Roladki z indyka w sosie serowym to danie, które przyrządzimy w pół godziny. Pięknie prezentuje się na talerzu, a jest wyjątkowo proste do przygotowania – świetne dla początkujących, którzy chcą przygotować coś extra na romantyczną kolację. Ja podałam indyka – ale tak samo można przygotować pierś z kurczaka. Sos serowy, który podajemy do roladek robi się błyskawicznie – ugotujemy(...)pół pod kątem lub kroimy na talarki – jak wolicie. Podajemy z sosem serowym i dowolną sałatą (u mnie rukola, ale może być dowolna mieszanka). Post Roladki z indyka w sosie serowym pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakupropozycji na obiad. Tylko dla wielbicieli mięs na słodko. Składniki: 3 filety z kurczaka 12 suszonych fig słodka papryka, curry, granulowany czosnek, tymianek masło klarowane do smażenia Sos: masło ze smażenia roladek 1 łyżka mąki 2/3 szklanki soku z pomarańczy skórka z całej pomarańczy 2/3 szklanki słodkiej śmietany kremówki 1 duża łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu sól i pieprz(...)dodać mąkę i chwilkę smażyć na bardzo małym ogniu. Dodać sok z pomarańczy, śmietankę, musztardę, miód i skórkę z cytryny. Mieszając cały czas rózgą doprowadzić do zagotowania. Do sosu włożyć roladki i dusić kilka minut na niewielkim ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać również do smaku nieco soku z cytryny, by sos nie był za słodki. Roladki można podać
Czerwień i błękitpoddusić ją na kilku kroplach oliwy, wlać pomidory i ok. puszki wody, zagotować, doprawić do smaku dodając szczyptę bazylii, soli i odrobinkę czili w płatkach. Delikatnie włożyć do sosu roladki i na małym ogniu gotować ok. 35 minut
Lubię to gotujękiedyś się przejadają. Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Kiedy mam już dość typowych dodatków, zaczynam szukać inspiracji. Tak to też stało się ostatnim razem. Zrobiłam roladę ziemniaczaną z ciasta podobnego do tego na kopytka. Roladę nadziałam mieszanką szpinaku i suszonych pomidorów. Taką roladę śmiało można podać do każdego rodzaju mięsa. Można ją także jeść samą z sosem, na przykład pieczarkowym bądź(...)Układamy na papierze do pieczenia. Zapiekamy przez czterdzieści minut w 180 stopniach Celsjusza. Po dwudziestu minutach kromki należy przewrócić na drugą stronę. Podawać do dań mięsnych bądź same z sosem. Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Smacznego! Roladki ziemniaczane ze szpinakiem Użyłam pomidorów suszonych w oliwie z pestkami dyni. Można użyć pomidorów bez dodatków kwestia gustu. The post Roladki ziemniaczane ze szpinakiem
mecookstutaj typowych dla lasagne warstw - makaron, sos mięsny i beszamel. Sos mięsny owszem - jest, lecz zawinięty w płat makaronu lasagne, który dodatkowo wyścieliłam wstążkami cukinii. Roladki upiekłam w pysznym, esencjonalnym sosie pomidorowym, obłożyłam je serem mozzarella i udekorowałam paskami cukinii, które dają akcent kolorystyczny. Całość, choć zbliżona do tradycyjnej lasagne, dużo łatwiej podzielić jest na porcje, bo... porcje, dzięki(...)roladkom, mamy już gotowe :) Roladki a’la lasagne z sosem pomidorowym 8 szt. Sos mięsny 400 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 50 g boczku wędzonego 1 łyżka oleju 1 duża cebula 1 szkl. bulionu z kurczaka 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka octu z czerwonego wina 0,5 łyżeczki cukru ewentualnie sól do smaku Sos pomidorowy
Posadzone i zjedzoneroladki wywaru nie wylewaj Roladki ułożone a grzybach - przed gotowaniem w szybkowarze. Roladki zaraz po ugotowaniu. Śmietana wymieszana z częścią wywaru dodana z powrotem do garnka. Sos Składniki wywar z gotowania roladek ok. 2 łyżki kwaśnej śmietany 20% sól i czarny pieprz Przygotowanie odlej do miseczki parę łyżek gorącego wywaru do odlanego wywaru dodaj kwaśną śmietanę całość dokładnie wymieszaj(...)śmietaną wlej do reszty sosu w szybkowarze połącz ubijaczką wszystkie składniki dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem pogotuj ok. 2 min na małym ogniu Serwuj roladki z sosem na ciepło, udekorowane ulubionym ziołem. Roladki wołowe mini, udekorowane świeżą pietruszką
Szybko Szybkowarlekki obiad. Szaszłyki hawajskie - ze sł... Łosoś w maku z ryżem bazyliowym Łosoś w maku? Słyszałam już o tej propozycji nie jeden raz i... Roladki z indyka w sosie serowym Roladki z indyka w sosie serowym to danie, które przyrządzim... Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym Skrzydełka faszerowane z sosem pieczarkowym to świetna propo... Post Polędwiczka pod zieloną kruszonką pochodzi
Poezja smakucałe 10 minut. hashtag #Ambition Składniki: na zdj. na dwie osoby 1 średniej wielkości cykoria 100 g wędzonego łososia 1 łyżka mielonej słodkiej papryki kilka kiełków sałaty na jedna roladkę sos musztardowo-miodowy 2 łyżki Sposób: Cyrkonię ucinamy od strony korzenia, roztrzepujemy tak by liście odeszły. Myjemy i osuszamy. Następnie smarujemy liście w środku naszym sosem przepis wyżej
Viola cooks with passionmące. 4. W głębokim rondlu o grubym dnie rozpuszczamy masło, układamy roladki i obsmażamy na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy gorącym bulionem, dusimy 20 min. pod przykryciem. Wyjmujemy roladki, sos zaprawiamy śmietaną. Podajemy z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami
słodki bratekobłędnie. Oczywiście kto lubi bardziej ostre, odpowiednio więcej dodaje papryczki chilli ;) Z tych proporcji co podam ....uffff gorąco było :) Inne przepis na roladki schabowe z mojego bloga : roladki-schabowe-w-sosie-grzybowym(...)roladki-schabowe-w-sosie-pomidorowo - serowym Do wykonania dania potrzebne będą: Składniki : 6 kotletów schabowych 2 średnie papryki czerwone 20 dag sera typu parmezan 1 strąk papryczki chilli 1 pęczek bazylii 4 łyżki musztardy 1 łyżeczka kminku sól pieprz 1 łyżka oleju kolorowy pieprz Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą. Papryki umyj, rozetnij
Słodkości i nie tylkogotujemy 10 minut. Wkładamy roladki, dolewamy tyle wody, aby sięgała do połowy ich wysokości. Gotujemy pod przykryciem 7 minut, odwracamy i gotujemy kolejne 7 minut pod przykryciem. 3. Roladki wyławiamy z sosu, wyciągamy wszystkie wykałaczki. Do sosu dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, wkładamy z powrotem roladki i gotujemy przez ostatnie 5 minut na wysokim ogniu bez przykrycia. Na koniec doprawiamy solą(...)czasu do czasu mieszając. Gdy kasza jest już gotowa, wlewamy do niej chochelkę sosu grzybowego, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. 5. Na talerze wykładamy kaszę i roladki, całość polewamy grzybowym sosem i podajemy na przykład z ogórkiem kiszonym. Smacznego
My Culinary Artroladkę owinąć 1 lub 2 paskami sparzonego pora, wybieramy te szersze paski. Pozostałe sparzone paski pora drobno pokroić i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na nich ułożyc roladki owinięte porem. Przygotować sos serowy. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Energicznie wymieszać aby nie było grudek. Następnie(...)wlać mleko. Całość doprawić solą, pieprzem oraz gałką. Do sosu pokruszyć ser pleśniowy, dokładnie wymieszać aby się rozpuścił. Całość gotować aż sos zgęstnieje i nabierze kremowej konsystecji. Gotowym sosem zalać roladki. Naczynie żaroopdorne wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekać ok 35-40 minut. Gotowe roladki podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kasza orkiszowa, pikle w musztardzie
Monia miesza i gotujeLekkie dietetyczne roladki na parze z jesiennymi warzywami czyli dynią i batatem. W towarzystwie sosu tzatziki stanowią smaczne towarzystwo. Roladki z sosem są bardzo dobre. Dzięki przyprawą nie są mdłe a aromatyczne. 1 pierś z kurczaka 1 batat mały 1 kawałek dyni wielkości batata przyprawa do kurczaka czubryca czerwona sól, pieprz 2 liście laurowe natka pietruszki olej rzepakowy 2 ząbki(...)nitką.Posypuję czubrycą czerwoną. Do garnka wlewam litr wody, dodaję liście laurowe i zagotowuję.Roladki wkładam na sitku i gotuję na parze około 15 minut. Z roladek przed podaniem zdejmuję nitkę.Posypuję natką. Sos: Ogórek ścieram na tarce jarzynowej, posypuje solą, pieprzem, cukrem i odstawiam na 30 minut. Ogórka przekładam na sitko i odsączam z wody. Do ogórka dodaję przyprawę
wesoła kuchniadrodze, to może na bazar skoczyć na jednej nodze i kupić swoje ulubione, świeżo z lasu przyniesione. Ja kurki w sosie śmietanowym przygotowałam, do których roladki mięsne dodałam. Grzyby z kaszą gryczaną świetnie się zgrały i jeszcze lepiej smakowały. Składniki na ok 4-5 porcji : roladki: 0,5 kg schabu, ok. 150 g serka śmietankowego z papryką capresi(...)końcu solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. W tym czasie, w lekko osolonej wodzie gotujemy kaszę. Ma być ugotowana na sypko, na al dente. Kaszę podajemy z roladkami i sosem kremowym z kurkami. Dokładamy podsmażone, bez sosu kurki i szczypiorek do dekoracji
Moniki SmakołykiSchab kojarzy nam się tylko z kotletami schabowymi a przecież jest wiele sposobów jego przygotowania :) Dzisiaj pokaże Wam jak należy przygotować roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym. Pycha ;) Składniki - 0,5 kg schabu bez kości - 1 por - 2 ząbki czosnku - ok. 2o dag pieczarek - ok. 15 dag sera żółtego ( najlepiej twardy , długo dojrzewający) - 1 op. serka topionego kremowego(...)zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu używamy blendera , aby uzyskać jednolity sos. Do naczynia żaroodpornego wkładamy roladki i zalewamy przygotowanym sosem , wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do czasu kiedy roladki będą soczyście miękkie ok. 30 minut w temp. 160 C Smacznego
Różne smaki w kuchni