słodko kwaśnym sosie maślanym z mleczkiem kokosowym. Filet z mintaja polecam podawać z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ryby, to zapraszam też po kilka innych sprawdzonych przepisów. Łosoś smażony lub ryba po grecku to jedne z popularniejszych dań rybnych
AniaGotuje.plmąki pszennej100 g tartych orzechów włoskich Back Mitolej do smażeniaFilety ryby pokroić na mniejsze kawałki i opruszyć solą prowansalską. Mąkę wymieszać z tartymi orzechami. Kawałki ryby panierować w roztrzepanym jajku i przygotowanej panierce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie surówka z morelami
Monia miesza i gotujepyszna ryba,idealna na każdą okazję,jako przekąska,sprawdzi się również świetnie na Wigilię,smażona w cieście i potem zalana słodko-kwaśną zalewą-nie znam lepszej,u nas zawsze obowiązkowo na święta-polecam gorąco SKŁADNIKI: 1 kg filetów ryby na ciasto: 1 szkl.mąki 1 jajo 2 łyżki oleju 0,5 szkl. wody łyżeczka vegety na zalewę: 3 szkl. wody(...)cebule, 4 ogórki kiszone 1 łyżka vegety PRZYGOTOWANIE: Filety z ryby kroimy w ok 5 cm kawałki,solimy i odstawiamy. Składniki na ciasto mieszamy, obtaczamy w nim kawałki ryby i smażymy z dwóch stron na oleju. Przygotowujemy zalewę-kroimy paprykę w paski ,cebulę w piórka,a ogórki w plasterki. Dajemy pokrojone warzywa do garnka i dodajemy resztę składników zalewy
Swojskie jedzonkoGotowany, smażony, grillowany, wędzony czy też pieczony – pstrąg . Ryba o wspaniałym smaku, chudym mięsie zawierająca najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 4 filety z pstrąga - 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach (16 plasterków) - papryka (czerwona, pomarańczowa) - kawałek pora - różowa sól himalajska - nasiona kolendry - suszony czosnek niedźwiedzi - czosnek suszony(...)oraz sezonową surówką. Wspaniale też sprawdzą się na kolację, przystawkę – na ciepło lub na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza w panierce sezamowej - Rybę po grecku - Łososia
mojewypiekiinietylkołyżeczki picady i posmaruj nią rybę, odstaw na 15 min. do marynowania. Rozgrzej patelnię grillową i podpiecz na niej kromki chleba skropione oliwą. Zdejmij chleb i ułóż rybę skórą do dołu. Smaż ok. 3-4 min., następnie przewróć rybę na drugą stronę i smaż jeszcze 1 min. Zdejmij skórkę z papryki i pokrój ją na paseczki. Na kromkach chleba
Chilli Czosnek i Oliwacytryny. Dusić na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Ryba : Składniki : - około 500 g dowolnych filetów z ryby ( miałem tilapię ), - pieprz cytrynowy, - sól, - olej do smażenia. Wykonanie : Rybę posypać solą i pieprzem cytrynowym. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę na złoto. Gotową polać sosem kawowym. Smacznego
Przepisy MikołajaPokroić w ukośne paski szerokości około 5-6 cm. Na patelnię wlać trochę oliwy, ułożyć na niej papier do pieczenia, wlać na niego trochę oliwy, rozgrzać. Układać rybę skórą do dołu. Smażyć na sporym ogniu, aż skórka ładnie się zrumieni. Następnie odwrócić rybę na drugą stronę i smażyć około minuty. Na talerz wyłożyć konfiturę z cebuli, na niej ułożyć rybę
królestwo garówŚledź smażony położony na kromkę chleba Składniki: Śledzie do smażenia ( nie solone ) 800 gram wystarczy na 3-4 osoby Mąka pszenna pełnoziarnista Olej z pestek winogron Cytryna Koper Sól Pieprz Będąc nad morzem, bardzo lubię wstać wcześniej niż pozostali domownicy i po porannej toalecie zakończonej kilkoma łykami kawy wyjść z domu. Idę wtedy w kierunku morza wabiony jego odgłosem, mijam(...)możliwość cieszenia się smakiem świeżej ryby. Będąc nad morzem staram się korzystać z takich okazji, które już dzisiaj należą do rzadkości. Niestety, należą do rzadkości. Śledzie czyścimy, płuczemy, osuszamy i usuwamy kręgosłup, zostawiając ogonek ( łatwo za niego chwycić rybkę po usmażeniu ). Posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy chwilę ok. 2 min. i przekładamy
Markowy smakktórym nie jem mięsa. Zazwyczaj na obiad smażę rybkę. Jednak lubię czasem tą zwykłą rybkę zamienić na pyszne złociste kotlety rybne z koperkiem, które są świetną alternatywą i do tego wszystkim smakują! A i na pewno dzieci nie pogardzą "domowymi paluszkami rybnymi" :-) Składniki:Dwa średniej wielkości filety z białej ryby (ja użyłam Solę, ale może być np.mintaj i inne(...)koperkuolej do smażeniaWykonanie:Rybę kroimy na bardzo małą kosteczkę wyciągając przy tym ości. Wrzucamy do tego jajko, 3 łyżki bułki tartej, posiekaną na bardzo drobno lub startą na tarce cebulkę, doprawiamy solą, pieprzem i vegetą i na samym końcu dodajemy koperek. Wszystko razem mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na patelni na oleju
Anielska Kuchnia Animinut od momentu wstania z łóżka) 10:30 - II śniadanie 14:00 - obiad 17:00 - podwieczorek 20:30 - kolacja (najlepiej na 2 godziny przed pójściem spać). Składniki na rybę: 350 gramów łososia pieprz cytrynowy Składniki na brokuł: 1/2 brokułu podzielonego na różyczki 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 10 cm drobno pokrojonego pora 1 łyżka oleju kokosowego Składniki na salsę(...)dodałam pokrojonego pora, chwilę jeszcze podsmażałam i dodałam brokuła. Wszystko chwilę smażyłam. Odstawiłam 3 kolejne plasterki szynki podsmażyłam na patelni grillowej i wyjęłam. Na tej samej patelni ułożyłam rybę i smażyłam z obu stron, co chwilę przewracając raz na jedną, raz na drugą stronę. Czynność powtórzyłam 3 razy, aż ryba się dokładnie wysmażyła Na talerz przełożyłam brokuła z szynką
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comminut od momentu wstania z łóżka) 10:30 - II śniadanie 14:00 - obiad 17:00 - podwieczorek 20:30 - kolacja (najlepiej na 2 godziny przed pójściem spać). Składniki na rybę: 350 gramów łososia pieprz cytrynowy Składniki na brokuł: 1/2 brokułu podzielonego na różyczki 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 10 cm drobno pokrojonego pora 1 łyżka oleju kokosowego Składniki na salsę(...)dodałam pokrojonego pora, chwilę jeszcze podsmażałam i dodałam brokuła. Wszystko chwilę smażyłam. Odstawiłam 3 kolejne plasterki szynki podsmażyłam na patelni grillowej i wyjęłam. Na tej samej patelni ułożyłam rybę i smażyłam z obu stron, co chwilę przewracając raz na jedną, raz na drugą stronę. Czynność powtórzyłam 3 razy, aż ryba się dokładnie wysmażyła Na talerz przełożyłam brokuła z szynką
Szczęśliwa kuchniawięcej o tym z czym ją podałam. Tak zwaną przeze mnie "sałatkę do ryby" robię bardzo często i nikt w domu nie protestuje. Moim zdaniem pasuje ona do ryb zarówno smażonych jak i grillowanych, spróbujcie polecam. SKŁADNIKI: filety z ulubionej ryby przyprawa do ryb pieprz cytrynowy sól odrobina soku z cytryny mąka olej 5-6 ziemniaków 1 mała(...)Filety rybne zamarynować w przyprawach wymieszanych z sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Jak już nabiorą smaku z marynaty, panierować je w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Ziemniaki zagotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Pokroić na półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka, można
Kuchnia w opałachzwykle zresztą ) oto moja kolacja. Prosto z patelni, pyszne, chrupiące i baaardzo delikatne małe pstrągi :)). Jeżeli nie macie pomysłu na obiad a posiadacie dostęp do świeżej ryby to polecam taką smażoną prosto(...)patelni. W zasadzie dobry produkt obroni się sam. Nie potrzeba wymyślnych dań, żeby poznać prawdziwy smak dobrego jedzenia najwyższej jakości. Pstrąg prosto z patelni pstrągi mąka do obtoczenia ryby olej do smażenia Artykuł Pstrąg prosto z patelni pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniawegetariańskiej, klasyczną lub w słoiku . Jest jeszcze jedna opcja: fish pie, czyli zapiekanka, której główną rolę odgrywa ryba. Naszym zdaniem może to być świetny patent na wykorzystanie niedojedzonej, smażonej/pieczonej ryby. Warto przetestować go w święta, kiedy w lodówce na pewno zostanie sporo karpia. Pomysł na zapiekankę podpatrzyliśmy u sióstr Hemsley Składniki: 1 cebula drobno posiekana 1 por drobno posiekany(...)marchew drobno posiekana 1 pietruszka drobno posiekana Kawałek selera drobno posiekany 1 liść laurowy 1 łyżka oleju ½ szklanki białego wytrawnego wina 300-500 g ryby morskiej (morszczuk, czarny drosz, łosoś) – może być mrożona 1 łyżka koncentratu pomidorowego Garść posiekanej natki pietruszki Sól i pieprz do smaku Pure 1 mała główka kalafiora 3 małe ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 łyżki
Niedzielny kucharzkostkę. Cebulę, pomidorki pokroić drobno. Natkę pietruszki posiekać. wlać sok z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem. Odstawić na kilka minut. Rozgrzać girl – położyć rybę na gorący gril. Smażyć z każdej strony 2-3 minuty lub aż ryba będzie przesmażona. To zależy od grubości ryby. Grubsze kawałki trzeba smażyć dłużej. Podawać rybkę na salsie z dodatkiem warzyw
Kuchnia Pokoleńmąkę z dodatkiem bułki tartej i słodkiej papryki. 3. Każdą porcję ryby obtoczyć w jajku, a potem w mące z dodatkami. 4. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść przygotowane ryby i smażyć z obu stron na rumiano. 5. Usmażone porcje ryby odkładać do naczynia żaroodpornego. 6. Na innej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła. Dodać obrane i umyte pieczarki, małe w całości
W mojej kuchni