rolada serowa - 514 przepisów (strona:16/35)

Serowe roladki- dwie metody przygotowania. 152

Serowe roladki z oliwkami i pietruszką. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, moją ostatnią propozycją na karnawałowy bufet są serowe roladki. Wybrałam dwa przepisy, które różnią się od

dolcevitainmykitchen
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem 1335

Składniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula

W kuchni u Moniki
Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną 271

prostokąt około 30/40cm. Na środku rozsmarowujemy połowę żurawinowego dżemu zostawiając wolne 2-3cm ciasta ze wszystkich stron. Na dżemie rozkładamy i rozsmarowujemy cienko połowę serowego nadzienia. Ciasto zwijamy od dłuższego boku jak roladę, ciasno. Zgniatamy do połączenia końce ciasta. Gotową długą roladę rozcinamy wzdłuż na dwie połowy ostrym nożem. Ciasto układamy tak, żeby nadzienie było skierowane do góry. Ściskamy(...)sobą górne końce obu połówek rolady i przekładamy jedną porcję ciasta nad drugim, jak warkocz. Zakładamy tak ciasto na siebie kilka razy, ściskamy dolne końce. Przenosimy ciasto do foremki i wstawiamy do piekarnika do wyrastania. Powtarzamy wszystkie kroki z drugą porcją ciasta, pozostałym dżemem i serem. Ciasto wyrastamy w podgrzanym piekarniku przez 1,5h. Podrośnięte warkocze wyjmujemy, piekarnik rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
ciasto drożdżowe z serem i żurawiną 145

dodajemy olejek. Nadzienie dzielimy na dwie równe części. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie równe części. Rozwałkowujemy na prostokąty (ok. 30×20 cm). Smarujemy nadzieniem serowym, posypujemy odsączoną i osuszoną żurawiną. Zwijamy w roladę. Każdą roladę przecinamy pośrodku wzdłuż, pozostawiając ok. 3 cm przy jednym końcu nie przecięte. Przeplatamy*. Delikatnie przekładamy do dwóch jednakowych foremek/ keksówek

Domowy Smak Jedzenia
Ślimak z serem cynamonem 166

czasie wyciągam ciasto z miski i przekładam na stolnicę podsypaną mąką , ciasto dzielę na cztery kawałki , każdy kawałek rozwałkowuje i na rozwałkowane ciasto wykładam nasz serowy farsz , rozsmarowuje i zwijam tak jak na roladę , następnie zwiniętą roladę kroję wzdłuż i jeden z przekrojonych kawałków biorę w ręce i zaczynam zwijać tak aby powstawał taki zwinięty warkocz i zaczynam w tortownicy

Mój Smak
kopuła z rolady z puszystym serowym nadzieniem a'la Charlotte Royale :-) 241

wypełnia się dowolnym nadzieniem-może być to krem, pianka czy co chcemy :-) Ciasto pięknie wygląda i jest pyszne. Polecam. Ja moją kopułę robiłam z rolad biszkoptowych posmarowanych domowym dżemem truskawkowym. Nadzienie zrobiłam ze śmietanowo-serowej masy-pianki. Wszystko się rewelacyjnie komponuje, ciasto jest nie za słodkie, bardzo pyszne :-) Polecam:-) No to zaczynamy :-) PODAJĘ SKŁADNIKI NA CIASTO WYKONANE W MISCE

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
rolada z sera i warzyw 172

smaku. Ser żółty wkładamy do woreczka, związujemy szczelnie. Wkładamy do gorącej wody. Obracamy aby równomiernie zmiękł. Gdy będzie miękki wyciągamy. Rozwałkowujemy na prostokąt. Rozsmarowujemy masę serową, pozostawiając ok. 1,5 cm. Zwijamy ciasno jak roladę. Owijamy folią i wstawiamy do lodówki, aby zastygło. Przed podaniem kroimy w plastry

Domowy Smak Jedzenia
Rolada kakaowa z kremem 107

takie ciasta to jest to! Czekoladowy biszkopt otulający delikatny krem śmietanowo-serowy i słodko-kwaskową niespodziankę sprawdza się na każdą okazję. Pomyślicie, że rolada to dużo roboty, bo trzeba upiec, wystudzić, ubić krem, przełożyć, zawinąć i kto wie co jeszcze? To ja na to powiem, że tak, trzeba to wszystko zrobić, ale zajmie to maksymalnie godzinę (i to z krótkimi(...)każdą okazję. Zwykły biszkopt z kremem nie zrobi takiej furory jak właśnie rolada, a przecież to jedno i to samo. Dlatego właśnie zachęcam do tego (pozornego) wysiłku jak rolada. Nie jest to aż tak pracochłonne, jak Wam się wydaje. Składniki 4 jajka 2/3 szklanki cukru drobnego 4 czubate łyżki mąki pszennej czubata łyżka kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia

Analiza Smaku
Rolada z indyka z serowo-koperkowym nadzieniem 85

Brakowało mi pomysłu na pierś z indyka i postanowiłam skorzystać ze znalezionego w sieci przepisu na roladę z szynką i dwoma rodzajami sera. Wyszło wyśmienicie. Porcja wyszła duża, dlatego mieliśmy zapewniony obiad na dwa dni. Na drugi dzień podałam ją razem z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smakowała jeszcze lepiej. 1 duża pierś z indyka 100 g szynki (u mnie wieprzowa(...)miseczce, z roztartym za pomocą widelca, serkiem topionym. Dodajemy 1-2 łyżki posiekanego koperku. Mieszamy. Z masy serowej formujemy wałek. Obtaczamy go plasterkami szynki. Pozostałą szynkę rozkładamy na mięsie. Serowe nadzienie kładziemy z jednej krawędzi piersi indyczej. Zwijamy w roladę. Obwiązujemy dokładnie kuchenną nicią. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub klarowanego masła. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Następnie przekładamy

Smaki Na Talerzu
Tortille zapiekane z serkiem i figami 197

przyprawienia miód, oliwa przygotowanie Piekarnik nagrzać do 250 st C Placki tortilli ułożyć na papierze do pieczenia. Serek Almette wymieszać z jogurtem. Masą serową posmarować placki. Posypać listkami tymianku. Na każdym placku ułożyć 5 plasterków koziej rolady i 6 plasterków fig. Posypać pieprzem. Wsunąć na blachę w piekarniku razem z papierem do pieczenia i piec ok 7 - 10 minut

Stare Gary
Roladowy Bzyk 367

Roladowy Bzyk Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym. Składniki na masę serową: ·        30 dag sera żółtego ·        3 jajka ·        3 łyżki majonezu(...)Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 9.   Na ciasto serowe wykładamy mięso, doprawiamy przyprawą oraz solą. 10.         Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę farszu grzybowego. 11.         Zwijamy ciasno robiąc roladę. 12.         Ponownie układamy na blaszkę wyłożoną papierem

Kulinarna Chwila
Rolada szpinakowa 953

Wymieszać pozostałą serek z posiekanym łososiem , dodać koperek, doprawić pieprzem i solą ( ostrożnie, łosoś jest słony).  Rozwinąć ciasto i posmarować masą serową, ułożyć paluszki krabowe wzdłuż dłuższego boku, posypać cebulą (opcjonalnie) i ostrożnie zwinąć w roladę. Zawinąć w folię i schować do lodówki na parę godzin lub cała noc. Podawać pokrojone  w plastry. Smacznego

Stare Gary
6 przekąsek na imprezę 676

tortille z łososiem sałatka z zupek chińskich i kurczaka rolada szpinakowa z łososiem sałatka z kurczakiem i ananasem sałatka serowa w szynce sałatka gyros z chipsami Reklamy Kategoria: bezmięsne, przystawki, … Czytaj dalej 6 przekąsek na imprezę

czarrna od kuchni
Rolada z wafla bez pieczenia 255

rozpuścić ją. Ricottę wymieszać z cukrem, pokrojoną drobno kaki i ubitą śmietaną. Ja dodałem trochę musu truskawkowego, bo miałem trochę pod ręką. Masę serową rozsmarować na waflach i pomagając sobie folią zwinąć w rulon. Roladę zawiniętą w folię wstawić do lodówki na 2 h lub do zamrażarki na krótszy czas. Oprószyć cukrem pudrem, pokroić i delektować się tą słodką pokusą

Kulinarny karnet Christophera
Rolada z szynki 124

porwały się w trakcie zwijania i krojenia. Ja dodatkowo smarowałam złączenia szynki żelatyną, dzięki temu rolada idealnie stężała i bez problemu się kroiła. Przepis ze strony Winiary.pl     Rolada z szynki   Składniki:   9 plastrów szynki wieprzowej 2 ogórki kiszony 4 pieczarki marynowane 2 plastry papryki marynowanej 200g serka naturalnego homogenizowanego 2 łyżki majonezu 1 łyżka(...)napęcznieniu podgrzewamy do rozpuszczenia. Żelatyną smarujemy miejsca gdzie plastry szynki zachodzą na siebie, by się skleiły i nie rozchodziły przy zwijaniu. Gdy masa serowa zacznie tężeć rozsmarowujemy ją na szynce. Szynkę zwijamy ciasno w roladę wzdłuż dłuższego boku, owijamy folią aluminiową i schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Drożdżowe ciasto z serem i żurawiną 114

wyrośnięcia/podwojenia objętości ( na około 1,5 godziny ). Kiedy ciasto rośnie, przygotować żurawinę i nadzienie serowe : Żurawinę umieścić w garnuszku, wlać sok i podgrzewać na niedużym ogniu do wrzenia. Żurawinę odstawić na około godzinę, do momentu, aż żurawina wchłonie cały sok. Nadzienie serowe: Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i dokładnie wymieszać/zmiksować. Przed samym przygotowaniem ciasta dodać napęczniałą żurawinę(...)szerokości 2 razy większej niż szerokość formy ( czyli u mnie był to prostokąt o wymiarach 28x18 cm ). Na każdym prostokącie rozsmarować równomiernie serowe nadzienie ( czyli nadzienie też podzielić na dwie równe części ). Zwinąć w roladę i ostrym nożem przeciąć wzdłuż ( ale nie do samego końca, należy zostawić kilka centymetrów nieprzeciętego końca ), następnie spleść ze sobą ciasto. Ciasto umieścić w keksówkach

Opowieści z piekarnika