ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:62/216)

Flądra pieczona 247

plastry2 łyżki masła2 łyżki posiekanego świeżego koperkusólpieprz cytrynowy Przygotowanie:Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Koperek wymieszałam z masłem. Powstałą pastą posmarowałam flądry w środku, a z wierzchu obsypałam je solą i pieprzem.Ryby przykryłam plastrami cytryny i zawinęłam w folię aluminiową.Piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Podawałam z surówką z kiszonej kapusty i sałatką

Kulinarny Pamiętnik
Pstrąg w sosie terijaki z fasolką po chińsku 185

sojowy - ocet słodki - ząbek czosnku - łyżeczka miodu - olej sezamowy - kasza kuskus Wykonanie pstrągi: Pstrągi osuszamy ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem, układamy rybę polaną sokiem z cytryny, posypujemy chili i polewamy sosem terijaki. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni C.  Fasolka po chińsku: Fasolkę blanszujemy. Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy fasolkę, i utarte

SMYKWKUCHNI
Pieczone w papilotach polędwiczki z dorsza w migdałach 155

smażenia). Smarujemy je masłem ziołowym i obsypujemy płatkami migdałów. Papilot szczelnie zawijamy/zamykamy. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy 30 minut. Po tym czasie nacinamy papiloty i smażymy jeszcze 10 minut, aby ryba zarumieniła się z góry. Rybę podajemy w towarzystwie kawałka cytryny i warzyw. Smacznego Artykuł Pieczone w papilotach polędwiczki z dorsza

PatiGotuje
Soczysty karp z rukolowym garnishem i "Pomiędzy nami góry" 173

najchętniej sięgam po karpia, którego uwielbiam. Mam to szczęście, że dowożą mi go do domu z pewnego źródła i w związku z tym mam pewność, że dostaję świeżą rybę dobrego gatunku. Dziś zapraszam na soczystego karpia z rukolą, suszonymi pomidorami i koperkiem 😊 Pyszotka 😋 Składniki : płat karpia (u mnie ze skórą i płetwami) koperek limonka ok. 100 g rukoli garść suszonych(...)startą z limonki. Suszone pomidory zaparzyć na dwie minuty wrzątkiem, odsączyć i odstawić do ostudzenia. Wstawić na pół godziny do lodówki. Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. i piec w nim karpia ok. kwadransa. W czasie pieczenia ryby przygotować garnish: pomidory pokroić w paski, a rukolę posiekać drobno. Całość posolić, polać olejem lnianym i skropić sokiem z limonki. Rybę wykładać

Weekendy w domu i ogrodzie
Karp wigilijny 8744

surowy. Można go usmażyć szybciej, a na chwilę przed Wigilią tylko odgrzać w piekarniku. Jeśli kupujecie karpia w całości, to najpierw trzeba go wypatroszyć, potem ostrym nożem pozbawić łusek (usuwając w kierunku od ogona do głowy), kolejno odciąć wszystkie płetwy oraz ogon i głowę. Pozostałą część ryby podzielić na dzwonka za pomocą ostrego noża – by łatwiej się to robiło(...)jest, by płomień palnika nie był zbyt duży, ponieważ wtedy ryba może spalić się z zewnątrz, a w środku pozostanie surowa. Każdy usmażony kawałek karpia odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Karpia można usmażyć wcześniej, a tuż przed kolacją wigilijną, na chwilę przed podaniem włożyć go do piekarnika nagrzanego do ok. 100°C i podgrzać (zajmuje

Kulinarne Przeboje
Pieczony pstrąg 205

Przepis zalega w moim przepiśniku od dłuższego czasu, więc pora, aby ukazał się na świetle dziennym. Bardzo lubię ryby, mogłabym je jeść codziennie przygotowywane na różne sposoby. W dzisiejszym wpisie prezentuje pieczonego pstrąga z piekarnika. Pycha! Składniki: 2 średnie pstrągi 1 duża cytryna 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól folia aluminiowa Sposób przygotowania: Jeśli pstrąg jest wypatroszony to go myjemy(...)Cytrynę kroimy na plasterki, wkładamy 3 plastry do środka, na spód i wierzch. Pstrągi wkładamy do lodówki na całą noc, aby nabrały większego smaku i aromatu. Po opłyniętym czasie ryby przekładamy do foli aluminiowej, ale wcześniej nasmarujemy ją masłem, aby nic nie przywarło. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
KOTLECIKI RYBNE Z CHIPSAMI 215

łyżki jogurtu greckiego szczypta soli i pieprzu Wykonanie: Brzuszki z dorsza myjemy, osuszamy i bardzo drobno kroimy. Wrzucamy do miski. Koperek myjemy, osuszamy, drobno siekamy i dodajemy do ryby. Następnie dodajemy przyprawy, 1 jajko, otręby, len mielony, 2 łyżki mąki pszennej i wszystko dokładnie mieszamy ręką (jak kotlety mielone). Pozostałą mąkę wysypujemy na talerz. Na drugim talerzu roztrzepujemy jako. Płatki(...)misce mieszamy oliwę z przyprawami. Do miski wrzucamy poszatkowane ziemniaki i obtaczamy je w oliwie z przyprawami. Następnie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 z teroobiegiem na 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki rybne z obu stron na złocisty kolor. Sos :  Pęczek koperku myjemy, osuszamy i siekamy

Kuchnia MagdaLeny
Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem 322

Dusić z jednej strony około 5 minut, a potem przewrócić za pomocą łopatki na drugą stronę. Czas duszenia zależy od grubości ryby. Podlewać wrzątkiem, gdyby woda zdążyła odparować zanim pstrąg będzie gotowy. Buraczka ugotować lub upiec w piekarniku zawijając w folię aluminiową. Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, czyli około 15 min. Odsączyć z wody(...)sałatki i wszystko dokładnie wymieszać, aż kasza zrobi się różowa od buraczka ćwikłowego. Na końcu dodać pokruszony, wędzony twaróg. Przed podaniem kaszę można podgrzać i podać z duszoną rybą. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z kaszą , Dania z rybą , Obiad Tagged: buraki , dressing , pstrąg łososiowy , pęczak , twaróg wędzony , zioła

https:KKuchniaMniam
Cukinia faszerowana tuńczykiem i soczewicą 152

   Wiem, nie każdy lubi tuńczyka ! Są tacy co go wręcz nie cierpią. Nie będę Was na siłę przekonywała, bo danie smakuje tuńczykiem i to

kolorowotorcikowo
Kołaczki rybne 176

wyłożyć papierem, ułożyć bułeczki, zostawić do wyrośnięcia na 30 min. Po tym czasie posmarować je rozkłóconym jajkiem oraz posypać sezamem, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez 25 min. Smacznego! Przepis pochodzi z książki "Ryby są super

Moja Galeria Smaku
#SŁODKI EKSPRES. JABŁECZNIK. 247

Wchodzisz do kuchni, myszkujesz po szafkach, zaglądasz to lodówki, chlebaka, piekarnika, wszędzie gdzie się da. Idziesz do pokoju. Otwierasz każdą możliwą do otwarcia skrytkę. Patrzysz tęsknym

W kuchni Karmel-itki
Pikantny rybny burger z puree z groszku i mięty, domowy sos tatarski 109

stworzył on chrupiącą skórkę. Gotowe! Przed podaniem przekrójcie bułeczki i włóżcie je na dosłownie kilka minut do rozgrzanego piekarnika, by stały się ciepłe i chrupiące. Po wyjęciu na bułkę nałóżcie obfitą ilość pysznego puree, na górze ułóżcie chrupiącą rybę, a całość polejcie sosem. Przykryjcie i zajadajcie ze smakiem! Pysznie, zdrowo i bardzo szybko! Smacznego! 😁 I nie bójcie się ubrudzić

Cooking Monster
BURGERY RYBNE ( BEZ GLUTENU I NABIAŁU ) 130

ugotowany batat  1/2 marchewki  1/2 pora  koperek  mieszanka ziół sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę doprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny - gotujemy na parze , lub pieczemy w foli . Batata kroimy w ćwiartki i pieczemy w piekarniku z odrobiną oliwy z oliwek Pora kroimy na małe kawałki , a marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach . Podduszamy

Marcepanowa kuchnia
Rybna zapiekanka 133

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Marchewka, brokuły , jajka ,ser, ryby i najstraszniejsze co może zawitać do kuchni wątróbka i kapusta ! Więc nie dziwcie się że jest to tak ważna sprawa , że coś dało się zjeść i nie były to parówki(...)Zdejmujemy z patelni , odstawiamy do wystygnięcia . Teraz na wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym lub foremce do zapiekania , układamy warstwami ziemniaczaną masę , szpinak , rybę i tak do wyczerpania składników . Można to robić pod lekkim kątem jak na zdjęciu . Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 C przez około 35-40 minut – a w zasadzie do momentu aż wierzch lekko się

Ogrodnik w podróży
Pstrąg z cytryną faszerowany pieczarkami 137

rybami. Należę do tej grupy osób, która nienawidzi wydłubywania ości, obierania ich itd. Pstrąg jest jedna z niewielu ryb, które zdecydowanie mogę zaakceptować i która na prawdę mi smakuje. Ma bardzo delikatne mięso, nadaje się zarówno do smażenia w piekarniku jak do grillowania. Jeśli macie taka możliwość kupujcie pstrąga z dobrej hodowli. Jego mięso ma zdecydowanie lepszy smak niż

Życie ze smakiem