ryby smażone - 3566 przepisów (strona:182/238)

Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 246

Makaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków…

Oryginalny smak
Śledź w pomidorach z cebulą 344

Bardzo prosta propozycja podania śledzia solonego. Przepis trudno zepsuć, więc każdy z pewnością potrafi go przygotować. Śledzia warto podać z pajdą domowego chleba z masłem. Składniki

Apetyczna babeczka
Quiche ze szpinakiem i łososiem 163

Od dawna miałam ochotę na takie połączenie. Zainspirowana przepisem w "Moich smakach życia" postanowiłam zakupić składniki i przygotować tartę na imieniny ukochanego. Niestety nie był nią

Pasja Smaku
Risotto z grzybami i szynką szwardzwaldzką 178

Risotto, obok makaronu i pizzy najpopularniejsza, klasyczna włoska potrawa. Z makaronem i pizzą ma jeden wspólny mianownik - można je przyrządzić na wiele sposobów. Znakomicie smakuje z mięsem, rybami, owocami morza, szybką, warzywami czy grzybami. Pomysł na risotto z grzybami i szynką dojrzewającą podpatrzyłam od Pascala, który gotował podobne w swoim programie. Risotto wyszło naprawdę pyszne, kremowe. Szynka szwardzwaldzka doskonale(...)szynki tłuszczu. Doprawić pieprzem. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, zeszklić cebulę dodać (uważać aby nie zarumieniła się zbytnio). Dodać ryż i smażyć na małym ogniu przez około 2 minuty ciągle mieszając aż ryż się lekko zarumieni. Dodać trochę bulionu grzybowego, cały czas mieszać, kiedy ryż wchłonie płyn dodać kolejna porcję. Cały proces powtarzać

Mania Gotowania
Pieczone burgery z dorsza i batatów z pietruszkowym pesto 167

P ieczone burgery z dorsza i batatów to nasza ulubiona wersja kotletów. Są pyszne, proste i same się pieką :). Do podania w bułce, z ziemniakami, frytkami

SzczyptaSmaQ
Chińszczyzna z ryżem basmati 174

miano „księcia ryżu”. Rośnie w Indiach i Pakistanie u podnóży Himalajów. Podczas gotowania ziarna pęcznieją tylko wzdłuż, robią się niezwykle długie, cienkie i sypkie. Niezastąpiony do potraw hinduskich – pilawu, ryb, drobiu, mięsa. Choć ryż dawno zawojował kuchnie świata, dla mnie jest nieodłączną częścią kuchni chińskiej. Chińszczyzna z ryżem basmati. Składniki: - 2 piersi drobiowe (bez skóry, pojedyncze) - wytrybowane mięso(...)gorący, wsypujemy początkowo małą ilość ryżu, aby sprawdzić, czy olej się rozgrzał. Jeżeli ryż zacznie zmieniać barwę, a olej lekko się spieni, znaczy, że możemy wsypać pozostałą część. Smażymy, często mieszając, dodajemy sól. Wlewamy wodę, przykrywamy pokrywką, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy temperaturę na kuchence. Gotujemy do chwili, aż ryż wchłonie prawie całą wodę. Wyłączamy kuchenkę i zostawiamy przykryty garnek

mojewypiekiinietylko
Dieta CTZO, dzień czwarty 148

Półmetek. Moje pierwsze przemyślenia? Trochę nudno się robi. Dziś pierwszy raz nie włączałam piekarnika, żeby upiec porcję mięsa. Dwa dni pod rząd ryba, raz drób, dziś dzień warzywny. Bez mięsa od rana do wieczora. Nie przeszkadza mi to, bo -jak też powiedziałam dietetyczce, mogę żyć bez niego. Dziś też pierwszy raz od rozpoczęcia diety posiłki po obiedzie nie były czasochłonne(...)szpinaku mrożonego 6 g czosnku Przepis: ciasto: Wszystko mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wylać taką ilość masy, aby po uformowaniu (poobracaniu patelni) wyszedł nie za gruby, nie za cienki naleśnik. Smażyć z obu stron. farsz: W garnku na maśle rozmrażamy szpinak. Dodajemy sól, pieprz, i wyciśnięty czosnek. Po ugotowaniu się szpinaku, odstawiamy farsz do ostygnięcia. następnie dodajemy twaróg, doprawiamy delikatnie solą

Kucharzyca
Zrób to sam! Ghee - masło klarowane 123

wysoki punkt dymienia,aż 252 stopnie C.Dlatego świetnie nadaje się do głębokiego smażenia.W kuchni ma wszechstronne zastosowanie.Ghee ma niebiański orzechowy zapach i wspaniały smak,którym dzieli się ze smażonymi na nim potrawami.Ghee nie jełczeje.Bez dostępu powietrza i suchym pomieszczeniu może być przechowywane przez wiele lat. Ponadto jest bogatym źródłem witaminy A i D. Kupione w sklepie nie należy(...)nienaruszone szumowiny na dnie garnka.Gotowe ! UWAGA!   Przy wszystkich czynnościach ,filtrowniu i przelewaniu należy zachować ostrożność,ze względu na wysoką temperaturę płynnego masła. Gdy skosztujesz choć raz jajecznicy lub ryby usmażonej na ghee,zawsze bedziesz chciała je mieć w swoich zapasach. Tradycja klarownia masła nie ogranicza się tylko do Indii.Też w Pakistanie,południowej Azji,Egipcie,Etiopii krajach arabskich

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KOTLETY MIELONE W WAFLU. 361

Śnieg prószy, drobny i mokry. Przykleja się do czapki, kurtki, szalika. Malutkie płatki lądują na zaczerwienionej twarzy, a obłoki pary unoszą się nad przechodniami. Udeptana warstwa

W kuchni Karmel-itki
Tagliatelle z krewetkami duszonymi w białym winie z papryką. 195

Witajcie Kochani! Dzisiaj przedstawimy Wam kolejny pomysł na kolację we dwoje. Ostatnio w Naszym jadłospisie coraz częściej pojawiają się ryby i owoce morza, więc tak też będzie w dzisiejszym przypadku, a mianowicie mamy zaszczyt zaprezentować Wam tagliatelle z krewetkami. Delikatne mięso krewetek jest lekkostrawne, niskokaloryczne, a więc polecane osobom dbającym o linię.  Ma też wysoką wartość odżywczą, dlatego(...)rozmrażamy je w temperaturze pokojowej. Czosnek podsmażamy na sporej łyżce masła (można sie pokusić o 2 łyżki) aż do momentu zeszklenia. Następnie dosypujemy 1,5 łyżki papryki i dalej smażymy kilka minut. Musimy pamiętać żeby nie przypalić papryki! Gdy papryka jest na granicy przypalenia dodajemy wino (można również użyć wody, nie ma sprawy), wrzucamy krewetki i doprawiamy solą. Gotujemy wszystko

Wspólne smaki
Tarta francuska z łososiem i brokułem 182

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2

Jaglusia
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 212

Przepyszne danie. Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem z chrupiącego ciasta francuskiego . Do tego obowiązkowo prosty sos śmietanowy z natką pietruszki. Idealne danie na rodzinny obiad

Moja Delicja
Paprykarz z tuńczykiem 331

Paprykarz przywołuje wspomnienia z dzieciństwa ale wtedy wg mnie paprykarz było o wiele lepszy jak teraz. Dzisiaj paprykarz robię sama w domu ze względu na to

Ala piecze i gotuje
Krem z batatów i topinamburu w stylu tajskim 192

Z upa inspirowana kuchnią tajską: prosta i szybka w przygotowaniu, aromatyczna i bardzo smaczna. Nie będzie też problemów z przygotowaniem potrzebnych składników.  Czas przygotowania: 20

SzczyptaSmaQ
Zielono mi, czyli naleśniki szpinakowe na różne sposoby 208

Nie wiem jak jest z Wami, ale gdy w powietrzu czuć wiosnę, chce mi się sięgać po zdrowe produkty i warzywa, żeby czuć się lekko i

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania