risotto - 2458 przepisów (strona:134/164)

Wspólne gotowanie w Pegazie- risotto 214

razem na naszym wspólnym gotowaniu powstało risotto dyniowe;) Zabawa super, śmiech, mamy z dziećmi...nawet dziewczynki pomagały

Anioły...POZA KUCHNIĄ
Wspólne gotowanie w Pegazie- risotto 200

razem na naszym wspólnym gotowaniu powstało risotto dyniowe;)  Zabawa super, śmiech, mamy z dziećmi...nawet dziewczynki pomagały:) Więcej zdjęć na naszym drugim blogu Life in the City

Anioły w kuchni
Jarskie risotto i Weekend za pół ceny 175

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Non-meat risotto Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

Qlinarnie i Qlinarnie
Kokosowy deser z borówkami, La Siesta 171

syropem/cukrem), dodaj wiórka i wymieszaj. Zestaw z ognia, dodaj borówki. Delikatnie wymieszaj. La Siesta   serwuje kuchnię włoską i nie mam na myśli tylko pizzy. Są też zupy, risotta, makarony i desery włoskie. Bardzo smacznie, ale nieduże i dość drogie porcje (dania główne ze zdjęć ok. 20zł). Wegetarianie znajdą tutaj całkiem sporo dań (szczególnie makaronowych), weganie niestety nie.  Focaccia

Qlinarnie i Qlinarnie
124. Paela z kurczakiem 131

kładniki (4 porcje) 250 g ryżu do risotto 1 cebula 150 g mrożonego groszku 1 l bulionu 300 g fileta z kurczaka pół łyżeczki kurkumy  2 łyżki oleju sól, pieprz Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dosypujemy ryż, dodajemy kurkumę  i wlewamy część bulion. Pozostawiamy na niewielkim ogniu przez 15 minut, mieszając

Jadło i czytadło
Hiszpańska Paella z małżami 182

przeważnie używane do potraw z ryżem na sypko lub do paelli. Efekt znakomity, polecam gorąco. Paellę robi sie szybko tylko ryż do przygotownia musi być taki sam jak do risotta i nie płuczemy go wcześniej a podczas gotowania nie mieszamy. Paella z małżami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Trudna miłość. Dżem z marchewki z pomarańczą i kardamonem w kolejnym TU i TAM 238

upłynnionych marchwianych korzeni (...). Lubię też tartą, soczystą marchew z cytryną. Pyszna jest młoda marchewka duszona w maśle i glazurowana. Idę skrobać na jutro. Bikont Nafaszerowany Witaminami * P.S. Ale już risotto marchewkowe - wierz mi, próbowałem - całkowicie odpada. Sufletu też bym nie ryzykował.  I co Wy na to - pod którym listem się podpiszecie? Doprawdy tyle kontrowersji co marchewka nie wzbudza chyba

KUCHARNIA
O zielonym risotto i torcie 151

użycie serka koziego... czy aby jego smak nie będzie dominujący? najważniejsze by nie zaszkodził nikomu i smakował choć jednej osobie :) Dla tych co czekają na bijące optymizmem po oczach risotto fotka. Bądźcie cierpliwi i czujni! Miłego weekendu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Arroz de Polvo czyli Potrawka z ośmiornicy z ryżem 192

przyrządzić i pysznie zajadać. Arroz de Polvo to pożywne i sycące danie jednogarnkowe których w kuchni portugalskiej nie brakuje. Powiedziałabym że Arroz de Polvo to taka paella hiszpańska lub risotto włoskie, pyszne i sycące. Ryż stanowiący składnik potrawy powinien pływać w dużej ilości sosu - taki sposób przygotowania zwany jest malandrinho. Zapraszam na potrawkę z ośmiornicy z ryżem po portugalsku. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Cukinia faszerowana musem z sera ricotta i pesto 141

pesto. Dodać zioła i przyprawy do smaku. Na koniec wbić jaja. Drugą połowę wydrążonego miąższu możecie przechować w lodówce do następnego dnia i wykorzystać np. do przygotowania  risotto z brązowymi pieczarkami i kozim serem ). Musem napełnić cukinie i zamknąć właściwymi "wieczkami". Zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Podawać zamknięte lub bez "wieczek" - posypane tartą mozzarellą

W SMAK
Pęczotto z pieczarkami i groszkiem cukrowym 129

Wszyscy znają risotto, ale nie każdy wie, że równie pyszne danie można zrobić z naszej rodzimej kaszy - pęczaku. Pęczak to krupa jęczmienna - ziarno w całości, jedynie obłuskane i wypolerowane. Spośród wszystkich rodzajów kasz jęczmiennych ma najwięcej wartości odżywczych. "W Polsce mamy wiele potraw z kasz. Nie wszyscy jednak lubią u nas kaszę. Jest w tym zapewne wina gospodyń, które

W SMAK
Co zrobić z warzywami z wywaru, czyli sałatka warzywna z kiełkami rzodkiewki. 207

wspominałem, to to, że "w kuchni nic nie powinno się zmarnować". W myśl tej wąskiej doktryny zrobiłem sałatkę warzywną, z warzyw, które mi zostały po zrobieniu wywaru do tego risotta . Czego potrzebujemy? -ugotowane: marchew, seler, pietruszka -dwa jajka ugotowane na twardo i zalane zimną wodą -dwa obrane ogórki kiszone -majonez -pieprz biały -garść kiełków rzodkiewki -szczypiorek świeży Wszystkie składniki kroimy

BaRepas
Risotto z owocami 189

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/risotto-z-owocami/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('e86d00a8dad4ff6a6bd38b8edeba5382').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Risotto z owocami appeared first

dom-agi.pl
Kukurydzinane kurczaczki z kokosowym ryżem 154

porcje: 2 filety z kurczaka 250 g płatków kukurydzianych 2 jajka pieprz  sól oliwa do podsmażenia żurawina plastry ananasa 2 torebki ryżu basmati lub 200 g sypkiego do risotto 1 mała puszka mleka kokosowego-  165ml 2 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: filety myjemy, rozbijamy i kroimy na mniejsze kotleciki - ok. 4-5 sztuk wstawiamy wodę na ryż jajka rozbijamy

Luźna Kuchnia
Gotuj jak Jamie – Jamie Oliver czyli kupuj mądrze, gotuj z głową, nie wyrzucaj. 139

dania z kurczaka. Ten dział na pewno zyska wielką popularność, dowiemy się jak w całości wykorzystać kurczaka niczego nie marnując. Otrzymamy także wskazówki jeśli chodzi o porcjowanie kurczaka. Risotto z kurczakiem i groszkiem, szybki chiński wrap, paella z kurczakiem , chorizo i wiele innych. III – dania z wołowiny. Tutaj Jamie podpowiada, jak umiejętnie wykorzystać tańsze kawałki wołowiny, nie koniecznie musimy się

noteskulinarnyfiga