na przyjęcia. Równie dobrze sprawdzi się jako pożywne i
Pyry na Gaz