będzie typowe ciasto z jabłkami chociaż na takie wygląda. Tym razem połączenie jabłek i marchewki w pysznej domowej marmoladzie. Jak ją zrobić? Przeczytacie poniżej, to nic trudnego. BISZKOPT z MARMOLADĄ JABŁKOWO-MARCHEWKOWĄ Składniki: (forma25x30) biszkop t: 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru 1/3 szklanki oleju(...)cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. ma rmolada: Jabłka i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Skrapiamy całość sokiem
Bon appetit mon amiezupy po 8,90 zł). Najpierw jednak do stolika dostarczono zamówione piwa i czekadełko w postaci galarety z pysznym domowym chlebem i dodatkami. Po chwili podano zupy, a oba naczynia były bardzo gorące. Śmiało można się najeść taką porcją. Pomysł z ciastem cebularzowym świetny, a same zupy przepyszne. Duży wybór piw to także zaleta - w końcu "pub" w nazwie(...)zjedzenia - marynata z sosu BBQ nadała piękną barwę, a jako dodatki podano sos, surówkę i frytki. Takie same dodatki dodano do burgera. Wrażenia są mieszane, o ile żebro było pyszne i zaspokajało głód, o tyle do burgera mam kilka zastrzeżeń . Jest to danie bardziej slow niż fast food, więc rozumiem, że trzeba na nie czekać, nie oczekuję
Pasja Smakumasa się nie przypalała. Gotujemy 2-3 minuty. Gorącą masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i herbatnikami. Wystudzone ciasto wstawiamy do lodówki. Schładzamy. Następnie przygotowujemy polewę czekoladową - u mnie Deser rzeczywiście wychodzi a do tego jest pyszny. Następnym razem przygotuję go z samodzielnie mielonego twarogu. Podobno wychodzi bardziej zwięzły. Ten z twarogu wiaderkowego jest bardzo kremowy. Przy gotowaniu
Kuchnia po mojemuDzisiaj przedstawiam Wam efektowny i pyszny przepis na przekąskę, starter czy też danie, które doskonale dopełni każdy szwedzki stół czy bufet na imprezie czy przyjęciu. Przepis przywiozłam od naszej koszalińskiej rodzinki. Bułeczki upiekła nasza gospodyni i od razu zostały pożarte, jeszcze ciepłe ! Ich skład nieco mnie zaskoczył...rzodkiewki... ? Ale rzodkiewka nie dość, że się kolorystycznie pięknie prezentuje, to jeszcze(...)dodała bułeczkom charakteru ! Dorotko, bardzo Ci dziękuję za ten przepis :). Przepis zamieszczam na listopadowej liście Na zakwasie i na drożdżach . Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Składniki: Ciasto 50 g świeżych drożdży 1 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 50-70 ml oliwy z oliwek Masa 270 g fety
Kulinarne przygody Gatitygofry z bita śmietaną i owocami. Do zrobienia tych gofrów zainspirowała mnie sąsiadka;-), więc zaprosiłam sąsiadów i powstały pyszne, puszyste i chrupiące gofry. ;-) Przepis znalazłam na blogu „Moje Wypieki” . Jestem nim zachwycona. Pierwszy raz widziałam tak puszyste ciasto na gofry. Mogłabym je jeść codziennie. W moim wykonaniu gofry były z bitą śmietaną i owocami ( truskawki, borówki i kiwi). Wyśmienicie
Passion of Cookingjakąś słodkość weźmie to stara się zwykle żeby spełniała ona dwa podstawowe kryteria: ma być łatwe w zrobieniu i wyjątkowo pyszne. Czyli smak odwrotnie proporcjonalny do nakładu pracy. Minimum pracy, maksimum smaku. I to łatwe i szybkie ciasto pomarańczowe właśnie takie jest. Idealnie pasuje do poobiedniej kawy, a dodatek skórki daje bardzo przyjemny, lekko wyczuwalny gorzko-pomarańczowy posmak. Naprawdę fajny
Marder&Marder Manufacturetruskawki i rabarbar, więc nie mogło zabraknąć przepisu na pyszne ciacho . Z owocami, rabarbarem na kruchym spodzie z masą serową i kruszonką, rewelacja!. Smakuje wyśmienicie, w sam raz na niedzielę do popołudniowej kawki Post Ciasto z rabarbarem, truskawkami i serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujesmaczne, pyszne… Pierwsze zrobiłam z batonikami Daim, następne na bazie cukinii i wtedy już wiedziałam, że w smaku Brownie przepadłam. Przypadkiem natrafiłam na przepis czekoladowego Brownie z serem i malinami. Już sama nazwa kusi plus dodatkowo zdjęcia… długo nie trzeba było mnie namawiać. Do tego syn prosił się pół dnia o upieczeniu z nim jakiegoś ciasta. Nie mogłam
Made By Mom And Sonwystudzeniu i pokrojeniu – genialna jako wędlina na kanapki. Tą szynkę robię już od ładnych paru lat. I zawsze wychodzi tak samo pyszna. W myśl hasła „przez żołądek do serca” to właśnie mięsa, a nie ciasta, były jedną z pierwszych rzeczy, którą próbowałam okiełznać zaczynając kilkanaście lat temu moje kulinarne szamotaniny. Ciasta to był dla mnie tylko suchy przepis i aptekarskie(...)pamiętajcie koniecznie, że wkładamy ją do już nagrzanego piekarnika – nigdy do zimnego. Chcemy ją upiec, zamknąć jak najszybciej pory mięsa w wysokiej temperaturze – a nie ugotować we własnych sokach. Pyszna z surówką z białej kapusty, z żurawiną, z sosem grzybowym czy pieczeniowym. Na zimno, na kromce chleba, z chrzanem, majonezem albo ostrą musztardą. Nie jest wymagająca i skomplikowana. Można sobie
Karo in the KitchenLubicie słodkości w wersji mini ? Lubicie zaskakiwać znajomych efektownymi wypiekami ? Koniecznie zróbcie kruche babeczki z czekoladowym wypełnieniem. Pyszne są i taaaakie urocze. Śmiało wpisujcie je do świątecznego słodkiego menu, przyozdobione śnieżynkami cukrowymi staną się także dekoracją stołu. Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli Mus czekoladowy: 150 g czekolady
kolorowotorcikowoMama dostała od Cioci (pozdrawiam Ciocię;) z tego co wiem też wczoraj piekła;)). Właściwie to dostała skrócony przepis na ciasto i kruszonkę, bo nadzienie jest kwestią gustu lub aktualnej ochoty. Mama upiekła wg próbowanego wzorca, czyli z serem - i były pyszne! Trudno mi się było od nich oderwać :))) A ja upiekłam je już drugi raz z dżemem śliwkowym (narobiłam się
Kolorowy Przepisownikplażę ;) Jest przepyszny, nic więc dziwnego, że podbija serca (i podniebienia) coraz większej liczby smakoszy. Dwie warstwy kakaowego ciasta przełożone delikatną masą z bitej śmietany i serka mascarpone oraz galaretką cytrynową z zatopionymi w niej bananami. Czy już nie brzmi pysznie? :) W smaku „Jamajka” przypomina popularny „Kopiec kreta”, ale moim zdaniem jest jeszcze lepsza, w końcu ma galaretkę :D Nadaje
MyCookBook.plpoczątek upiekłam fantastyczną tartę. Oboje z mężem musieliśmy sięgnąć po dokładkę;) Inspirowałam się przepisem Doroty, jednak sporo w nim zmieniłam:) Pyszny krem z białej czekolady, masa jagód i bezy... koniecznie musicie ją zrobić!! Nie pożałujecie;) Ciasto: 175g mąki pszennej, 130g masła lub margaryny, żółtko, 35ml mleka, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżki cukru pudru. Mąkę przesiać, dodać cukier puder, sól
Z miłości do słodkościwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik jest po prostu pyszny - delikatny z bananowym posmakiem i cudownie chrupiącą bezą. Całość została idealnie dopasowana i zapewniam, że każdy wielbiciel (a nawet i nie tylko) serników zauroczy się tym ciastem. Sami spróbujcie, bo naprawdę jest wspaniałe! Moje sernik dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool i ich głównym gospodarzom, czyli
Di gotujeWeekend za pasem więc podzielę się zdobytym od siostry męża przepisem na pyszny, dwukolorowy tort z bitą śmietaną, który sprawdzi się zarówno na domowych urodzinach, imieninach jak i podczas niedzielnej kawki w gronie najbliższych. Wykonanie: Lucyna Tymborowska Składniki na ciasto potrzebować będziesz: 6 jajek 1 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała