ryba - 22624 przepisów (strona:412/1509)

Pstrąg pieczony z rozmarynem, czosnkiem niedźwiedzim i frytkami z batata 191

kształcie frytek i wrzucamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i listki z jednej gałązki rozmarynu. Mieszamy. Pstrągi myjemy, osuszamy i robimy nacięcia po jednej stronie. Ryby nacieramy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po gałązce rozmarynu, a nacięcia wypełniamy czosnkiem niedźwiedzim. Ryby przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Oryginalny smak
Śledzie w wiosennym twarożku 216

pieprz kolorowy sól Filety śledziowe odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnego mleka na około 3 godziny. W trakcie moczenia mleko można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby. Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki. Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i przyprawami. Do twarogu dodać pokrojoną cebulkę , rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Tak przygotowany twarożek wymieszać ze śledziami. Odstawić, aby smaki(...)się przegryzły. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Przystawki , sałatki i surówki Tagged: nowalijki , twaróg , śledzie

https:KKuchniaMniam
Mini calzone pikantne i lekkie – z salami i z tuńczykiem 249

papryka odczuwalnie zmięknie i lekko zmieni swój kolor. Wrzucamy pokrojone salami, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cayenne i suszonym oregano (mocno!). Zdejmujemy z ognia, studzimy.   NADZIENIE Z RYBĄ Tuńczyka odcedzamy – łyżkę oliwy z puszki wlewamy do rondla. Bakłażana nie do końca obieramy, odcinamy mu piętkę i kroimy go w bardzo drobną kostkę. Szalotki kroimy w cienkie półplasterki. Szpinak myjemy(...)pestek 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia czerwone pesto z pomidorów (3-4 pełne łyżki) sól pieprz cayenne lub mielone chili suszone oregano SKŁADNIKI - NADZIENIE Z RYBĄ 1 puszka tuńczyka Calvo w oliwie 250-300g szpinaku baby 1 mały bakłażan 2 ząbki czosnku zielone pesto (3-4 pełne łyżki) sól pieprz mielona gałka muszkatołowa suszona bazylia

Karo in the Kitchen
Łosoś na parze z warzywami 190

świeżo mielonym pieprzem. Obsypać ziołami z dwóch stron.   Położyć ziemniaki i marchewki na spód parowaru, natomiast łososia na półkę wyżej. Naokoło łososia rozłożyć pomidorki. Na każdym kawałku ryby rozłożyć malutkie kawałki masełka. Włączyć parowar i parować 35 minut.   Thermimix – przygotować warzywa jak wyżej – do naczynia miksującego wlać wodę, do połowy wysokości – nałożyć naczynie verona

Kuchnia Pokoleń
Paprykarz 134

przybytku. Śpiochy przybywający po południu, mogą jedynie zobaczyć jak ktoś przed nim kupuje ostatnią porcję. Po kilkukrotnych fiaskach zakupowych (skończył się wcześniej niż zawsze) i odkryciu zalegających w zamrażalce ryb, podjęłam się wyzwania odtworzenia tego smaku. Przyznam, że nie planowałam tego, ale jest, to dokładnie to, co powinno być. Tak powinien smakować paprykarz! Spróbujcie sami. nie jest to takie skomplikowane(...)marchewki jedna duża cebula łyżeczka wędzonej papryki jedna wędzona makrela sól, pieprz kolorowy, cukier 300 g ryżu jaśminowego 2-3 papryczki chilli lub czerwona papryka słodka (opcjonalnie). Przygotowanie: Rybę osuszyć papierowymi ręcznikami. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć na małej ilości tłuszczu. Cebulę pokroić w kostkę i również podsmażyć na patelni. Marchewkę polecam gotować razem z ryżem. Oczywiście obraną

Karczma Honorietty
Kotleciki rybne 121

ryby (miruna) 2 kromki czerstwego chleba 1 cebula sól pieprz  majeranek szczypta hyzopu 1 jajko  bułka tarta do panierowania Rybę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę , jajko i przyprawy , wkładamy do blendera i miksujemy kilka minut. Formujemy z masy niewielkie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka rybna 146

Doprawić gałką muszkatołową a następnie połowę płynu wlać do warzyw. Smażyć aż sos zgęstnieje i się zredukuje. Wyciągnąć liść laurowy. Do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem włożyć warzywa, a następnie rybę. Rybę doprawić solą oraz pieprzem i dodać resztę śmietany. Na rybe rozsmarować puree ziemniaczane, które posypać startym żółtym serem. Piec w  temperaturze 180 o C przez 45 -55 minut

Mama Gotuje
Steki z tuńczyka podane z makaronem z warzywami w sosie serowym + kilka słów o zakupach we Frisco.pl 139

serka śmietankowego z dodatkiem warzyw (sos w takiej wersji często przygotowuję w wersji z kurczakiem, ale tym razem postanowiłam zestawić go z tuńczykiem). Ten delikatny sos nie zabija smaku ryby, a nawet z nim współgra, tworząc smaczny posiłek. Steki z tuńczyka zamiast z makaronem, możecie podać również z lekką sałatką polaną z ziołowym dressingiem lub winegretem. Obie wersje będą smaczne(...)steki. Odstawić na 20 minut. Smażyć lub grillować na złoty kolor z obu stron po ok.  3-5 minut w zależności od wielkości i grubości (uważać, aby ryby nie przesmażyć, bo zrobi się sucha). My wolimy steki zawsze bardziej wysmażone. Makaron: 150-200 g makaronu żytniego (lub innego ulubionego, u mnie gniazda) 70g serka śmietankowego (u mnie Łaciaty) ½ cukinii

Fabryka pomysłów
Pieczony łosoś z sosem musztardowym na cydrze 218

Pieczony łosoś  z sosem musztardowym na cydrze Szukałam sposobu na prostego łososia, bez używania patelni i tak aby ryba była upieczona i  w środku delikatna.  I oto rezultat. Ryby uwielbiam, więc jak tylko mam dostęp do świeżych i dobrych produktów kuszę się i je przyrządzam. Zapraszam na łososia pieczonego. Proporcje dla dwóch osób. . Składniki: 2 filety

Wino Francja Kuchnia
Leszcz w sosie jogurtowo cytrynowym 149

leszcza mąka do panierowania olej do smażenia łyżka masła sól, pieprz sos 200 ml jogurtu naturalnego soku z 1/2 cytryny starta skórka  z 1/2 cytryny sól, pieprz Wykonanie: Rybę myjemy, odcinamy głowę, ogon, usuwamy łuski i filetujemy. Kroimy na paski. Solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące strzepując z jej nadmiaru. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmujemy(...)ognia i na każdy kawałek ryby kładziemy kawałek masła. Cytrynę umyć i sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jogurt wymieszać ze skórką cytryny i dodać z połowy cytryny sok, wszystko razem wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Leszcz podałam ze szpinakiem i polałam sosem jogurtowo cytrynowym

magiczna kuchnia Kasi
Ryba pieczona w papilotach z warzywami i ajvarem 268

fileta z dorsza 100 g brązowego ryżu 1/2 cukinii 1 pomidor tymianek świeża bazylia 2-3 łyżki pasty ajvar sól, pieprz oliwa Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rybę umyć, osuszyć. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Przygotować większy kawałek papieru do pieczenia. Na środku ułożyć ugotowany ryż, na niego położyć kawałek ryby. Spryskać oliwą, posmarować ajvarem. Przykryć pokrojonym pomidorem

Moja Galeria Smaku
Zainspiruj się wiosną z Graal – lekka sałatka i ...konkurs! 116

ciało. Należy jednak podchodzić do planów, zwłaszcza tych dietetycznych, z umiarem. W codziennym menu nie może zabraknąć zdrowych tłuszczów oraz białka – ich idealnym źródłem są łatwo dostępne i pyszne ryby Graal®. Dziś propozycja na pyszną sałatkę z dodatkiem pieczonego buraka, gotowanego na parze brokuła z nutą świeżego ogórka. Dodatek tuńczyka sprawi, że sałatka będzie nad wyraz syta i z charakterem(...)sobie swoją porcję, przeciągając ją po prostu na swój talerz. Dołóż do sałat przekrojone na połówki pomidory oraz buraka. Ostatnią warstwą jest tuńczyk z ogórkiem i różyczki z brokuła. Ryby to jeden z kluczowych elementów zdrowej diety.Wpływają pozytywnie na cały organizm człowieka, ponieważ w składzie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały i wiele ważnych pierwiastków. Jest to także dobra

Z Kuchni Do Kuchni
Kotlety rybne 150

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ryby (pod różnymi postaciami) są ostatnio częstym gościem na moim stole. Najczęściej przygotowuję ryby morskie. Powód – przede wszystkim smak. … Przeczytaj cały artykuł Post Kotlety rybne pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Paluszki rybne!:) 181

bardzo serdecznie i życzę wszystkim smacznego! :)   Składniki:   -filet z dorsza -sok z cytryny -mąka pszenna -bułka tarta -jajko -pieprz -sól -olej słonecznikowy Sposób przygotowania:   Filet z ryby opłukać i osuszyć z wody. Pokroić w  2 cm. paski i skropić sokiem z cytryny. Do mąki pszennej dodać sól i pieprz. Wymieszać i obtaczać w niej kawałki ryby

Magia jedzenia.
Rybka w cieście naleśnikowym;) 162

Polecam rybkę w cieście naleśnikowym w zalewie;) CIASTO: 2 szkl. mąki 1 szkl wody 2 jajka 2 łyżki wegety lub kuicharka RYBA: 1 kg filetów rybnych pangi , mintaja, dorsza w zależności kto jakie woli Składniki na ciasto zmiksować i zatapiać w nim rybę smażyć;) ZALEWA: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju 4 łyżki octu 4 łyżki cukru 4 łyżki

Moje Słodkie Piekiełko

Proponowane wyszukiwania