ryba smażona - 4845 przepisów (strona:106/323)

Dorsz w cieście piwnym z langustynką. 179

Należy pamiętać żeby wszystkie składniki dobrze wymieszać. Nie podaję ilości mąki, ponieważ dosypujemy jej tyle, żeby uzyskać ciasto o gęstości śmietany. Ciasto musi odstać . Rybę obtaczamy w mące, a następnie maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu. Ciasto przed użycie należy jeszcze raz dobrze wymieszać

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekanka z ryby 219

może być inna ryba) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko WYKONANIE:Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża).Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej drobno skrojone i podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko

W kuchennym oknie Ewy
Fish and chips (fish & chips) 313

Post Fish and chips (fish & chips) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Tymiankowa nototenia 204

świeżych tylko rozmaryn a nie taki miałam pomysł. Postanowiłam wykorzystać suszony tymianek robiąc mocną marynatę z jego udziałem a potem ścierając go z ryby w trakcie osuszania by nie palił sie w czasie smażenia. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Dorsz pod zieloną kołderką 207

papierowym do odsączenia wody kładziemy). Na drugiej patelni przygotowaną zieleninę podgrzewamy, na nią dorsza przekładamy. Delikatnie na talerz odwrotnie rybę dajemy, z ćwiartkami cytryny i ozdobioną pietruszką podajemy. Dorsza solą nie doprawiamy, bo w „zielonej kołderce” zastępstwo jej mamy. Dorsz smażony na oleju rzepakowym jest zdrowy,  a w smaku bardzo wyjątkowy

Moniki Smakołyki
PIECZONY KALAFIOR, SMAŻONY ŁOSOŚ 179

czym za drugim razem posypuję solą, ale także mieloną słodką papryką i kurkumą oraz pieprzem. Podaję zaraz po upieczeniu. SMAŻONY ŁOSOŚ 2 płaty łososia atlantyckiego (lub pstrąga łososiowego) sól, pieprz, tymianek suszony sok z 1/2 cytryny  Sposób przygotowania: Rybę dokładnie płuczę pod bieżącą, zimną wodą. Osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram rybę solą, pieprzem, posypuję tymiankiem i skrapiam obficie sokiem

W kuchni Karmel-itki
Dorsz pieczony w cieście 354

Bardzo prosta i smaczna rybka na obiad. W 90% przypadków nie przygotowuję panierek do ryby. Tym bardziej, że przeważnie je piekę lub grilluję, a bardzo rzadko smażę. Dziś mam dla Was propozycję na dorsza, pieczonego w lekkim cieście w stylu naleśnikowym, ale bez mleka. Z pieczonymi na ostro ziemniaczkami i mizerią smakuje świetnie :) 3 polędwice z dorsza(...)łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim jajko 2 łyżki mąki łyżka soku z cytryny Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Wcześniej przygotowujemy sobie ziemniaczki, aby piekły się razem z dorszem. Rybę podałam z mizerią i pieczonymi ziemniaczkami z tego przepisu —>KLIK Jajko roztrzepujemy z sokiem z cytryny i mąką. Rybę nacieramy przyprawą i obtaczamy w cieście. Układamy na blaszce

Mienta blog
MINTAJ W CEBULOWEJ PANIERCE 167

bułkę tartą i prażoną cebulkę. Mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Filet z morszczuka obtaczam w jajku a następnie w bułce i cebuli prażonej. Smażę z obu stron na złoto.ok 3 min z jednej strony. Usmażoną rybę przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć rybę z nadmiaru oleju

Gotowanie Patki
POLĘDWICZKA Z DORSZA Z PURE Z BATATÓW I SOSEM MANGO 200

doprawić do smaku sokiem z cytryny.   Dorsza osuszyć ręcznikami papierowymi, oprószyć na bogato solą i pieprzem z każdej strony, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na lekko rumiany kolor.  Rybę podawać z pure z batatów, groszkiem cukrowym polaną sosem z mango

pieprzny smaczek
Musztardowo-pomarańczowy łosoś z pieczonymi ziemniakami 124

Soczysty łosoś marynowany w musztardzie i soku z cytrusów. Gdy smażyłam go na maśle, po domu rozchodził się niesamowicie kuszący zapach. Do tego podałam pieczone na ostro ziemniaczki i byłam w kulinarnym niebie :) Rybę zamarynowałam w musztardzie, ale nie byle jakiej bo robionej samodzielnie. To naprawdę nic trudnego, musicie jedynie pamiętać aby przygotować ją dzień wcześniej. Jej smak jest mocny

Mienta blog
KASZA JAGLANA SMAŻONA Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI 181

Kasza jaglana smażona ze szparagami, cukinią i łososiem to zdrowe i kolorowe danie, które z powodzeniem można zabrać na lunch do pracy lub podać jako kolację czy obiad.  Doprawiłam je sosem sojowym, papryczką chili i listkami kolendry. Przed samym podaniem skropiłam sokiem z limonki. Dzięki dodatkowi ryby danie jest pełnowartościowe i sycące, ale jednocześnie lekkie. Nie traci(...)limonki do wyciśnięcia, listki kolendry WYKONANIE KASZA :Do garnka, najlepiej z grubym dnem, wsypujemy kaszę. Prażymy na średnim ogniu około 1 minutę, często mieszając. Dodajemy 1 łyżkę masła i smażymy jeszcze 2 minuty. Dolewamy 1 szklankę gorącej wody (uwaga, może pryskać). Przykrywamy garnek, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy 10 minut. Wyłączamy ogień, kaszę wykładamy na duży talerz, lekko solimy

cool and minty
Ryba na cieście francuskim 372

kremówka – 100ml Koperek – 2 pęczki Cebula – 1 duża cebula do pieczarek + 1 mała cebula do sosu Mąka pszenna – 1 czubata łyżeczka Woda – 100ml   Ryba na cieście francuskim – wykonanie: Płat ciasta francuskiego przekroić na dwie części. Każdą część złożyć na pół. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 10-15 minut aż ciasto(...)Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w kosteczkę, wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć na złoto, zwiększyć płomień i wrzucić pieczarki. Smażyć do odparowania wody z grzybów. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Rybę osuszyć, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Otoczyć z obu stron w mące. Podsmażyć z obu stron na patelni. Na ciasto francuskie nałożyć rybę

Kulinarne Przeboje
Karp cytrynowo-ziołowy 161

filetów z karpia 2 cytryny kilkanaście listków bazylii 2 duże jabłka pęczek koperku natka pietruszki sól pieprz bułka tarta do obtoczenia ryby 1 jajko 2 czerwone lub białe cebule oliwa z oliwek (do zalewy na karpia) olej do smażenia Dzień przed smażeniem, karpia posolić i zalać oliwą. Dodać sok z jednej cytryny, pieprz, posiekane zioła. Cebule i cytrynę pokroić

Bullio
Placki ziemniaczane z rybą 145

Ogórek kiszony 1 szt. Szczypiorek 1 pęczek Jajko 1 szt. Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Bułka tarta 2 łyżki Ketchup Wykonanie: Ziemniaki obrać, gotować przez 15 minut, odcedzić, ostudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pokrojoną rybę, posiekany szczypiorek i ogórek. Wbić jajko, przyprawić do smaku, wsypać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Namoczyć w wodzie

Tradycyjna Kuchnia
Ryba po japońsku. 152

szklanki mąki -2 jajka Sposób przygotowania: Ciasto: 1,5 szklanki mąki, szklankę wody i 2 jajka łączymy ze sobą za pomocą miksera. Ryba: Filet z dorsza myjemy i przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor. Zalewa: Szklankę wody, szklankę oleju, ocet, koncentrat, ketchup, cukier, sól i pieprz zagotować w garnku. Warzywa: Ogórki

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania