Wiem, że podobnie jak ja, lubicie szybkie i smaczne przepisy. I właśnie z takim dziś do Was przychodzę. Pieczone ziemniaki z wypełnieniem twarożkowo-tuńczykowym to bardzo
Smaki Na TalerzuW oryginalnej wersji zupa ta nazywa się Tom Khaa Gai, czyli kokosowa zupa z kurczakiem z dodatkiem galaganu. Kuchnia tajska pozwala na swobodę i improwizację, więc
SprawdzonaKuchnia.plKrewetkowe szaszłyki w marynacie z mleczka kokosowego z dodatkiem ananasa, limonki i kilku aromatycznych przypraw, to niebo w gębie. Szaszłyki polecam szczególnie letnią porą. Będą idealne
SprawdzonaKuchnia.plTortille z grillowanym bakłażanem, awokado i suszonymi pomidorami. Rewelacyjne na śniadanie, obiad, kolację lub na przyjęcie w domu, czy piknik na trawie. Tortille w takiej postaci
SprawdzonaKuchnia.plKolejna wariacja na temat sałatki brokułowej w sosie czosnkowym. Tym razem z jajkiem, wędzonym łososiem i kukurydzą. Fajna, a nawet bardzo fajna. Zjedliśmy ją ze smakiem
Smaki Na TalerzuPaella z cukinią (czytaj paeja) to siostra włoskiego risotto i pilawu popularnego w Krajach Bliskiego Wschodu. Risotto gotujemy zalewają ryż porcjami bulionu, mieszając stale. Pilaw mieszamy
Dorota SmakujeCo kryje w sobie BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI? Kolory, różnorodność, eksplozję smaków i promienie lata! Spróbujcie już dziś! Artykuł BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI pochodzi
COOKMAGAZINEDziś mam dla Was genialny przepis na niecodzienny makaron. Tym razem jednak nie zabiorę Was we włoskie klimaty, a w azjatyckie. Aczkolwiek na początku odpowiedzcie sobie
Be Fit Be StrongOch, makaron! Mogłabym o nim mówić i mówić i… oczywiście jeść. Jeść bez końca. W każdej odsłonie, na słodko, na słono, zapiekany, ugotowany na patelni, w
Be Fit Be StrongKilka lat temu odwiedzając Chorwację w lokalnej restauracji zamówiłam mątwy. Były one grillowane z dużą ilością czosnku oraz oliwy i podane z cytryną. Nigdy wcześniej nie
MeCooksSkładniki: 300 g fileta z łososia 1/2 brokuła 10 g suszonych pomidorów bez oleju 1 serek kremowy apetina 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g makaronu
czarrna od kuchniNie wiem jak Wy, ale ja nie ufam sklepowym szynkom. Nawet te z dobrym składem wydają mi się podejrzane, kiedy nie są pakowane hermetycznie, a mają
Be Fit Be StrongPrzyznam Wam szczerze, że kiedyś nie lubiłam bigosu. W sumie… mało co lubiłam jeść. Jednak wraz z wiekiem zmieniły się moje smaki i jak tylko mam
Be Fit Be StrongBłyskawiczny pomysł na niecodzienne danie. Kuskus, do tego lekko podgrillowana cukinia oraz krewetki smażone na masełku czosnkowo-pietruszkowym. Proste, a jednocześnie smaczne, jeśli oczywiście lubicie takie
Smaki Na TalerzuPrzepis na danie pochodzi z książki Jamiego Olivera "Jamie gotuje po włosku". Nie byłam w posiadaniu atramentu z kalmarów, niemniej i bez niego danie
Moje Małe Czarowanie