ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:18/236)

Sandacz z Sosem Śmietankowo - Maślanym z Trawą Cytrynową i Limonką podany z Dzikim i Jaśminowym Ryżem 175

świetnie zagrała z całością, a sos? Sos normalnie jest kulinarną petardą! Mój syn miał problem z określeniem jak mu smakuje ten obiad. Dopytywał co to za sos, stwierdził, że w życiu mu tak ryba nie smakowała tak bardzo jak ta. A ja? Ja jadłam i momentami zamykałam oczy, odpłynęłam. Rzadko tak zachwycam się przed Wami daniami, ale to jest nieziemskie(...)wyrzuciłam, postawiłam sos na malutki ogień, wrzuciłam odrobinę skórki z limonki startej na tarce, wymieszałam. Na końcu nadal podgrzewając dodałam zimne masło i mieszałam do czasu zgęstnienia sosu, doprawiłam solą i pieprzem. Rybę wyciągnęłam z piekarnika. Mango z żurawiną odsączyłam z syropu. I tak jak widać zdjęciu podałam z ryżem jaśminowym zmieszanym z dzikim ryżem, mango z żurawiną. Sandacza położyłam

Blondynka Gotuje
Sandacz w sosie z kiszonych ogórków po staropolsku 193

Ciekawa propozycja na wigilijny stół i nowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje • 1 filet z sandacza • 2 ogórki kiszone • 2 szalotki • 1 szklanka śmietany 30% • sól, pieprz biały i cytrynowy do smaku • 3 łyżki masła klarowanego Wykonanie: • Na maśle posmażyć szalotkę pokrojoną(...)Dusić sos aż zredukuje objętość, przyprawić solą i pieprzem białym. • Usmażyć na maśle filet z sandacza posypany solą, pieprzem cytrynowym i oprószony mąką. • Podawać rybęsosem ogórkowym na ciepło. Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro Dary lasu

To co kocham
Kotleciki z tuńczyka w oleju z ostrym sosem 252

smaku Sól i świeżo zmielony czarny pieprz Olej roślinny do smażenia sos 2- 3 łyżki majonezu 2 łyżki kefiru 1 ząbek czosnku starty 1 łyżeczka wasabi łyżeczka pieprzu zielonego marynowanego sól, pieprz przygotowanie Fasolę rozdrobnić w blenderze, umieścić  w dużej misce. Dodać rozdrobnioną, lekko odsączoną rybę, cebulę, bułkę tartą, pietruszkę i szczypiorek. Wymieszać aż wszystko dobrze się połączy.Spróbować(...)warstwa.  Smażyć kotleciki, po kilka sztuk na raz,  na złoty kolor. Usmażone osączyć na ręczniku papierowym. Podawać gorące lub w temperaturze pokojowej z ostrym sosem majonezowym i  z dodatkiem sałaty. Smacznego

Stare Gary
Poniedziałkowy "fit" - Jajka z nadzieniem rybnym 214

lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy, a następnie kroimy na połówki i wyciągamy delikatnie żółtko ze środka, nie uszkadzając białek. Żółtka przekładamy do miseczki i dodajemy do nich rybę w sosie pomidorowym. Całość rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz rzodkiewkę, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka. Do przygotowania tego przepisu wykorzystałam Filety z makreli w sosie pomidorowym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pstrąg łososiowy pieczony, z sosem śmietanowo – maślanym z rukolą 162

pysznej ryby, pysznego sosu i rukoli mogło zaowocować tylko pysznym daniem i takie ono jest. Polecam. Składniki: 2 kawałki pstrąga łososiowego ( po około 250 gram ) Sól Otarta skórka z cytryny Oliwa Sos 100 - 150 ml śmietany słodkiej 18% 2 łyżki masła Sól Dodatkowo Świeża rukola Wykonanie: Z pstrąga usuwamy ości, opłukujemy i osuszamy. Ryby umieszczamy w naczyniu(...)międzyczasie do garnka wlewamy śmietanę, podgrzewamy i dodajemy masło. Przyprawiamy solą i gotujemy od czasu do czasu mieszamy trzepaczką do momentu uzyskania lekko gęstej konsystencji. Pstrąga po upieczeniu polewamy sosem i posypujemy świeżą rukolą. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Pieczony marlin z sosem béarnaise 181

Jest to danie kuchni francuskiej. Marlin jest rybą bardzo delikatną i bardzo smaczną, dlatego polecam gorąco. Przepis kuchni francuskiej z ulotki Biedronki. Pieczony marlin z sosem béarnaise. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BARWENA W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM Z POMIDORAMI 210

także w Morzu Północnym i zachodnim Bałtyku. Należy do ryb okoniokształtnych i jest wspaniale ubarwioną rybą ( jej grzbiet jest niemal purpurowy ). Jest rybą niezwykle smaczną,o czym ja się przekonałam i mam nadzieję , że i Wy się przekonacie! Mam dla Was fantastyczny przepis na barwenę w sosie słodko – kwaśnym. Z dodatkiem pomidorów , szalotki oraz czosnku. Tak przyrządzona jest(...)PRZYRZĄDZENIA: Filety z barweny oczyszczamy, nacinamy skórę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą oraz pieprzem. Obtaczamy w mące kukurydzianej z każdej strony, otrzepujemy nadmiar. W woku rozgrzewamy olej, wkładamy rybę skórą do dołu, zmniejszamy płomień i smażymy z obu stron aż ryba będzie gotowa, odkładamy w ciepłe miejsce. Na tę samą patelnię dodajemy posiekany czosnek oraz cebulę, przesmażamy. Wrzucamy pokrojone

Ostra na Słodko
Pasta serowa z rybą w pomidorach 206

Składniki: 250 g białego sera w kostce 1 puszka ryby w sosie pomidorowym (np. makreli) zielona cebulka ewentualnie sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ser rozdrobnić widelcem. 2. Do sera dodać rybę z puszki i posiekaną zieloną cebulkę. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tortille z łososiem teryiaki 209

domowy fast-food, tym razem z łososiem w roli głównej. I to nie z byle jakim łososiem, bo marynowanym w sosie teryiaki, soku z pomarańczy, brązowym cukrze i sosie ostrygowym. Ryba przyrządzona w ten sposób jest po prostu boska!  SKŁADNIKI (4 tortille) pieczony łosoś 200g filetu z łososia 2 łyżki sosu teryiaki 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru

DefinicjaSmaku
DORSZ W SOSIE PIETRUSZKOWYM 258

Bardzo rzadko używam gotowych produktów. Z reguły wszystko sama przygotowuję. Dzisiaj jednak zrobiłam wyjątek dla gotowego bulionu. Marco Pierre White (moje kulinarne guru) od jakiegoś czasu

Przepisy Aleksandry
Makrela w teriyaki 218

Makrela to jedna z najzdrowszych (i do tego najtańszych!) ryb. Jest dość tłusta, dlatego w odświeżającym teriyaki smakuje wprost genialnie. Już jej nieduży kawałek sprawia, że mamy poczucie najedzenia. Polecam własnoręczne przygotowanie sosu, jeśli zaś go kupujemy – postawmy na teriyaki dobrej jakości. Marynata będzie się też świetnie komponowała z podobnie przyrządzonym łososiem, pstrągiem łososiowym, halibutem czy nawet filetem(...)skóry, a następnie minutę od strony mięsa. Zalewamy marynatą teriyaki i gotujemy przez 2 minuty. Na głębokie talerze nakładamy makaron z warzywami. Kładziemy na każdej porcji filet z ryby. Polewamy sosem z patelni i posypujemy zielonymi częściami dymki. Danie można posypać także posiekaną świeżą papryczką chilli (u mnie kiełki chilli). Post Makrela w teriyaki pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
DORSZ NA SZPINAKOWEJ PIERZYNCE 198

Sos przygotowany na bazie szpinaku i sera feta, tworzy zieloną bazę pod rybę. Dzięki czemu danie jest proste, ale estetyczne. Każdy szczegół jest dokładnie dopracowany, dzięki czemu można delektować się każdym kęsem.  SKŁADNIKI: filety z dorsza 2 szt. szpinak mrożony siekany 300 g. ( odmrożony ) czosnek 3 ząbki sok z cytryny ok. 2 łyżek sól i pieprz do oprószenia ryby(...)ryby i przysmażyć, aż się zarumieni ( nie zbyt długo ). Wyciągnąć rybę na talerz z ręcznikiem papierowym. Na tej samej patelni umieścić szpinak. Chwilę podsmażyć i wlać bulion. Gotować, aż lekko odparuje. Dodać pokruszoną fetę. Wymieszać, aż powstanie jednolity kolor. Sos doprawić pieprzem. Do sosu można włożyć kawałki ryby. UWAGA! Jeśli szpinak nie jest siekany, sos należy zmiksować blenderem

Kuchnia Paulettes
Pasta rybna z twarogiem 173

rybna z twarogiem Składniki: - szproty w sosie pomidorowym - 125g twarogu półtłustego - sól himalajska dodatki: - pomidorki koktajlowe - pieczywo z dodatkiem amarantusa Granex (więcej o produkcie na Uwaga, zrzucam ) Przygotowanie: Rybę w sosie i twaróg miksuję razem na gładką masę, doprawiam solą. Pasta jest dobra na śniadanie na kanapki. Ja podaję z chrupkim pieczywem i koktajlowymi pomidorkami. [ opinia: pieczywo z dodatkiem amarantusa

Kuchnia co dnia