pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:547/1162)

Pierogi z zieloną soczewicą 203

Pyszne pierogi. Nie pogardzi nimi żaden mięsożerca. Farsz jest zwięzły, ale nie suchy, delikatnie słodkawy od podduszonej cebulki i przyjemnie pieprzny. Ciasto zwięzłe, dobrze się lepi a jednocześnie jest delikatne i aksamitne w smaku. Polecam. Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka bardzo ciepłej wody, ale nie wrzącej - 3 łyżki oleju - łyżeczka soli Wszystkie składniki na ciasto zagnieść ze sobą

kawawszklance
Ślimaczki drożdżowe z twarogiem i rodzynkami 162

Drożdżówki pysznie nadziane Kocham miłością wielką wszystko co drożdżowe! Od czasu, jak przekonałam się jakiś czas temu do własnoręcznego wyrabiania tego rodzaju ciast, pokochałam ogromnie drożdżowe wypieki. Wbrew moim wcześniejszym obawom, jest to bardzo łatwy typ ciasta do przygotowania i nie sposób go zepsuć, jeśli tylko trzyma się przepisu.  Drożdżowe nie ma prawa nigdy się znudzić, jest przecież tyle

Grunt to przepis!
Jabłka w cieście wg Martyny, Katowice 204

teraz szybki, prosty i pyszny deser. Idealny, gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego, ale zdrowego. Podziękowania dla również lubiącej  gotować  Martyny :). P.S. Jabłka w cieście świetnie smakują posypane cynamonem i cukrem pudrem, polane syropem klonowym, z dodatkiem jogurtu lub dżemu. Składniki: 4 jabłka 130-150 ml mleka 2 jaja 1 opakowanie cukru waniliowego + 2 łyżki zwykłego cukru

Qlinarnie i Qlinarnie
Mus kasztanowy 138

Moja propozycja na walentynki to mus kasztanowy który jest delikatny i pyszny. Składniki: - 200 g masy kasztanowej - 2 jajka - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka ajerkoniaku

Kulinarne życie
Amoniaczki z boru 191

Przygotowując swoje amoniaczki wybrałam przepis z okolic Boru Głogowskiego (Głogów Małopolski, kilkanaście km na północ od Rzeszowa). Ciasteczka wyszły pyszne – leciutkie, kruche i delikatne. Nic dziwnego, że są tak popularne, a dzieci trudno od nich odgonić. Na dodatek wyrabianie tego ciasta to czysta przyjemność. Jest tak plastyczne i podatne, że aż trudno uwierzyć. Pięknie się wałkuje i w ogóle się

Trzeci talerz
Tarta z cukinią, porem i papryką (quiche) 120

mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko i 1 żółtko duża szczypta soli 3 łyżki zimnej wody

Calzonella.com
Chrupiące paluchy francuskie z kozim serem i ziołami 158

Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić pyszną i szybką przekąskę . To fajny pomysł na coś do schrupania kiedy nawiedzą nas niespodziewani goście. Oczywiście trzeba mieć pod ręką ciasto francuskie i ser, ale te akurat mam w domu prawie zawsze. Paluchy robi się bardzo szybko - zanim nagrzeje się piekarnik już je przygotujecie a potem tylko 10-12 minut pieczenia i można podawać

Smaczna Pyza
Serniczki bez sera z oreo i pigwą. 174

Witajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i wiórków

Sama słodycz i szczypta chili
Pizza z Patelni – Szybka i Smaczna 281

Witam serdecznie Propozycja na pyszną pizzę z patelni . Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu bo w niecałe 30 minut mamy pizzę. Będziemy potrzebować: na ciasto: 300 g mąki pszennej (użyłam poznańskiej) 100 ml wody 100 ml mleka 2 łyżki oleju (około 27 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli szczypta cukru na sos: 1 szklanka przecieru pomidorowego

Uwaga Babcia Gotuje
Drożdżowe rogaliki dyniowe z pigwą, powidłami i makiem 176

śliwkowymi z własnej spiżarni, choć można je nadziać właściwie wszystkim. Bez nadzienia, posmarowane masłem lub ulubionym dżemem są również pyszne. Zaraz po upieczeniu można je zamrozić i mieć zawsze pod ręką świeże rogaliki na śniadanie lub podwieczorek. Z podanej porcji ciasta zrobisz 16 małych  rogalików lub 8 dużych - śniadaniowych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto na jogurcie greckim - ze śliwkami i orzechami 134

dużo pisać - najlepsze ciasto jogurtowe jakie jadłam! Pięknie wyrosło, było mięciutkie i puszyste. Zamiast zwykłego jogurtu naturalnego znalazł się tu jogurt grecki, mąkę białą wymieszałam z mąką pszenną, a całości dopełniły pyszne śliweczki posypane chrupiącymi orzeszkami. SKŁADNIKI: 400 g jogurtu greckiego 4 jajka 1/2 szkl oleju 3/4 szkl cukru 1,5 szkl mąki pszennej białej 1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej(...)trzepaczki ręcznej), dodać składniki suche, połączyć ze sobą.  2. Śliwki przekroić na połówki, wydrążyć pestki. 3. Orzeszki pokruszyć (malakserem lub wałkiem). 4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, na wierzch ułożyć owoce skórką do dołu (jeśli śliwki są mało słodkie można je oprószyć dodatkowo cukrem). Całość posypać pokruszonymi orzeszkami. Piec do suchego patyczka ok 40-45 minut

Kto ugości moich gości?
Pierożki a'la tortellini z dynią i czerwoną soczewicą 213

jeden raz, wypełnione dobrze doprawionym farszem o pięknej słonecznej barwie :) Wymagają troszkę pracy, ale warto, bo są pyszne.  Polecam polane podprażoną na maśle cebulką lub podsmażone na patelni. Pomysł na przepis podpatrzyłam na blogu  Ostra Na Słodko . Składniki: Ciasto: 300g mąki (podobno są specjalne do pierogów, ale ja użyłam zwykłej pszennej) szklanka mocno ciepłej wody jajko Farsz: szklanka

Czerwona Porzeczka
Bliny ziemniaczane z gulaszem grzybowo - warzywnym 173

Mniami dzisiaj bardzo sycący obiad bezmięsny. Takie obiady są bardzo rzadko w moim domu, a szkoda, bo na prawdę jest pyszny. Oczywiście można taki gulasz przygotować

Niezły Młynek
Chleb miodowy. 199

drożdży świeżych lub 7g drożdży suchych. Przygotowanie: Składniki wsypać do maszyny, w kolejności jaką podałam. Maszynę ustawić na ciasto kruche ( u mnie jest to program 2 ), waga 1000g i moc przypieczenia skórki w zależności jak kto lubi. Chleb wyszedł pyszny. Smacznego

W kuchni u Moniki
Tarta jogurtowo- truskawkowa 148

tego chcecie czy nie :) Uwielbiam je, więc nie mogę odmówić sobie kolejnych słodkości z tymi owocami. Dziś częstuję Was pyszną jogurtową tartą z delikatnym kremem czekoladowym w środku. UWAGA! Można ją jeść bez opamiętania... ;) Składniki: Na tartę o średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania