Warzywa wspaniale nadają się do faszerowania! Nawet te, które na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać, że nie mają ku temu warunków :) Jednym z takich warzyw
Taste Of My DayPogoda w ten weekend nas zdecydowanie rozpieszcza - i bardzo dobrze :) - zatem nie wypada zaproponować Wam nic innego na obiad / kolację, jak sałatkę! Tym razem przedstawiam pomysł
Taste Of My Dayczosnku,Gęsta Śmietana,Trochę zielonej pietruszki, bazylii i szczypiorkuSól i pieprz.Przygotowanie Zioła drobno kroimy czosnek wyciskamy i dodajemy do Śmietany która przyprawiamy solą i pieprzem. Pomidory kroimy na połówki. Rybę dobrze obieramy z skóry i ości jednocześnie dzieląc ja na mniejsze kawałki. Na foli plastikowej kładziemy tortille i smarujemy łyżka gęstej śmietany z ziołami. Na to układamy pasek
cookplsparzyć ,skórkę zetrzeć ,z miąższu wycisnąć sok. Następnie skropić nim ryby z zewnątrz i od środka. Oprószyć solą i pieprzem. Pstrągi nadziać plasterkami pomidora i cebuli ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i skórką startą z limonki. Ryby panierować w posiekanej zieleninie. Wstawić do lodówki na ok. 20 min. Każdą rybę ułożyć na 2 liściach kapusty ,obłożyć kawałkami pozostałego masła i zawinąć
R'n'G Kitchenryby 2 cebule 2 marchewki 2 pietruszki 1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego [ u mnie około 1 szkl.rozdrobnionych pomidorów] sól, pieprz listek, ziele różowy pieprz olej do smażenia Rybę pokroić na kawałki posypać solą, pieprzem i obtoczyć w mące.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę obrać(...)olej i podsmażyć cebulkę aż zmięknie. Dodać marchewkę i pietruszkę, smażyć razem kilka minut. Wlać 1/2 szkl. wody, dodać rozdrobnione pomidory i przyprawy .Dusić na małym ogniu do miękkości.W pojemniku układać na przemian rybę i warzywa.Wystudzić i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przypominam i zapraszam
Moje domowe kucharzenieczosnkupieprz cytrynowy1 cytrynaRybę myjemy, następnie skrapiamy cytryną, posypujemy solą, pieprzem, oraz przeciśniętym czosnkiem (od środka oraz na zewnątrz skóry). Do środka ryby wkładamy całe gałązki ziół oraz płatki papryki. Rozwijamy folię aluminiową, układamy na niej plastry pomidorów a na nie makrelę. Zawijamy folię. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Podajemy z ulubionymi surówkami, cytrynką, chlebem albo
Bon Appetit Małgorzatyrzodkiewka pomidor koperek olej z ostropestu tłoczony na zimno WOJ-LEN sól morska do smaku Na półmisek rozłóż poszarpane liście sałaty. Posyp koperkiem. Dodaj rybę po grecku wcześniej schłodzoną w lodówce. Rzodkiewkę i pomidora. Dosmacz solą i olejem z ostropestu. Sałatka gotowa. Błyskawicznie. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 150 g białego sera puszka tuńczyka łyżka majonezu 3-4 suszone pomidory z zalewy koperek sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Biały ser i rybę zblendować (można tez rozgnieść widelcem. Pomidory drobniutko pokroić, koperek posiekać. Całość wymieszać i doprawić sola i pieprzem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagrecku lub w galarecie. Dziś zaciekawiło mnie czy można trochę zmienić podstawowy skład sosu do ryby po grecku. Dodałam pokrojonej w paski papryki i krojonego pomidora ( użyłam zamrożone na leczo). Podpowiadam - taka ryba ,,po grecku" jest pyszna. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniaromatyczna zupa przygotowana na wywarze z klopsików z mięsa dorsza i mintaja, czyli to co się na kutrach jada. Ryby i jeszcze raz ryby! Ale myślę sobie, że taki rybak włoski to bez pomidorów nie przetrwa, nie wytrzyma ;-). Dlatego wymyśliłam ten przepis. Zupa wyszła obłędna, mogłabym ją zajadać kilka razy w tygodniu na obiad. Jest bardzo delikatna w smaku(...)morska - pieprz świeżo mielony - oliwa z oliwek - mąka pszenna do obtoczenia klopsików WYKONANIE: klopsiki rybne: Mięso z ryb zmiel w maszynce, dodaj jajko, bułkę tartą, sól i posiekane chili. Całość wyrabiaj przez 10 minut. Klopsiki obtocz w mące. zupa krem z pomidorów: W dużym rondlu na oliwie z oliwek, podsmaż posiekany seler, pietruszkę i gałązkę rozmarynu. Całość ciągle mieszając podprażaj
SMYKWKUCHNIdwie porcje 1 ryba z grilla ( może być pieczona , smażona) 2 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szcypioru 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka masła 1 pomidor 1/2 główki sałaty pierzastej Sposób wykonania Rybę ,jajko rozdrabniam (ja to robię widelcem ,ponieważ blender zrobi papkę a moja rodzinka nie lubi takich papek) dalej dodaję : masło,majonez. Dokładnie mieszam . Soli i pieprzu(...)dodaje ponieważ ryba była porządnie przyprawiona( została mi z pstrąga w papilotach
Eli Gotowanieskóry 45 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej 1/2 młodej cukinii (10 dag) 1/3 dużej czerwonej papryki (10 dag) 1 pomidor olej do skropienia warzyw sok z cytryny sól pieprz bazylia oregano masło do posmarowania formy Wykonanie: Rybę opłukałam, osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam na 4 dzwonka. Każdy kawałek skropiłam sokiem z cytryny, oprószyłam solą i pieprzem. Fasolkę obgotowałam przez kilka(...)obiegiem. Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem, wyłożyłam do niego fasolkę szparagową, cukinię i paprykę. Skropiłam olejem, oprószyłam solą, posypałam bazylią i oregano. Na warzywach ułożyłam dzwonka ryby. Na każdym kawałku położyłam po dwa plasterki pomidora, oprószyłam bazylią i oregano. Przykryłam kawałkiem folii aluminiowej (matowa strona na zewnątrz) i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Po 30 minutach zdjęłam folię, włączyłam funkcję grilla
Kuchenne zapiski EdytyMusi być sos pomidorowy i ocet. Tym razem dorzuciłam do podstawowych składników powidła śliwkowe domowej roboty i śladowe ilości cynamonu. Tak tak, cy-na-mo-nu. Pomidory i cynamon bardzo się lubią. Ryba, cynamon, święta, te sprawy. Wiecie o co chodzi. Składniki: 4 solone filety śledziowe 1 cebula puszka pomidorów 1 czubata łyżka powideł śliwkowych 1 łyżeczka octu winnego liść
Kardamonovynajlepszych na świecie. Na tyle dobra, że resturacje w Marsylii zobowiązały się przestrzegać przepisu. Zupa bouillabaisse (wym. bujabez) opiera się na esencjonalnym wywarze z ryb i owoców morza, doprawiona jest szafranem i pomarańczami, a dzięki pomidorom nabiera dodatkowo przepięknego koloru. Gordon Ramsey zawsze mówi, że dobry bouillabaisse potrzebuje co najmniej dwóch dni (ach, ten wywar). Ale śmiem twierdzić, że jeśli(...)minut. Dokładnie odcedzić. Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone warzywa (marchew, koper, por, pomidory – wcześniej obrać je ze skórki). Chwilę podsmażyć. Dodać startą skórkę pomarańczy i szafran, dusić 20-30 minut. Tak przygotowane warzywa dodać do wywaru, dorzucić rybie łby, ogony etc. i gotować 1-1,5 godziny (im dłużej, tym zupa będzie bardziej esencjonalna). Dokładnie
Pociąg Do KuchniDziś bez zbędnych przemyśleń i rozważań. Czysto kulinarna historia. Znudziła Wam się ryba smażona w panierce, pieczona z cytryną czy pomidorem? Szukacie nowego pomysłu na piątkowy obiad? Oto on - ryba zapiekana pod śmietanowym szpinakiem. Wymaga kulinarnych umiejętności na poziomie podstawowym, niewiele zachodu i małych zakupów, a przy tym jest smaczna i zdrowa - czyli dla każdego coś miłego. Składniki
Kuchnia po mojemu