roladki - 9750 przepisów (strona:298/650)

Rolada zielone jabłuszko 192

Orzeźwiająca i lekka rolada z musem jabłkowym i malinami. Prosta do wykonania, na wskroś jabłkowa i cudownie zielona. Biszkopt upieczony w prostokątnej formie 43 cm na 31 cm Przepis na biszkopt: 4 całe duże jajka 3/4 szklanki cukru do wypieków 1 szklanka mąki (użyłam uniwersalnej) szczypt soli Całe jajka umieścić w misie miksera, dodać cukier, szczyptę soli i chwilkę zmiksować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zielona rolada 186

Już kiedyś pisałam, że bardzo lubimy cukinię i dlatego często ją wykorzystuję do przyrządzenia różnych potraw. Mam nadzieję, że spodoba Wam się moja dzisiejsza propozycja. Cukinia jako rolada. W tej postaci jest zdrową przekąską. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Rolada z truskawkami 170

Skoro są truskawki, to można je wykorzystać do rolady. Pyszna, umiarkowanie słodka i z lekkim kwaskiem truskawki. I nie trzeba się obawiać, że jest to trudne ciasto. Powiedziałabym, że takie samo jak inne. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Zawijaniec z ciasta francuskiego z kurczakiem i grzybami 184

drugiej strony. Po zawinięciu ciasta posmarować u góry ubitym lekko jajkiem i obsypać dowolnymi ziołami. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut. Musi się rolada z góry zarumienić. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Roladki z szynki z kukurydzą 302

dużej średnicy, ok. 1/2 kg 3/4 puszki kukurydzy 10 dkg sera żółtego w kawałku 5 jajek 2 garści rzeżuchy 2 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Roladki z szynki z kukurydzą

czarrna od kuchni
Roladki z farszem chrzanowym 215

pokrojonej w cienkie plasterki 5 jajek 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego 1/2 papryki 2 łyżki chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć … Czytaj dalej Roladki z farszem chrzanowym

czarrna od kuchni
Roladki schabowe z farszem z porem 215

zmięknie. Zdjąć patelnię z ognia i dodać potarty ser. Nadzienie rozłożyć na płaty mięsa i zawinąć. W jednej misce lekko rozbić jajko, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażenie – smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Pod koniec wrzucić pokrojone w grube kawałki pieczarki. Doprawić grzyby solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami

Kuchnia Pokoleń
Orzechowiec zawijany – kuchnia podkarpacka 380

jest równy długości keksówki (u mnie keksówka długości 30 cm , ale może być krótsza). Na ciasto wykładamy masę pozostawiając dookoła 1 cm ciasta. Masę równo rozsmarowujemy i zwijamy roladę. Przekładamy ją na papier do pieczenia i razem z papierem przekładamy do keksówki. Pieczemy w temperaturze 170-180 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 30-40 minut. Studzimy i kroimy

Trzeci talerz
makowe roladki w masie serowej 211

Następnie robimy dołek i dodajemy żółtka, jajko oraz śmietanę. Wszystko siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pięć równych części. Z dwóch pieczemy blaty a z pozostałych trzech roladki makowe. Blaty piekłam w blaszce (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia w 170 st. C, do zrumienienia. składniki na masę makową: 350 g suchego maku 210 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
8 stycznia – Warsztaty kuchni śląskiej: łobiod – Katowice 184

Kluski, modro kapusta, rosół, rolada, kołocz... brzmi jak Śląsk? Powinno! W katowickim Polu do popisu organizowane są warsztaty kulinarne poświęcone tradycyjnemu śląskiemu łobiodwi! Artykuł 8 stycznia – Warsztaty kuchni śląskiej: łobiod – Katowice pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
makowiec zawijany 922

osobna rozwałkowujemy na 2 osobne prostokąty (ok. 30×25 cm). Masę makową dzielimy na dwie równe części i równomiernie rozsmarowujemy na rozwałkowanych ciastach a następnie zwijamy w roladę przy dłuższym boku. Każdą z osobna zawijamy w papier do pieczenia pozostawiając trochę luzu (tak na ok. grubość palca). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 50 min. Dekorujemy lukrem

Domowy Smak Jedzenia
Rolada z sera żółtego 606

Pyszna na zimno jako przystawka i na ciepło, gdy podgrzejemy ją na kromce chleba. Rolada serowa jest idealna na świąteczny, sylwestrowy stół jako alternatywa dla sałatki czy wędliny. Ja zawsze dodaję do niej paprykę i natkę pietruszki co dodatkowo ożywia jej smak. Składniki: 60 dag żółtego sera w kawałku 0,5 kostki masa 2 serki topione kremowe (200g

Cukiernia Pychotki
Orzechy włoskie - sprawdzone przepisy i garść informacji 259

lata. Co można przygotować z orzechów? W polskiej kuchni orzechy włoskie używane są głównie do wypieków. Przygotowuje się z nich: v      masy orzechowe do tortów, rolad i ciast, v      nadzienia do ciasteczek, rogalików i innych wypieków, v      zmielone orzechy wykorzystywane są jako składnik ciast, zastępując część mąki

Trzeci talerz
filet z kurczaka w bakłażanie z kozim serem 186

tego nieskomplikowane. Wymaga poświęcenia nieco czasu i pracy, ale efekt jest tego wart :) Składniki: - podwójny filet z kurczaka - 2 bakłażany - plasterki koziego sera (tyle ile wyjdzie nam roladek) - pęczek szczypiorku (cieniutkiego) - puszka pomidorów - mała cebula - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - bazylia - sól, pieprz - ryż do podania - oliwa Filety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić w poprzek na kawałki. Natrzeć połową

Cook&Love
Roladki z indyka z fetą, suszonym pomidorem i bazylią 208

oprószyłam solą i pieprzem. Pomidory i ser feta pokroiłam w paski. Na jednym końcu sznycla układałam pomidory, na nich feta i na ser listki bazylii, zawijałam i spinałam wykałaczką. Roladki przełożyłam do naczynia żaroodpornego, polałam je olejem z suszonych pomidorów i zapiekłam w 180 stopniach przez jakieś 30 minut. W tym samy momencie piekłam ziemniaczki, które zostały oprószone solą, pieprzem

kruche babeczki