roladki - 9750 przepisów (strona:547/650)

Roladki naleśnikowe 233

Ponieważ ostatnio dostałam prezent od Firmy Kamis za udział w konkursie Więc dzis postanowiłam wykorzystać jeden z produktów i przygotować roladki z naleśników. Składniki:   ciasto na naleśniki przygotowujemy z przepisu znajdującego się  tu Farsz: 350 gram mięsa mielonego 1 pomidor 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do kuchni włoskiej ja użyłam  Kamis zioła do Spaghetti Bolognese

NaKońcuJęzyka
Podsumowanie Roku 231

wspaniałych rzeczy...I mam nadzieje że pozostaniecie ze mna jeszcze jakiś czas ;) NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE POSTY: 1. Pasztet Wegetariański   http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/pasztet-wegetarianski.html 2. Souvlaki  http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/souvlaki.html 3. Rolada Serowa  http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/rolada-serowa-z-oliwkami-i-pieczarkami.html 4. Białko   http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/biako.html 5. Naleśniki Inaczej   http://kulinariada.blogspot.com/2013/05/nalesniki-inaczej.html 6. Chłodnik z Arbuza   http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/orzezwiajacy-chodnik-z-arbuza-z-serem.html 7. Placki ziemniaczane

NaKońcuJęzyka
Rolada truskawkowa 199

Kochani ma dla Was coś  słodkiego  a za razem delikatnego...Rolada biszkoptowa z masą śmietanowa i truskawkową. Ta wersja jest przygotowana z maki pszennej do wersji bezglutenowej polecam  mąkę firmy  SCHÄR Składniki: szklanka  pojemności 250 ml. Na biszkopt:  4 jajka szklanka cukru  pół szklanki mąki pszennej  pół szklanki maki ziemniaczanej Na masę

NaKońcuJęzyka
Drożdżówki z marcepanem 232

ponownie wymieszać. Wyrośnięte ciasto ponownie chwilę zagnieść i rozwałkować na kształt prostokąta o grubości około 3-4 mm. Wyłożyć na niego masę marcepanową i równomiernie rozsmarować. Zwinąć jak roladę i pokroić na plastry o grubości około 2 cm. Tak powstałe ślimaki ułożyć na blaszkach pokrytych papierem do pieczenia, każdy spłaszczyć lekko dłonią. Przykryć i odstawić do podrośnięcia na około

wyzwania kuchenne
Pierś kurczaka z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami oraz jalapeno 221

parmeńskiej układamy kawałek rozbitej piersi z kurczaka a na nią kilka 2-3 kawałki suszonych pomidorów i kilka plasterków jalapeno. Dokładnie zawijamy całość i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowane roladki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35-40 minut. Gotowe, smacznego

Mango Papaja
Roladki z grillowanej cukinii 178

cieście:(  Ale odkąd sama zaczęłam gotować i podawać ją w zupełnie innej postaci, często gości w naszych potrawach. Tym razem przygotowałam przystawkę z grillowanej cukinii i zdrowych dodatków. Roladki są lekkie, jedna zawiera tylko ok. 20kcal:) Składniki: mała cukinia, 50g koziego sera, 1/2 pęczka bazylii, 2 łyżki mrożonego szpinaku lub 50g świeżego, sól morska, pieprz czarny świeżo mielony, łyżka

Z miłości do słodkości
Roladki z kurczaka z truskawkowym farszem 172

Obiad w wersji na słodko? Czemu nie... Wielbicielom truskawek na pewno przypadnie do gustu:) Roladki są delikatne, kruche i dzięki owocom nieco słodkie. Słodycz truskawek świetnie kontrastuje z ostrą przyprawą i bazylią... Dodatkowym plusem jest to, że ich przygotowanie zajmuje zaledwie 20minut:) Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, łyżka ostrej przyprawy do kurczaka, 100 g truskawek, 2 łyżki bazylii

Z miłości do słodkości
Ciasto Charlotte z malinami i ryżem 202

37x42cm. Piec ok. 12min w temp. 190st. Ciepłe ciasto wyłożyć na wilgotną, lnianą ściereczką obsypaną zwykłym cukrem. Posmarować konfiturą i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Odstawić do ostygnięcia. Gdy rolada ostygnie pokroić ją w cienkie plastry. Obręcz od tortownicy o średnicy 25cm ułożyć na paterze, następnie na dnie i bokach rozłożyć plastry ciasta. Masa ryżowa: 200g ryżu, 150g malin

Z miłości do słodkości
Roladka z czerwoną porzeczką 175

Kolejna roladka, tym razem na cieście ucieranym a nie biszkoptowym, dzięki czemu ma śliczny żółty kolor. Całość dopełnia pyszny krem na bazie serka mascarpone i serka homogenizowanego. A dla przełamania słodyczy i dodania koloru użyłam czerwonych porzeczek, które moim zdaniem doskonale tutaj pasują;) Ciasto: 3 jajka + 2 żółtka, 150g drobnego cukru, 80g mąki pszennej, 80g mąki ziemniaczanej, łyżka cukru

Z miłości do słodkości
Rolada cynamonowa z kremem Milky Way 249

lodówce, ubijamy, dodajemy mascarpone i masę batonikową, mieszamy jeszcze chwilę do połączenia się składników. Delikatnie rozwijamy biszkopt i nakładamy krem, największy pasek dowalając przy jednym z boków, żeby rolada była w środku na bogato jak król cyganów. Z przeciwnej strony zostawiamy trochę pustego miejsca, żeby z kolei nic nie wypłynęło, bo za dobre, żeby się zmarnowało. Smarujemy jeszcze masą

sama złodycz
Wyroby domowe 166

Polecam domowe  wyroby, które już zamieszczałam na blogu. W dobie tylu konserwantów warto wrócić do sprawdzonych domowych przepisów.   Rolada schabowa

W kuchennym oknie Ewy
"Podrabiana" strucla makowa - czyli makowe zawijańce z orzechami i skórką pomarańczową 244

jajko PRZYGOTOWANIE Rozwijamy ciasto francuskie. Obrane orzechy siekamy, mieszamy z masą makową i dodajemy skórkę pomarańczową. Tak uzyskaną masą smarujemy całe ciasto. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku. Smarujemy roladę rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry 2 cm grubości.  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy z termoobiegiem

Moje Kuchenne Rewelacje
KREMÓWKA Z FRANCUSKIEGO CIASTA 385

życie, skoro i tak wystarczająco jest zagmatwane? Niech chociaż gotowanie będzie prostsze! Przyznaję się bez bicia, że jeszcze nigdy nie robiłam sama ciasta francuskiego. Jakoś... mnie ono przeraża, jak rolady. To są dwa wypieki, które jeszcze przede mną, muszę do nich dojrzeć. Jestem takim typem osoby, która podejmuje "żółwiowe decyzje". Bardzo rzadko rzucam się bez zastanowienia, ale jeśli już coś

W kuchni Karmel-itki
ślimaki czyli deser po francusku:) 273

ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i znowu zagnieść aż będzie miało jednolity ciemny kolor. Oba ciasta rozwałkować i położyć jedno na drugim i zwinąć w roladę. Gotowe ciasto owinąć streczem i włożyć na godzinę do lodówki. Na koniec ciasto kroimy na plasterki. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
czekoladowe ślimaki w wersji light 163

przyklejać do ścian naczynia. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Obie rozwałkowujemy na stolnicy. Na jedną wysypujemy przez sitko gorzkie kakao i przykrywamy druga częścią ciasta. Zwijamy go w roladę i kroimy na plastry. Ciastka kładziemy na  przygotowanej do pieczenia blaszcze i zostawiamy je na około 15 minut żeby trochę spęczniały. Ciastka pieczemy około 20 minut w 180 stopniach

ciastkarnia na kruchym spodzie