Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu. 500 g fileta z piersi kurczaka 150 g żółtego sera Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka: 15 g suszonych borowików SKWORCU 0,5 szklanki prażonej cebulki FANEX 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego(...)płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi). Panierka: Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy
VioletoweKucharzenieROLADKI ZE SZCZAWIEM to świetny pomysł na obiad, z wykorzystaniem sezonowego składnika, który zawiera wiele składników odżywczych. Artykuł ROLADKI ZE SZCZAWIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEBardzo smaczna rolada, którą możemy jeść i na ciepło, z sosem - jak pieczeń, i na zimno - jak wędlinę. Przypomina nieco Necówkę ( klik ), nie miałam naturalnej osłonki, piekłam moją roladę w folii, mimo to wyszła bardzo smaczna. Część zjedliśmy zaraz po upieczeniu, część zamroziłam i miałam na szybki obiad. Bardzo polecam. składniki 1000 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie(...)później owinąć mięso. Na dno foremki, posypane kminkiem, położyć równomiernie trochę więcej niż połowę mielonego mięsa. Zrobić wzdłuż wgłębienie i ułożyć w nim polędwiczkę. Przykryć pozostałym mielonym mięsem, tworząc roladę, wyrównać . Posypać wierzch kminkiem przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st C i piec ok 60 - 65 min. 15 minut przed końcem pieczenia odkryć wierzch i piec już
Stare GaryMojemu mężowi tak posmakowała ostatnio rolada (kliknij tutaj) , że postanowiłam zrobić kolejną tym razem z kremem jagodowym. Składniki na biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki cukru * 4 łyżki mąki * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek(...)lepiej). Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po upieczeniu papier od razu delikatnie oderwać od ciasta, uważając by go nie przerwać. Od razu zwinąć biszkopt w roladę razem z papierem (czyli najpierw oderwać jeszcze ciepłe ciasto od papieru a potem w ten sam papier zwinąć ciasto w roladę, papieru do zwinięcia używamy po to by ciasto się
Zrób to smaczniedookoła jest tak absorbujące, że na włączenie komputera brakuje czasu... Dobrze, że chociaż zdjęcia robię regularnie:) W kolejce czeka mnóstwo przepisów, już sprawdzonych :) Na pierwszy rzut pójdzie rolada ziemniaczana:) Za oknem brzydko, ale chłodny kefirek i gorąca rolada - mniam! Rolada ziemniaczana Składniki: 2 wafle 500 g ziemniaków 50 g pieczarek jajko mleko bułka tarta sól pieprz przyprawa(...)miękkości. Odcedzamy i tłuczemy. Szybko doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Dodajemy do tej masy podsmażone wcześniej pieczarki. Gorącą masę ziemniaczaną rozprowadzamy na waflach i zawijamy w roladę. Kroimy je na plasterki, obtaczamy w rozkłóconym jajku i mleku oraz obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy nasze plasterki na tłuszczu - ja smażyłam na oleju kokosowym, czyli moim nowym odkryciu
Lawendowe Niebokotlecie wałeczek z masła i ściśle zawijamy. Czynność powtarzamy z pozostałymi kotletami. 3. W jednym głębokim talerzu umieszczamy mąkę, w drugim rozmącone jajko, a w trzecim bułkę tartą. Roladki obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce. Układamy na talerzu i wkładamy do lodówki na 40 minut. 4. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (powinno być go tyle, aby przykrył(...)roladki mniej więcej do połowy). Roladki smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. Gotowe odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z frytkami/ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego! :) Uwagi: Do środka roladek możemy również dodać pietruszkę lub koperek
My Culinary ArtJeśli nie macie już pomysłu na obiady, polecam takie proste i szybkie drobiowe roladki:) Nadziewam je płatkami owsianymi i wędliną. Używam wędzonej wędliny, co nadaje roladkom ciekawy smak. Z braku czasu zazwyczaj piekę roladki, jednak można je obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć lub ugotować na parze. Składniki: 500g filetu z kurczaka, 2 łyżki masła(...)spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać). Piec około 25 minut w temp. 180-200st. Można również obtoczyć tak jak na kotlety i usmażyć roladki
Z miłości do słodkościDzisiaj propozycja dania mięsnego, czyli schab zwijany z szynką i serkiem pieczony w rękawie. Rolada nadaje się na zimno do kanapek jak i na ciepło do obiadu. Prosta w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu aby ją przygotować :)Do rolady użyłam musztardy Parczew . Jeśli przepis Wam się podoba to zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 kg schabu 2 cebule około(...)pieprzem, papryką, połową oregano i bazylii, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Następnie smarujemy cienką warstwą musztardy i układamy plastry szynki, na szynce rozkruszamy serek Fromage.Mięso ściśle zwijamy w roladę, boki można spiąć wykałaczką. Do naczynia w którym będziecie piec przekładamy roladę, oprószamy resztą bazylii, oregano, solą i pieprzem. Na wierzch i po bokach mięsa kruszymy kostki mięsne. Cebulę obieramy
Sama słodycz i szczypta chiliwyrównaj brzegi, tworząc prostokąt. Całość pieczemy w temp 120 stopni, dół + termoobieg, przez 20 minut. Po tym czasie, wyciągamy bezę, odwracamy do góry nogami, zdejmujemy papier i rolujemy na roladę, póki jest jeszcze gorąca. Jak wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA: - 350 g serka kremowego (twarogowego) o zawartości tłuszczu(...)jakiś czas sprawdzaj czy masa już zaczyna tężeć, jeśli twoje produkty były z lodówki, to masa zacznie bardzo szybko tężeć. Jak masa już będzie wystarczająco gęsta aby wypełniać roladę kokosową, zaczynamy działać. Roladę delikatnie rozwijamy tak aby nam się nie połamała, wypełniamy masą truskawkową i rolujemy, całość owijamy w folię aluminiową i wstawiamy na minimum 3- 4 godziny do lodówki
SMYKWKUCHNIROLADKI Z KURCZAKA z bazyliowym pesto to wspaniała przystawka, ale... Artykuł ROLADKI Z KURCZAKA Z BAZYLIOWYM PESTO I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKolejna wersja drobiowych roladek. Tym razem nadziałam je camembertem i żurawiną. Jako panierki użyłam wiórek kokosowych ale mogą być też mielone migdały czy orzechy albo po prostu bułka tarta. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 150 g serka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże jajko(...)solą i pieprzem. Serek camembert przekroić na 4 paski. Na każdym rozbitym płacie mięsa ułożyć pasek serka i trochę suszonej żurawiny, żurawinę można wcisnąć w serek. Następnie zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo
Monia miesza i gotujeRoladki z kurczaka z pieczarkami i serem... Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i serem... Potrzebne będą: podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek trochę startego żółtego sera sól, pieprz ew. przyprawa do kurczaka Z podanej porcji wychodzi 6 roladek + ew. dwie polędwiczki. Pierś myjemy, oczyszczamy. Dzielimy na połowę. Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, najlepiej z płaską końcówką przez folię spożywczą(...)mięsa. Powstały płat mięsa, posypujemy przyprawami, posypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo co by się nie rozwalało. Zwijamy w rulonik i dzielimy na 3 części (3 małe roladki), obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej smażymy na oleju na niezbyt dużym ogniu, żeby nie były od środka surowe. Pozostałe polędwiczki możemy usmażyć jak kotleciki albo gdy powstanie
Pelusiowa KuchniaRoladki mięsne, nadziane mięsem, owinięte mięsem... Zdecydowanie dla miłośników mięcha. :-) Faceci będą zachwyceni! Myślę, że nie muszę specjalnie zachwalać tego dania, bo na pewno znajdzie swoich amatorów... miłośników mięcha oczywiście! :-) 6 plastrów schabu 6 niedużych, dobrej jakości kiełbas 6 plasterków sera 12 cienkich plasterków wędzonego boczku sól, pieprz, papryka ostra 1. Plastry schabu cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i papryką(...)odstawiamy na 30 minut. 2. Na plastry schabu układamy kiełbasy, zwijamy w roladki. Każdą roladkę owijamy dokładnie 2 plastrami boczku. 3. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchnitakże bardzo popularne na Litwie. Bliny w tym wydaniu to placuszki ziemniaczane nadziewane aromatycznym mięsem lub serem, podawane z dodatkiem gęstej śmietany. Bliny podaje się także na słodko Rolada wołowa – Śląsk Rolada wołowa to jedno z najsmaczniejszych dań z regionu Górnego Śląska. Podawana z modrą kapustą i ziemniakami to doskonale przyrządzone mięso. Tradycyjna rolada robiona jest od wielu pokoleń. Jeśli(...)jesteście zainteresowani tym, jak zrobić roladę, polecamy Wam zajrzeć na stronę http://www.codogara.pl/5182/tradycyjna-slaska-rolada-wolowa/ , gdzie znajdziecie prosty przepis. Pyzy z gzikiem – Wielkopolska Tradycyjne pyry z gzikiem to tradycyjne danie kuchni wielkopolskiej zwłaszcza poznańskiej, które smakuje doskonale jako przekąska, lunch lub śniadanie. Ziemniaki z puszystym twarożkiem zdobywają uznanie od XIX i podawane są w knajpach także poza Wielkopolską. Warte spróbowanie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRolada z orzechami to jeden z naszych starych regionalnych przepisów. Odkąd pamiętam to babcie i ciocie piekły ją na rodzinne spotkania, pojawiała się też na stole mojej prababki a może nawet i jeszcze wcześniej. I tak to rozmowa z Babcią natchnęła mnie do tego wypieku, a że orzechów mam całe mnóstwo to postanowiłam się w końcu zmierzyć ze słynną roladą(...)ciasto niezwykle puszyste i wcale nie suche. Wszelakie drożdżowe wypieki znikają u nas zanim jeszcze zdążą wystygnąć i tak też było z tym ciastem. Składniki na dużą roladę: na ciasto: 500 g mąki 2 żółtka 100 g cukru 1 szklanka mleka 80 g masła stopionego 20 g drożdży szczypta soli na nadzienie: 300 g orzechów włoskich 2 jajka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia