ryba panga - 57 przepisów (strona:3/4)

Ryba po grecku 126

osobiście uważam, że ryba po grecku według tej receptury smakuje najlepiej. Optymalnie jest przygotować ją dzień wcześniej przed konsumpcją, aby wszystkie smaki (ryba i warzywna pierzynka) przegryzły się. Składniki: 1 kg filetów rybnych (np. z dorsza, mintaja, pangi itp.) ok. 4 łyżek mąki sól olej do smażenia „Sos grecki”: 4 spore marchewki 2 pietruszki 1/2 dużego selera lub 1 mały(...)dodajemy koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do zagotowania sosu. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. W przygotowanym naczyniu układamy połowę porcji ryby (jeden kawałek obok drugiego). Na nią nakładamy połowę porcji naszego greckiego sosu. Następnie znów układamy resztę pozostałej ryby i ponownie przykrywamy ją sosem. Wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy i wstawiamy do lodówki

MyCookBook.pl
Delikatna zupa rybna 127

pozostaje smak – nie każdy lubi ryby i nie każdemu odpowiada smak i zapach. Ma prawo. Są firmy i sklepy, gdzie wybór ryb jest duży i ludzie powoli przekonują się do gatunków innych niż pstrąg, łosoś, dorsz i panga. Jeśli macie w domu antyrybiarza, osobę gardzącą pysznościami, a chcielibyście spróbować delikatnej zupy rybnej, to mam dla was sposób. Delikatna zupa rybna(...)aromat z warzyw. W miarę gotowania dodajemy cukinię, brokuły i kalafior. Jak wszystko zmięknie, dorzucamy pokrojone w kostki filety z łososia i dorsza. Gotujemy przez około 10 min. Ryba ma być jędrna i soczysta. Zupę zaprawiamy jogurtem bądź śmietanką, doprawiamy solą, pieprzem i gałką, posypujemy sporą ilością koperku. Dokładamy pokrojonego w cieniutkie paseczki wędzonego łososia. Jeśli mimo tego antyrybiarz będzie

ladykitchen
Zdrowe i dietetyczne kotlety rybne z natką pietruszki :) 194

powinna znaleźć się w naszym menu przynajmniej raz w tygodniu- i nie mówię tu o pandze czy rybnych paluszkach - chociaż z jednej strony lepsze to niż nic D Fajnie by było, gdyby po obróbce nie przypominała kotleta schabowego :D Wtedy wychodzi więcej panierki aniżeli ryby w środku :D Takie kotleciki są dobrym rozwiązaniem zarówno dla osób dorosłych

Zdrowie na języku :P
Roladki rybne z warzywami na patelnię 208

które bardzo dziękuję.Roladki rybne z warzywami na patelnię SKŁADNIKI:warzywa na patelnię, po polsku - 450 g ( IGLOTEX)filety rybne panga - 5 sztsól i pieprztłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety rybne rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa na patelnię, podsmażyć. Podsmażone warzywa ostudzić. Na filetach

Kuchnia Danusi
Pasta ze smażonej miruny 233

filetowaniu lub kawałków miruny usmażonej, który  został z obiadu. Chodzi o to by nie wyrzucać lub nie wciskać domownikom nadmiaru ryby na siłę tylko zrobić coś nowego co urozmaici jadłospis. Taką samą pastę można zrobić z łososia, dorsza, pangi itp. - byle nie było skóry i ości. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Panga na parze z warzywami i sosem koperkowym 159

Muszę się przyznać do lekkich oporów w przygotowywaniu potraw na parze . To znaczy uznaję wszystkie racjonalne argumenty o zaletach takiego gotowania , ale jedzenie zrobione na parze

Buniabaje w kuchni
Zapiekanka rybna 176

ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktówZapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybnaSKŁADNIKI:filet panga - 1,30 kgpieczarki - 1,20 kgwłoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEXwegetaprzyprawa do rybsól i pieprztłuszcz do smażeniaser żółty - 200 gkeczupPanierka:jajka - 3 sztbułka tartaPRZYGOTOWANIE:Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić

Kuchnia Danusi
Rybka w miodzie 173

pomyślałam sobie a może zrobię rybkę, no i zrobiłam. Rybka wyszła znakomicieRybka w miodzieSKŁADNIKI:panga- 1,20 kgmąka do panierkibułka tartajajkatłuszcz do smażeniaSOS SŁODKO-KWAŚNYduże cebule - 4 sztmiód prawdziwy- 2 łyżkikoncentrat pomidorowy - 200 golej - 1 kieliszeklistki laurowe - 4 sztsok z cytryny - 2 łyżkisól i pieprzwegetaPRZYGOTOWANIE:Rybę rozmrozić, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny

Kuchnia Danusi
Sola na szpinaku i pomarańczowym puree 127

sklepie nie jest tak interesujący jak w przypadku mięsa, a z kolei ilość glazury wokół zamrożonej ryby zniechęca jeszcze bardziej do jej kupna. No cóż, jednak chęć zjedzenia czegoś innego niż drobiu czy wieprzowiny roztapia nawet najgrubszą glazurę... Dlatego spośród wszędobylskiej pangi i półproduktów w postaci paluszków rybnych można wybierać coś jeszcze - np. solea solea zwana po prostu podeszwicą tudzież(...)masło" to od razu mam przed moimi skośnymi oczami urywek filmu Julie & Julia, kiedy to, tytułowej o dziwo, Julie Child kelner we francuskiej restauracji podaje jakąś rybę smażoną na dużej ilości masła. Meryl Streep nachyla się nad potrawą, wącha ją i z maślanymi oczami spogląda na swego męża i delikatnie ale w pełni zachwytu i uniesienia rzecze

Right Behind The Kitchen
Paluszki rybne w migdałowej panierce z sosem jogurtowo- koperkowym 144

Żeby zachęcić moje dzieci do jedzenia ryby, często robimy razem paluszki rybne- na różne sposoby. Tradycyjnie- panierowane w bułce tartej, ale najczęściej w pokruszonych płatkach migdałowych- te smakują im najbardziej. Polecam też wypróbować obtaczane w wiórkach kokosowych. Najlepiej smakują z lekkim sosem np. jogurtowo- koperkowym a do obiadu np. z ryżem. Polecam. Składniki(...)paluszków rybnych: 30dkg fileta rybnego (ja użyłam z pangi) 10dkg płatków migdałowych 1 jajko sól 3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Na sos jogurtowo-koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% łyżka posiekanego koperku sól i pieprz do smaku Filety z ryby osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić wzdłuż na cienkie paski a następnie w poprzek

Maślane ciasteczko
Cudowne curry rybne. 177

zrobić, usprawiedliwiając tę pangę znalazłam na opakowaniu napis świadczący, że pochodzi z "odpowiedzialnych hodowli", cokolwiek to może znaczyć, bo tak na prawdę wszystko i nic. No więc znalazłam tę pangę, rozmroziłam i zaczęłam kombinować co z nią dalej. Prawdziwy smakoszy, o wyszukanym guście kulinarnym - M. krzyczy w panierkę i głęboki tłuszcz. Z cierpliwością ogromną, wytłumaczyłam po raz trylionowy(...)końcu się poddałam uznałam ok Ty zrobisz połowę sobie jak chcesz ja zrobię swoją po swojemu. No i tutaj wygrałam no bo jak to samemu zrobić? Samemu, sobie, tę rybę tak własnymi ręcyma, na patelnię?! No to już zjem to co Ty. I był to dobry wybór, bo ja postanowiłam zjeść curry rybne. Składniki: 4-5 płatów białej ryby pomidory

Brzuszki Łakomczuszki
Ryba po włosku 199

Postny piątek to możliwość wypróbowania kolejnego przepisu z rybą w roli głównej. Przepis wyszukała jakiś czas temu w internecie siostra, ale nie jest w stanie teraz podać mi namiarów. Pozostała mi tylko kartka przyczepiona do lodówki ze skróconym przepisem. Siostrze wersja z pangą nie smakowała, więc wzięłam tym razem dorsza. Jestem jak najbardziej na tak :) Składniki: (porcja: 2 osoby)filet

Pasja Smaku
Panga po cygańsku 160

Składniki: 1 kg pangi 3 cebule 5 ząbków czosnku 1/2 szklanki oliwy 5 łyżek ketchupu 1 łyżka musztardy węgierskiej sok z 1 limonki sól pieprz cukier kilka listków rozmarynu Wykonanie: Ketchup, musztardę i oliwę mieszam,  doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.  Cebulę

Bea(u)ty kitchen
Ryba zapiekana w jogurcie z pieczarkami 297

ryba jest smaczna. Dzisiaj  ze względu na to ,ze staram odżywiać się zdrowo zrobilam filety rybne zapiekane w jogurcie ,w naczyniu żaroodpornym . Wyszla bardzo delikatna i smaczna . No !! i niech mi ktos powie, ze zdrowe dania sa  bez smaku . Jeżeli ktos tak uwaza niech wyprobuje dzisiejszy przepis. SKLADNIKI: -ok. 800-1000 g filetow rybnych ( może być mintaj, panga

PychaDania
Kotleciki rybne z marchewką 134

Bardzo fajne danie dla dzieci. Zamiast podawać maluchom paluszki rybne ze sklepu, mrożone (do których ja nie mam za bardzo zaufania), warto włożyć  trochę  

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com