ryba w sosie - 5358 przepisów (strona:100/358)

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 318

pieczenia przez 25 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z sosem czosnkowym. Krok po kroku: 1. Odciąć skórę z łososia 2. Przełożyć rybę na ciasto francuskie 3. Wyłożyć ser i szpinak 4. Wyciąć paski z ciasta i zapleść warkocz 5. Posypać sezamem

KuchniaWeDwoje.pl
Kotlety gryczane 206

tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia. Podajemy z dowolnym sosem, np. sosem grzybowym   sos grzybowy   lub pomidorowym  sos pomidorowy Znakomicie smakują również w połączeniu z duszoną rybą lub dowolnym gulaszem albo po prostu z ulubioną surówką.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne przemyslenia
Pstrąg duszony w porach 159

przykryciem duś ryby w porach po około 10 minut  z każdej strony na bardzo małym ogniu. Czas duszenia zależy od grubości ryby. Wyjmij ryby na półmisek odstaw na chwilę w ciepłe miejsce. Sos zagęść mąką wymieszaną w małej ilości wody. Dodaj śmietankę. Wymieszaj po czym dopraw sos ostatecznie solą i pieprzem do smaku. Polej pstrągi sosem i podawaj

Gotuj Sam!
Krewetki w sosie maślano-czosnkowym 372

Krewetki w sosie maślano-czosnkowym to klasyk, któremu trudno się oprzeć. Ja zajadam je najczęściej z makaronem, ale idealnie sprawdzi się też świeża, chrupiąca bagietka. Bardzo

Poezja smaku
Makaron z tuńczykiem – włoski obiad w 15 minut 218

pozdrawiają słoneczne Włochy. Minimalna ilość składników, minimum potrzebnego na przygotowanie czasu. Maksimum satysfakcji nad talerzem i smak, który zostaje w pamięci na długo. Soczyste mięso ryby podkręcone kaparami i skórką z cytryny, szybki serowy sos. To jak, macie te 15 minut? Cytrynę myjemy pod bieżącą wodą, parzymy wrzątkiem, osuszamy i ścieramy zesterem lub na drobnej tarce skórkę. Potrzebna

Karo in the Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej 1445

Smaczna, prosta w wykonaniu. Sprawdza się do różnych mięs, jak i do ryb.  Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 średnia marchewka Sos : 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny sól pieprz trybula    Przygotowanie Umytą kapustę poszatkowałem, posoliłem. Marchewkę starłem na grubych oczkach, dodałem do kapusty, wymieszałem. Składniki sosu wymieszałem, polałem kapustę

R'n'G Kitchen
MINI KROKIECIKI ZIEMNIACZANE ( croquettes de pommes de terre ) 680

przepis na fantastyczną przekąskę na ciepło! Idealna na Sylwestra, ale nie tylko! Takie krokiety są też świetnym pomysłem na obiad ( jako dodatek do mięs, ryb ) albo na ciepłą kolację. Rewelacyjnie komponują się z sosami – grzybowym, czosnkowym, koperkowym albo pomidorowym! Koniecznie wypróbujcie! Są to najlepsze krokiety ziemniaczane jakie kiedykolwiek robiłam! Gwarantuję, że zrobią furorę, a domownicy z przyjemnością sięgną

Ostra na Słodko
Śledzie po cygańsku 541

Pyszne śledzie w sosie pomidorowym z cebulką i ogórkami konserwowymi, możemy przyrządzić je na święta lub wigilię. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 5

Bajeczna Kuchnia
Miruna zapiekana z warzywami duszonymi w winie 329

dusiłem na małym ogniu ok. 20 minut. Po zdjęciu z ognia dodałem śmietanę wymieszaną z parmezanem i żółtkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Warzywa delikatnie wymieszałem. Rybę ułożyłem na dnie wysmarowanej masłem żaroodpornej formie, polałem sosem warzywnym i zapiekałem ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

R'n'G Kitchen
Makaron z sosem z pieczonej papryki i łososia 236

Sos do tego dania najpierw mnie zaintrygował, następnie rozczarował po czym zachwycił. Zatrzymałam się na zachwytach, i tak już zostanie bo już dawno nie czułam tak

sierotka maRysia w kuchni
Domowe paluszki rybne czyli Srodowe Rybki odc.57 248

mące, potem zanurzamy w jaju a na końcu obtaczamy płatkami. Kawałki ryby układamy na blasze. Całość pieczemy ok 12 minut by stały się chrupiące ale ryba nie przesuszyła się. Do tych paluszków idealnie pasuje sos tzatziki i świeży pomidor z oliwą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ryba po włosku. 204

solą i pieprzem. Ugotowane warzywa wymieszać ze spaghetti i skropić sosem.Za pomocą widelca zwinąć roladki. Na talerzu ułożyć warzywa z szalotką i pomidorkami ,na nich rybę i na wierzchu kolorowe roladki. Całość polać resztą sosu. Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka wiosenna 153

pół. Warzywa dodajemy do mieszanki sałat. Składniki do sosu: oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła, pieprz i sól mieszamy w shakerze. Polewamy taki sosem sałatkę i mieszamy. Idealnie pasuje do mięs czy ryb, trochę wiosny w środku zimy

Aga w kuchni
Fish & chips. 139

folii, polewamy oliwą, posypujemy wegetą oraz pieprzem cytrynowym Skworcu. Na drugiej blaszce wykładamy frytki i polewamy niedużą ilością oleju. Wszystko wstawiamy do piekarnika, aż ryba się upiecze, a frytki zarumienią. W międzyczasie robimy sos czosnkowy.  2 łyżki śmietany, 2 łyżka majonezu i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę - dokładnie mieszamy. Frytki wysypujemy na papierowe ręczniku, odsączamy z tłuszczu i można

Brzuszki Łakomczuszki
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym 357

Łosoś jest niezwykle uniwersalną rybą, ma przyjemny zapach, piękną barwę i nadaje się do różnorodnej obróbki. Właśnie ta uniwersalność sprawia, że mając za bazę łososia otrzymujemy niezwykle szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. Zapraszam na szybki i pyszny makaron z łososiem w sosie śmietanowym. Gdy za drzwiami są już goście, a my nie wiemy co przygotować, zapewniam, że tym prostym daniem zaskoczymy

Mia Cucina Sofieta
Sos pomidorowy do pizzy 230

Sos pomidorowy o szerokim zastosowaniu : do pizzy, do ciasteczek, mięs, ryb, itd.     Składniki: -4 cebule -marchew -koncentrat pomidorowy 30% - 200 ml -2 łyżki miodu -sól, pieprz -papryka słodka i ostra -majeranek, bazylia -olej, woda    Cebulę kroimy w ćwierćplastry a marchew w drobną kosteczkę.    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy do zeszklenia cebulę z marchewką. Dodajemy(...)ostrą, sól i pieprz do smaku. Mieszamy.    Zawartość patelni dokładnie miksujemy, przekładamy do rondelka, rozrzedzamy wodą do pożądanej konsystencji, przyprawiamy do smaku i zagotowujemy.    Gorący sos przekładamy do słoiczków, zakręcamy i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Czarny makaron z łososiem 203

Zapraszam na niedzielny obiad , czarny makaron z łososiem. Uwielbiam kolorowe dania! Przyznacie, że temu barw nie brakuje. Czarny makaron pasuje świetnie do ryb i owoców morza

codojedzenia
Dorsz duszony w cydrze z koperkowymi ziemiakami 168

małym ogniu. Zmiksować i wlać z powrotem na patelnię. Wlać śmietankę, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) i cytryną. Jeśli sos będzie za gęsty podlać odrobiną wody spod ziemniaków. Włożyć rybę i dusić ok 3-5 minut.  Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch ząbków czosnku, szczypty kminku. Potłuc dodając odrobinę masła i mleka. Wmieszać

Gaździnka warzy
Karnawałowy konkurs z Kikkoman i TABASCO® 184

TABASCO® Dziś mam dla Was konkurs z rewelacyjnymi sosami, ale zanim przejdę do szczegółów chciałam Wam opowiedzieć o nich kilka słów. Sos sojowy Kikkoman to uniwersalna przyprawa, która urozmaici mnóstwo potraw. Możemy go dodać do ryby, mięsa, sałatki, warzyw, dania głównego, a nawet deseru. I nie ma znaczenia czy nasze danie pochodzi z kuchni azjatyckiej, śródziemnomorskiej, niemieckiej czy amerykańskiej. Naturalnie

Kulinarne przygody Gatity
Tajlandia od kuchni 213

mnóstwo dań z makaronem w roli głownej z różnego rodzaju dodatkami i sosami. Równie popularny jest tutaj ryż, też zazwyczaj smażony z warzywami i mięsem lub owocami morza. Kolejne sztandarowe danie to curry. Do wyboru żółte, zielone lub czerwone. Curry z miesem (kurczak, wołowina, wieprzowina), curry z rybą, z owocami morza lub wegetariańskie-z warzywami. Co kto lubi. Na uwagę(...)krewetkami i ryż jako dodatek Tajski bulion drobiowy. Genialny w smaku!  Zupa z makaronem, rybą i mięsnymi kulkami Wegetarianie oraz osoby dbające o linię również znajdą w Tajlandii coś dla siebie. Jest tu ogromny wybór warzyw duszonych/smażonych w różnych sosach (np. curry, tamaryndowcowym, słodko-kwaśnym) oraz sałatek. Na uwagę zasługuje popularna papaya salad. Słodko-kwaśno-pikantna z dodatkiem

Zawsze głodna!
Łosoś teriyaki 327

łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 cytryny 1/2 limonki 50 ml sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu teriyaki (opcjonalnie) 40 ml białej wódki 40 ml octu ryżowego 50 ml miodu oleju 2 woreczki ryżu basmati Przygotowanie:   Rybę kroimy w dość dużą kostkę  (około 3 cm) i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Imbir i papryczkę chilli siekamy

Mania Gotowania
Tuńczyk w kokardkach 278

konkretnego!Światła nawet nie ma!Ale i z tego da się coś zrobić.Szybko i smacznie.Przedstawiam Wam: Tuńczyk w kokardkach puszka tuńczyka w sosie własnym połowa puszki kukurydzy mała czerwona cebula, łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawa do ryb (Prymat) kilka liści świeżej bazylii makaron kokardki pieprz, sól łyżka jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany 12% ząbek czosnku Gotujemy makaron al dente

Kuchnia moimi oczami
INDYJSKI SOS JOGURTOWY Z MIĘTĄ 177

Orientalny sos jogurtowy z miętą i aromatem cytrynowym. Idealny do mięsa, ryby czy grillowanych warzyw. Jest doskonały! W smaku świeży i orzeźwiający z lekką nutą ostrości. Gdy pierwszy raz go spróbowałam - w pewnej restauracji - to od razu w nim się zakochałam. Wróciłam do domu i starałam się go odtworzyć - udało się 😀   Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku(...)bardzo drobno siekamy. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z sokiem cytryny oraz skórką z cytryny i posiekaną miętą. Dodajemy przyprawę garam masala, szczyptę chili oraz sól do smaku. Mieszamy. Sos najlepiej smakuje schłodzony

Kuchnia MagdaLeny
Dorsz zapiekany, z sosem jogurtowo – koperkowym 207

Koperek 1 ząbek czosnku Cukier Wykonanie: Dorsza układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyprawiamy solę. Na każdy kawałek ryby wykładamy niewielką ilość masła. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 o C przez około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. W naczyniu umieszczamy jogurt naturalny. Koperek drobno siekamy, dodajemy do jogurtu razem z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Mieszamy i doprawiamy

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania