roladki z sosem - 1007 przepisów (strona:33/68)

Zapiekane cykorie 138

zimną patelnię włożyłem masło, żółtko, mąkę i resztę sera. Wlałem mleko, przyprawiłem, podgrzewałem, stale mieszając. Po tym jak sos zgęstniał, połączyłem z sosem, na którym dusiła się cykoria. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, rozłożyłem zawinięte roladki cykorii, posypałem serem.  Zapiekałem w temperaturze 220 stopni C ok. 15 minut. Po tym czasie włączyłem termoobieg i zapiekałem ok. 5 minut

R'n'G Kitchen
Marchewkowy mus w liściach pora 188

roladki i umieściłem je we wkładce do gotowania na parze. Wstawiłem wkładkę z roladami do garnka z wrzącą wodą, garnek szczelnie przykryłem, roladki gotowałem na parze 10 minut. Pokroiłem na plastry i podałem razem z sosem paprykowym

R'n'G Kitchen
Rolada schabowa z cukinią 184

stron na oleju. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego lub do blachy i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut w 180 stopniach. Swoje roladki podałam z ziemniakami, fasolką z dodatkiem masła i bułki tartej oraz z sosem chrzanowo-musztardowym. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Pizza ze szparagami 163

Szparagi, ach szparagi, maj i czerwiec to okres, w którym one królują na naszym stole. Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Kremowa zupa szparagowa z serem Zupa szparagowa krem szparagi z sosem holenderskim W sezonie szparagowym proponuję inny sposób na ich wykorzystanie. Prosta wiosenna pizza ze szparagami, papryką i żółtym serem lazur to moja propozycja na wykorzystanie zielonych szparagów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki truskawkowe 173

kurczaka truskawki, zwijać piersi w roladkę.  Obtoczyć dobrze roladki w samej mące.  Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć roladki,smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.  Kilka truskawek zmiksować, podawać z sosem truskawkowym

Kuchnia Danusi
Drobiowe roladki z cieciorką zapiekane w pomidorach 364

filety z kurczaka 200 g ciecierzycy 150 g sera sałatkowo – kanapkowego pieprz czarny sól papryka słodka mielona 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka sosu sojowego bazylia suszona olej spod suszonych pomidorów parę pasków sera żółtego Cieciorkę zalać dwa razy większą ilością zimnej wody i moczyć parę godzin, a najlepiej przez całą noc. Ugotować do miękkości(...)Nałożyć pastę z ciecierzycy i ułożyć suszone pomidory pokrojone w paski. Zawinąć ciasno w roladkę. Na patelni rozgrzać oliwę spod suszonych pomidorów i na mocnym ogniu obsmażyć krótko mięso z każdej strony. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki doprawić solą, pieprzem, bazylią, sosem sojowym i paroma łyżkami oliwy spod suszonych pomidorów. Wymieszać i wylać na ułożone mięso. Wstawić

https:KKuchniaMniam
Makaron cynamonowy ze słodkim nadzieniem maku w towarzystwie sosu pomarańczowego - przepis świąteczny 185

słodko na święta? SKŁADNIKI: makaron cynamonowy  klik jak go zrobić  (w zależności ile roladek chcemy zrobić) nadzienie mak 200 ml ulubione orzechy (użyłam włoskich) wedle naszego uznania rodzynki wedle uznania miód płynny 3-4 łyżki gałka muszkatołowa 2 szczypty sos pomarańczowy 400 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy skórkę z jeden pomarańczy 40 g cukru brązowego (dodamy więcej

Basia w kuchni
Roladki z bagietki - z cyklu: IMPREZOWE PRZEKĄSKI 1612

nieskomplikowanych a niebanalnie wyglądających roladek, przygotowanych z bagietki, tuńczyka, serka i różnokolorowych papryk. Niby nic a cieszy. I oko i podniebienie:) Roladki z bagietki z tuńczykiem, serkiem i papryką Składniki: 1 długa bagietka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 serek śmietankowy (typu ziołowe Almette czy Piątnica) - ewentualnie twaróg 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 1/3 papryki żółtej pieprz Bagietce(...)napełnić bagietki. Zawinąć je w folię aluminiową i odłożyć do schłodzenia do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie pokroić na około 2cm porcje. P.S. Na zdjęciu roladki występują w towarzystwie słonych paluchów w wersji maxi (tzn. grubszych niż standardowe) owiniętych w plastry szynki wysmarowanej serkiem śmietankowym i w towarzystwie liści rukoli (ciekawie prezentuje się szynka parmeńska

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sos piernikowy do mięs 133

Sos ten gościł na moim stole podczas Świąt Bożego Narodzenia i obiadu Noworocznego. Idealny do roladek z piersi kurczaka, indyka czy schabu.Gorąco polecam. Do przepisu użyłam powideł śliwkowych Firmy  ORZECH .  Składniki: 100 g pierniczków bez polewy 200 ml mleka  3,2% 200 ml śmietanki 18% 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1\2 papryczki chili(...)suszone morele, daktyle, 2 łyżki powideł śliwkowych i pokrojoną papryczkę chili. Zalać śmietanką i mlekiem, zagotować.  Pierniczki zetrzeć na drobnej tarce, dodać do całości. W tym momencie sos zacznie gęstnieć, więc trzeba go robić na minimalnym ogniu. Zblendować, dodać rodzynki, sok z cytryny i pomarańczy oraz wszystkie przyprawy. Podawać gorący. Smacznego

Gosia gotuje
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 284

pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami

Kulinarne przygody Gatity
Roladki z fileta z kurczaka z brzoskwinią i żurawiną 206

kilka ugotowanych, odłożonych owoców żurawiny oraz pokrojony kawałek brzoskwini, mięso zrolować ( można pomóc sobie spinając je wykałaczką ) Każdą roladkę zanurzyć w roztrzepanym jajku, potem bułce tartej Smażyć na głębokim, gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor Podawać z sosem

Proste Potrawy
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 242

Podniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś Ewy Wachowicz autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Polędwiczka z wiśniowym sosem autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Karkówka z grilla marynowana w wódce autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Pieczony karczek z tymiankiem, czosnkiem i cytryną autorka: Goaa | blog: jedz i smakuj Karkówka(...)blog: Monia miesza i gotuje Grillowana polędwiczka marynowana w sosie sojowym autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje Żeberka w sosie z kurkami autorka: Mami | blog: Prawdziwy biszkopt Żeberka pieczone po amerykańsku autorka: miracle | blog: Mój punkt smaku Roladki wieprzowe z boczkiem autorka: epithimija | blog: z charakterem Kurczak z ziemniakami, cukinią, papryką i marchewką autorka: epithimija | blog: z charakterem Grillowana

Kuchenna Kontrrewolucya
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i szparagami 178

zamiast bialych szparagow uzyjecie  zielonych naprawde szybkie do przygotowania.Zanim ziemniaczki sie ugotuja roladki beda gotowe do podania. W skladnikach podalam biale wino,bez wina oczywiscie tez bedzie smacznie.Odzalujcie jednak lampke wina,ale naprawde dobrego wina,a danie bedzie wyjatkowe.Tu wymarzony do szparagow bylby riesling,a sos z jego dodatkiem bedzie super smakowitym wykonczeniem potrawy.Efekt Was na pewno zaskoczy.Zapraszam(...)twarozkiem i ulozyc na nich liscie szpinaku.Na szpinaku ulozyc po dwa kawalki przycietych do wielkosci roladek szparagow.Spiac wykalaczka. Obtoczyc w mace ,usmazyc na rozgrzanym masle rumieniac je. Podlac winem i dusic 15 minut pod przykryciem.Tu mozna dodac ulubione ziolka.Dodalam tymianek. Na koniec do powstalego sosu dodac smietane i pogotowac jeszcze chwilke,do jego zgeszczenia.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z kurczaka z kasztanami, żurawiną i serem lazur 141

wiele sposobów. Najczęściej jemy w postaci kotletów, niekoniecznie w panierce, lub pokrojone w kostkę i podsmażone z cebulą, czasem w sosie jogurtowym. Dziś jednak podaje kurczaka w bardziej eleganckiej i wytrawnej formie, w postaci roladek z kasztanami, żurawiną i serek lazur. Ciekawy smak dania uzupełnia delikatny posmak mięty i odrobina wytrawnego wina. Polecam te proste roladki, gdyż nadają się również

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rolady ze śliwką 183

około 16 śliwek suszonych (4 na jedną roladkę) ·        około 8 cienkich plastrów szynki dojrzewającej (np. szwardzwaldzkiej) lub boczku ·        zioła prowansalskie ·        łyżka sosu sojowego jasnego ·        papryka czerwona ·        sól, pieprz

Mania Gotowania