dziś tartą czekoladową. Długie poszukiwania mojego ciasta czekoladowego zakończyły się, na przepisie zapożyczonym od blogu From movie to the kitchen , gdzie pysznie są połączone filmy z kuchnią. W planach mam również ciasto z Leonardo DiCaprio, ale to na kolejny raz. Miłego! Składniki kruche ciasto 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka
pink envelopeNajlepsze ucierane ciasto z czekoladą, Nutellą i jabłkami. Pyszne, słodkie i kaloryczne ;-) Składniki: - 450 g mąki pszennej - 250 g masła - 150 g Nutelli - 150 g cukru pudru - 6 jajek - 50 g kakao - 100 g czekolady gorzkiej - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 jabłka pokrojone na cienkie plasterki Masło o temp. pokojowej ucieramy na biały puch, dodajemy cukier puder, Nutellę, partiami
SMYKWKUCHNIbyło tym razem, zobaczyłam, słyszałam, że ciasto drożdżowe na oleju jest inne, bardziej mokre, dużo w tym prawdy. Napakowałam do niego śliwek, bo znalazłam pyszne i nie mogłam się im oprzeć. Śliwki nadały ciastu wyjątkowego smaku. Przepis jest wyjątkowo łatwy, jedynie jest dość długi czas oczekiwania aż ciasto wyrośnie, ale przecież nie stoi się przy nim, można w tym czasie
dom-agi.plodstawiamy do wyrośnięcia. Do zaczynu drożdżowego dosypujemy make i dodajemy nasza wystudzoną dynię. Wyrabiamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180'C przez około pół godziny. To ciasto podobnie jak klasyczne drożdżowe jest pyszne z dżemem:) zwłaszcza śliwkowym. Smacznego
Luźna KuchniaCiasto ze śliwkami, które Wam proponuję zawsze wychodzi jest szybkie i bardzo pyszne. Sezon śliwkowy w pełni, więc może się skusicie. Ja robię to ciasto w małej tortownicy, tym razem zrobiłam na kwadratowej blaszce 24x24, zachęcam! SKŁADNIKI: 3 jaja 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 margaryna np. Kasia 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia śliwki- według uznania
Kuchnia Beatyruskie zostały ugotowane, a następnie upieczone by mieć pięknie zarumienioną skórkę, którą uwielbiam. Sposób ten jest idealnym pomysłem na odgrzanie pozostałych pierogów z obiadu na pyszną kolację. Ruskie pierogi - podpiekane SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki ciepłej wody 1/4 łyżeczka soli farsz: 1 kg ziemniaków 250 g sera białego 1 cebula olej do smażenia sól
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkichcemy mieć nasze ciasto rzadsze lub twardsze. gdy ciasto jest wolniejsze szybciej nam będzie później wyrastało. Możemy z niego robić drożdżówki,chałki,baby drożdżowe i inne ciasta. Tutaj znajdziesz film jak zrobić pyszne chałki z marmoladą i rodzynkami
Przepisy i porady kulinarnezalać nią czekoladę. dodać olej i ekstrakt z wanilii. odczekać ok. 2-3 minuty, wymieszać energicznie, aż utworzy się gęsta, świecąca masa. ganache wylać na schłodzone ciasto, dokładnie rozprowadzić (również na bokach). pysznie smakuje z kleksem bitej śmietany
w mojej kuchniCzekolada, orzech, kokos – czyli niezawodne trio na pyszny, słodki i efektowny tort. SKŁADNIKI: CIASTO: 8 jajek 25 dag zmielonych orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne) 25 dag mąki 25 dag cukru Mały proszek do pieczenia Łyżka oleju BLAT KOKOSOWY: 6 białek 6 łyżek cukru pudru 50g wiórków kokosowych MASA: 4 jajka ½ szklanki cukru pudru 250g masła Słoik kremu Snickers (500g) DEKORACJA
Pyry na Gazkruszonkę, która tak bardzo zasmakowała moim domownikom, że dostałam zamówienie na kolejną. Przepis wzięłam z tej strony. Z podanego przepisu wyszła mi duża tortownica pysznej szarlotki. Polecam :-) Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 4 żółtka 180 g masła kub margaryny pokrojonej w małe kawałeczki 50 g brązowego cukru Składniki na masę jabłkową 1 kg jabłek
Na słodko lub wytrawniePyszny kawowy budyń w delikatnym ptysiowym cieście. Pyszności! Ptysiowe ciasto możecie wykorzystać również do wytrawnych dań, na przykład jako dodatek do fileta z tuńczyka. Zapraszam do pieczenia! Składniki na ciasto ptysiowe: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki pszennej 50 g masła 2 jajka Składniki na budyń: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml mleka 50 g cukru 3 żółtka
My Culinary ArtPyszne, miękkie i puszyste pierniczki z ciasta dojrzewającego na piernik staropolski. Najlepsze gdy ciasto leżakuje 4-6 tygodni w chłodnym miejscu. Źródło przepisu znajdziesz tutaj [klik] . Składniki na kilka dużych blach pierniczków: 250 g miodu, najlepiej akacjowego 0,5 szklanki cukru 125 g masła 0,5 kg mąki pszennej 2 małe jajka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Ze smakiem i z pasjąRok temu przygotowywałem pyszne placki z cukinii, które cieszyły się dużym zainteresowaniem. I właśnie ten przepis był inspiracją na dzisiejsze placki warzywne. Zawsze staram się przygotowywać
kulinarnyJabędę Was nimi raczyć :) Dzisiaj zapraszam na chałki. Upiekłam je ok 2 tygodni temu. Niebywale wilgotne, złote w środku, lekko słodkie, idealne by rozpocząć sezon dyniowy. Pyszne! Dyniowa chałka z korzenna kruszonka ciasto
Dzieje kuchennej Wiewióryruskie, a czy ktoś jadł je z farszem pikantnym? Jeśli jeszcze nie, to nie ma się co zastanawiać, tylko zakasać rękawy i do roboty. Pierogi są pyszne. Przepis znalazłam u Peggi . Składniki: Ciasto: 500 g mąki 1 szklanka ciepłej wody sól do smaku Farsz: 500 g sera białego 500 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1 duża cebula sól
Kuchnia domowa Ani