rosół - 7627 przepisów (strona:251/509)

Flaczki z kurczaka z imbirem i majerankiem 50

Ugotowany w warzywach kurczak a następnie podzielony na kawałki i podany w rosołku na zasmażce doprawionym imbirem i majerankiem. FLACZKI Z KURCZAKA SKŁADNIKI pół wiejskiej kury; jarzyna, jak do rosołu; przyprawy, jak poniżej; 1 łyżka zmiażdżonego na grubo w moździerzu pieprzu; 1-2 łyżki suszonego majeranku; 1 łyżeczka suszonego imbiru; łyżeczka soli; 1 duża marchewka; duża... Artykuł Flaczki z kurczaka

Kuchnia Tomka
Zupa ogórkowa z kurczakiem i warzywami 53

Zupa na bazie wywaru z podudzi kurczaka z dodatkiem zmiksowanych ogórków kiszonych oraz warzyw korzeniowych. ZUPA OGÓRKOWA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI 4 podudzia z kurczaka; jarzyna, jak do rosołu; duży słoik domowych ogórków kiszonych (4-5 sztuk); pietruszka; marchewka; kawałek selera; 2-3 duże ziemniaki; mąka pszenna; gęsta, kwaśna śmietana; natka pietruszki; sól, pieprz; przepis na zupę ogórkową... Artykuł Zupa ogórkowa

Kuchnia Tomka
Obiady tradycyjne a kuchnia fusion 34

doskonały sposób na poznanie różnych kultur poprzez jedzenie. To okazja do kulinarnej kreatywności i eksperymentów, pozwalająca odkryć nowe smaki z krajów całego świata. Weźmy polskie tradycyjne kluski lane na rosole z orientalnymi przyprawami, takimi jak imbir czy curry; teraz to jest intrygujące! W kuchni fusion nie ma żadnych ograniczeń - granice między tradycyjnymi kuchniami mogą być dowolnie przekraczane, a Twoje kubki

kruche babeczki
Zupa z fasolki szparagowej z kurczakiem 46

Zupa na bazie kurczaka z dodatkiem fasolki szparagowej, ziemniaków i marchewki doprawiona cząbrem i kwaśną śmietaną. ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ SKŁADNIKI 4 pałki z kurczaka; jarzyna, jak do rosołu; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 300 gramów żółtej fasolki szparagowej; 3-4 ziemniaki; 1 marchewka; mąka pszenna; gęsta, kwaśna śmietana; suszony cząber; natka pietruszki; sól, pieprz; przepis... Artykuł Zupa z fasolki

Kuchnia Tomka
Galaretka z kurzych łapek 36

łapki gotowane w warzywach a następnie obrane i przygotowane jako galaretki drobiowe. GALARETKA Z KURZYCH ŁAPEK SKŁADNIKI 700 gramów kurzych łapek; 400 gramów podudzi z kurczaka; jarzyna jak do rosołu; liście laurowe; ziele angielskie; natka pietruszki; sól, pieprz; przepis na galaretkę z kurzych łapek Artykuł Galaretka z kurzych łapek pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pasta jajeczna – bez obierania jajek. 194

dalej tam stoi . Aż przyszło nowe czyl Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – on ma wbudowaną funkcję m.in szybkowaru i w niej się zakochałam. Bo czyż ugotowanie znakomitego rosołu na zamrożonych kawałkach kaczki i warzyw z przyprawami w 40 minut to nie jest samo dobro ? Czy gotowanie ryżu, makaronu, aż przyszedł czas na jajka i ugotowałam je właśnie

Kuchnia na wzgórzu
Jak rozebrać kurczaka do rosołu 38

poszczególnych elementów ptaka. JAK ROZEBRAĆ KURCZAKA SKŁADNIKI połówka wiejskiego kurczaka prosto od rzeźnika lub od baby duży ostry nóż dowiedz się jak rozebrać kurczaka Artykuł Jak rozebrać kurczaka do rosołu pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Chlebowa kwaśnica 33

Kolejny z patentów na zagospodarowanie czerstwego lub "niechcianego" chleba. Tym razem "krwi" rosołu nie było, więc wpadłem na kolejny, genialny (sorki za skromność) pomysł. Otwieram lodówkę i co widzę? Ano widzę kapustę kiszoną. Dosłownie garstka została. Soku z kiszonej kapusty (poprzedniej-po odciśnięciu), podobnie jak z ogórków kiszonych, nie wylewam. Zbieram do słoików. No co, lubię sobie czasami coś pomoczyć

R'n'G Kitchen
Zupa jarzynowa z fasolką i bobem 35

wywaru z kurczaka z jego dodatkiem oraz z fasolką szparagową i bobem doprawiona śmietaną. ZUPA JARZYNOWA Z FASOLKĄ SKŁADNIKI kilka elementów kurczaka (ćwiartki, podudzia, skrzydełka, pałki itp); jarzyna do rosołu; 250 gramów zielonej fasolki szparagowej; 250 gramów żółtej fasolki szparagowej; garść świeżego groszku; dwie garści świeżego bobu; 3 ziemniaki; 1 mała marchewka;... Artykuł Zupa jarzynowa z fasolką i bobem pochodzi

Kuchnia Tomka
Zupa egipska z kurczakiem i gęstym jogurtem 43

kurczaka z dodatkiem pora, szpinaku mięsa z kurczaka i ryżu zabielona na koniec jogurtem. ZUPA EGIPSKA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI 500 gramów podudzi, udek lub ćwiartek z kurczaka; jarzyna do rosołu; 500 gramów liści świeżego szpinaku; 400 gramowy kubek gęstego jogurtu typu greckiego; 100 gramów białego ryżu; 1 cebula; 3 ząbki... Artykuł Zupa egipska z kurczakiem i gęstym jogurtem pochodzi

Kuchnia Tomka
Zupa na cielęcinie warzywami wypełniona 40

cielęcej z dodatkiem brokuła i startych warzyw na koniec zabielona śmietaną. ZUPA NA CIELĘCINIE SKŁADNIKI gicz cielęca o wadze 1,5 kilograma; 1 noga cielęca (kości); jarzyna, jak do rosołu; 1 brokuł; 1 żółta cukinia; 3-4 ziemniaki; natka pietruszki; pęczek koperku; 2 czerwone papryczki chilli; ziele angielskie; liście laurowe; gęsta kwaśna... Artykuł Zupa na cielęcinie warzywami wypełniona pochodzi

Kuchnia Tomka
Zapiekana ryba z marchewką 68

przerywając mieszania, wlewamy mleko. Gotujemy aż do zgęstnienia. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki do smaku. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, można wlać jeszcze trochę mleka lub rosołu. Na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego układamy warstwę marchewki (nie musi być na całym dnie), następnie dajemy filety rybne. Na nich rozkładamy pozostałą marchewkę oraz różyczki brokułu. Całość zalewamy sosem beszamelowym

Smaki Na Talerzu
Zupa fasolkowa z fasolki szparagowej 46

Zupa na bazie domowego wywaru drobiowego z dodatkiem fasolki szparagowej, mamuta i ziemniaków. ZUPA FASOLKOWA SKŁADNIKI 2 ćwiartki z kurczaka; jarzyna jak do rosołu; duży pęczek koperku; duży pęczek natki pietruszki; 300 gramów żółtej fasolki szparagowej; 300 gramów żółtego mamuta; kilka ziemniaków; gęsta kwaśna śmietana; mielona kurkuma; suszony cząber; sól, pieprz; przepis na zupę fasolkową... Artykuł Zupa fasolkowa z fasolki

Kuchnia Tomka
Zupa grzybowa z suszonych grzybów 44

Zupa grzybowa przygotowana na bazie wywaru jarzynowego zabielona śmietaną i podana z makaronem łazanki. ZUPA GRZYBOWA Z SUSZONYCH GRZYBÓW SKŁADNIKI 50 gramów suszonych podgrzybków; jarzyny, jak do rosołu (marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki, opalona cebula); mąka pszenna; gęsta, kwaśna śmietana; masło; sól, pieprz; przepis na zupę grzybową z suszonych grzybów Artykuł Zupa grzybowa z suszonych grzybów pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Tomka
Jesienna zupa z grzybami dynią zagęszczana 43

Jesienna zupa z dodatkiem świeżych grzybów cienkiej kiełbasy, kurczaka i startych warzyw. JESIENNA ZUPA Z GRZYBAMI SKŁADNIKI 4 duże skrzydełka z kurczaka; jarzyna, jak do rosołu; 300 gramów świeżych grzybów; 1 mała laska kiełbasy śląskiej; 2 cienkie kiełbaski surowe (typ białej); 50 gramów słoniny wędzonej; max 1 kilogram dyni (najlepiej odmiany muscat); 2-3 ziemniaki; 1... Artykuł Jesienna zupa

Kuchnia Tomka