ogórków - 3 łyżki łagodnego keczupu Kotlin - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Rybę obieramy z mięsa, dokładnie sprawdzając czy nie zostały w niej ości, a następnie za pomocą widelca rozdrabniamy ją na małe kawałki. 3. Cebulę i ogórki kroimy w małą kosteczkę
Apetyczna babeczkaTo się sprawdza ( połączenie z pomidorami ) Składniki 750 g świeżego tuńczyka 5 pomidorów 1 czerwona marynowana papryka 3 ząbki czosnku 1 cebula szklanka białego półwytrawnego
R'n'G KitchenProsto i smacznie Składniki 2 dojrzałe awokado 4 jajka 4 cienkie plastry wędzonego łososia 1 cytryna 6 łyżeczek majonezu sól pieprz Przygotowanie Jajka
R'n'G KitchenDziś szybka propozycja na zdrowe i smaczne śniadanie, przekąskę w ciągu dnia czy kolację. Możecie dodać do tej kompozycji inne smaki takie jak tartą paprykę lub
Zasmakuj KuchniŚledzie marynowane z imbirem nie są bynajmniej moim autorskim pomysłem. Miałam okazję spróbować tego specjału podczas warsztatów kulinarnych z robotem Kohersen Mycook, które odbyły się w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataorzechami Wściekła szarlotka Babci Zosi Galaretka z cydru Truskawki w czekoladzie Tarta z jabłkami na cieście francuskim Sałatki Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami
Kuchnia BazyliiSmakosze marynowanego śledzia powinni bez wątpienia spróbować śledzia po szwedzku w aromatycznej marynacie i przenikających się wzajemnie słodkości i słoności. Składniki : 1 kg słonych śledzi matias
Mechanik w kuchnizimą. Bo doskonale rozgrzewają, zaspokajają głód i dodają energii. F asolka po bretońsku, wbrew logice, wcale nie wywodzi się z Bretanii, a z Francją ma prawdopodobnie tyle wspólnego co ryba po grecku z Grecją. Jest natomiast wielce prawdopodobne, że nasza bretońska fasolka to siostra brytyjskiej potrawy o nazwie "baked beans". Choć tak naprawdę brytyjska i polska fasolka bardzo się
Smakowity Blog KulinarnyDanie pyszne, zjedzone w błyskawicznym tempie. Krewetki wyłożyć na durszlak i przelać wodą, odstawić do osuszenia. Do miski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną
Kuchnia PokoleńPowoli zaczynami myśleć o Bożym Narodzeniu. W każdym domu są potrawy bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego stołu. Tym razem chcieliśmy podzielić się z Wami przepisem
Kuchnia od dwojgaCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na tajski makaron ryżowy z dodatkiem owoców morza. Do przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - porcję makaronu ryżowego - 200 g mrożonych owoców
Bez CebuliDelikatne, puszyste i bardzo smaczne Wariantów podania jest mnóstwo, można je jeść na słodko, na słono, z mięsem lub z rybą, z kapustą i grzybami – wtedy powstają krokiety, czyli zawijane panierowane w bułce naleśniki i smażone na rumiano. Jest wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Można dodawać tylko mleko, mleko z wodą, mleko z wodą gazowaną, różne rodzaje mąk
Zasmakuj KuchniZupa pełna smaków .Bardzo mocno wyczuwalny smak łososia i cytryny.Świetne połączenie dwóch składników nadający zupie orginalność.Polecam. 70 dag.łososia 40 dag.ziemniaków 1
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki