ryba - 22624 przepisów (strona:588/1509)

Zupa rybna na ostro. 155

marchewkę i ziemniaki w kostkę. Pora razem z papryczką podsmażamy na odrobinie tłuszczu (używałam oliwy) lub bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnię. Przekładamy do garnka dodajemy ziemniaki, marchewkę i rybę pokrojoną w kawałki, wszystko zalewamy wodą, doprawiamy papryką, czosnkiem i solą. Gotujemy od zagotowania na małym ogniu przez 30 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Rybny gulasz 167

Propozycja na inny sposób przyrządzenia ryby.  Składniki 600 g polędwiczki z dorsza czarnego 1 cytryna 1 mały por 1 czerwona papryka 1 brokuł 3 łyżki masła pół pęczka koperku sól  pieprz   Przygotowanie   Filet opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na kawałki. Włożyłem do miski, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Odstawiłem na 20 minut. Por oczyściłem, opłukałem pod bieżącą

R'n'G Kitchen
Sushi z wędzonym łososiem 344

wasabi oraz marynowanego imbiru. Przyznam Wam, że pierwszy robiłam domowe sushi. Zawsze omijałam je ze względu na to, że nie przepadam za surową rybą dlatego postawiłam na wędzonego łososia Takie sushi to świetny pomysł na kolację/przekąskę z rodziną lub znajomymi. Od poniedziałku 8.02.2016 w sklepach Lidl

Marta Gotuje
Sałatka makaronowa z fasolką i tuńczykiem 200

Dziś mamy dla Was szybką, pyszną ,a przede wszystkim sycącą sałatkę makaronową z fasolką i tuńczykiem :) Prosta potrawa, którą można zjeść na

Kuchenne Wariacje
Śledzik na kilka sposobów, czyli przepis na Ostatki 173

Śledzik na kilka sposobów, czyli przepis na Ostatki Już jutro Ostatki, czyli ostatni dzień Karnawału. Dzień też potocznie jest nazywany śledzikiem, Podrzucam więc Wam kilka sposobów na tę pyszną rybę. Kliknijcie na tytuł przepisu na pod zdjęciem, a zostaniecie przekierowani na stronę z przepisem. Śledź po kaszubsku Domowe rolmopsy z papryką Śledź w oleju z cebulą Śledź po kaszubsku

Kulinarne przygody Gatity
Tortilla z paluszkami rybnymi i sosem tzatziki 214

obiad, kolację czy przekąskę z wykorzystaniem paluszków rybnych, które 'zapakowałam' w domową tortillę , z dodatkiem warzyw oraz sosu tzatziki w nieklasycznej, jednakże bardzo ciekawej smakowo wersji. Jako, że z ryba lubi dodatek kiszonki, to tzatziki zrobiłam właśnie na bazie ogórków kiszonych- zamiast świeżych- których dodatek sprawia, że całość fantastycznie się ze sobą komponuje! 4 porcje: * tortilla- 4 szt. * paluszki rybne

Kraina Miodem Płynąca
Paluszki surimi w cieście serowo-sezamowym 259

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój).   Surimi, czyli paluszki sporządzone na bazie zmielonego mięsa ryb morskich, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Surimi w cieście - to pomysł na pyszną przekąskę - jak również na lekki posiłek. Tak przygotowane są pyszne na ciepło oraz po wystygnięciu. Ciasto możecie doprawić według własnego smaku. Tak czy inaczej - zapewniam, że znikną baaardzo szybko

Di gotuje
Domowy paprykarz 181

Blueberry Corner by "jagodzianka" Od pewnego czasu chodził za mną jakiś smak – wspomnienie z czasów młodości. Smak ryby w pomidorach. Kupiłam szprotki w … Przeczytaj cały artykuł Post Domowy paprykarz pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Tatar z łososia 180

świeżego łososia 1 czerwona cebula 2 ogórki konserwowe 1 łyżka soku z cytryny pieprz do smaku sól do smaku Wykonanie: Z łososia zdejmujemy skórę i wyjmujemy ości. Rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Łososia, cebulę i ogórki drobno siekamy nożem. Składniki wkładamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, pieprz oraz sól do smaku i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany tatar

Smak mojego domu
Pieczona makrela z sosem tatarskim 142

Dzisiaj proponuję pieczoną makrelę, jakby nie patrzeć dzisiaj jest piątek ( niektórzy mówią – piąteczek ). Makrelę oczywiście każdy zna. Dużo ryby, mało ości i specyficzny smak. Dodatkowo dodałam do niej sos tatarski. Składniki: Makrela (d owolna ilość ) Sól Otarta skórka z cytryny Koperek Sos Ogórek korniszony Kapary Cebula majonez Sól Pieprz Wykonanie: Makrelę wkładamy do naczynia do zapiekania ( najlepiej na pergaminie ), przyprawiamy

Smaki Ewy
Stek z Tuńczyka - Jak usmażyć stek z tuńczyka 175

Tuńczyk to love mojego syna. Tą rybę w każdej postaci może jeść codziennie, ba nawet codziennie trzy razy dziennie :) Stek z tuńczyka? Tak naprawdę jest banalny w przygotowaniu i tak szybko się go przygotowuje. Nie bójcie się go usmażyć. W mojej okolicy jedyny stek jaki mogę dostać jest w formie mrożonej, a w Biedronce z tego co widzę zadomowił się

Blondynka Gotuje
zdrowa, smaczna pasta z makreli wędzonej z olejem rzepakowym.. 177

najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem, jest zdrowa i pyszna...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Pstrąg 143

pstrąg 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej sól pieprz sok z cytryny Bułkę tartą i mąkę wymieszać, dodać sól i pieprz. Rybę umyć, oskrobać z łusek, skropić sokiem z cytryny. Po ok 10 min panierować w mieszance bułki z mąką i smażyć na słoty kolor na wolnym ogniu. Podać z ziemniakami i surówką

Gotowanie jest łatwe
Biały paprykarz 301

Mój syn nie przepada za paprykarzem ale ten wyjątkowo zjadł z apetytem. Do jego przygotowania użyłam ryby w oleju i jogurtu naturalnego. Dzięki temu jest bardziej fit. Składniki 1,5 szkl ugotowanego ryżu 1 puszka makreli w oleju 1 cebula 2 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
chrupiące placki na oleju rzepakowym ze śledziem w śmietanie... 212

placki ze śledziami zwłaszcza w zimowe i chłodne dni.......SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię