pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:241/1162)

Ona jest niesamowita... 144

stronie Kasi z bloga "Gotuje bo lubie" Nie moglam sie oprzec pokusie i juz po chwili moje upragnione ciasto z rabarbarem wyladowalo w piekarniku. Okazalo sie tak pyszne, ze dzis robie powtorke :) Ciasto z rabarbarem skladniki: 300 g maki 200 g miekkiego masla 200 g cukru 4 jajka 1 budyn waniliowy 3 lyzki mleka 2 lyzeczki proszku do pieczenia

Przysmaki Karolki
Ciasto miodowo-orzechowe 143

Kochani, to ciasto pokocha chyba każdy. Jest pyszne. Jadłam je po raz pierwszy w te Święta. Bratowa przywiozła ze sobą i od razu postanowiłam zrobić identyczne na Sylwestra. Ciasto ma to do siebie, że im dłużej leży, tym lepiej smakuje. Przechowywane w lodówce, ale podawane raczej w temperaturze pokojowej. Ma się rozpływać w ustach! Składniki na ciasto pół kg mąki(...)puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem.  Przyciskamy blatem z orzechami. Wkładamy do lodówki. Najlepiej na noc. Świetnie się kroi. Jest pyszny. Polecam! Placek każdemu wyjdzie, nie należy się go bać, a smakować będzie każdemu

Z Kuchni Do Kuchni
Pyszna tarta z warzywami 210

Muszę skromnie stwierdzić, że ciasto wychodzi idealne, a nadzienie jest taką pyszną, aromatyczną kropką nad i ;) Składanki:  Ciasto kruche:  25 dag mąki + do podsypania 12 dag masła 1żółtko 1 łyżeczka soli 50ml wody  Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce pól godziny. Po tym czasie wykładamy ciastem formę do tarty. Nakłuwamy widelcem

Gotuj z Agnes
Ciastka z ciasta francuskiego 181

Łatwe, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciastka z ciasta francuskiego. Takie ciastka świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Ciastka z ciasta francuskiego są rewelacyjnie chrupiące, bardzo delikatne i rozpływają się w ustach. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 jabłka cynamon 1 łyżeczka cukru waniliowego dżem jagodowy 40g zmielonych orzechów włoskich z dodatkiem cukru Przygotowanie : Jabłka obrać i pokroić

Smaczne Potrawy
Ciasto z jabłkami i orzechową kruszonką 222

ciasto zrobiłam pierwszy raz :) Bardzo dziękuję za kulinarną inspirację kuchenne fascynacje  :) Gdy zobaczyłam przepis na to ciasto to już wiedziałam, ze będzie pyszne, więc musiałam go zrobić jak najszybciej :) Jak dla mnie prezentowało się świetnie i co później się okazało dla mojej rodzinki również :) Uwielbiam takie chwile gdy mogę kogoś kulinarnie zaskoczyć.  A na podsumowanie, napisze tylko tyle(...)orzechowa kruszonka jest dla mnie tak cudownie pysznym zaskoczeniem, że już rozmyślam do jakiego ciasta ją przemycić :) SKŁADNIKI: CIASTO: 2 łyżki soku z cytryny 150 g masła 200 g cukru 3 jajka skórka z połowy cytryny 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 ml mleka + 700 g jabłek KRUSZONKA: 200 g orzechów włoskich 70 g mąki pół szklanki

Serce zamknięte w formie pyszności
Francuskie ciasto z jabłkami 175

Jeśli ciasto na niedzielę wpisuje się w Jesienne wypieki to musi to być jabłecznik, koniecznie, przynajmniej dla mnie. Tym razem ciasto wprost z Francji, pyszne, aromatyczne, wilgotne i nie starzejące się o ile wytrwa klika dni. Polecam na szybki wypiek. Francuskie ciasto z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Galette z jabłkami 236

latin; mso-fareast-language:EN-US;} Galette z jabłkami czyli rustykalna tarta z jabłkami , od dzisiaj będzie u mnie na pierwszym miejscu.  Najlepsze połączenie jabłek i ciasta kruchego. Jest tak pyszna, że nie można się od niej oderwać.  W poszukiwaniu szybkich i łatwych przepisów na jakieś dobre ciasto z jabłkami, natrafiłam przypadkiem na ten  przepis. Zaintrygowało mnie

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto kruche z brzoskwiniami. 156

brzoskwiniami. Jego spód i wierzch stanowi kruszonka, co sprawia, że ciasto jest kruche, wręcz chrupiące, do tego soczyste, słodkie brzoskwinie, które nadają całości delikatności i miękkości. Naprawdę pyszne! Polecam! Składniki na ciasto kruche z brzoskwiniami 250 g rozpuszczonego, letniego masła 200 g cukru pudru 2 łyżki  domowego cukru waniliowego szczypta soli 400 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

Rozpustne gotowanie
Ciasto cebulowe 274

Cebulka na idealnym cieście drożdżowym to jest coś, co lubię najbardziej Ciasto jest naprawdę bardzo pyszne i pewnie jeszcze niejeden raz zagości na moim stole. Sos śmietanowy można zastąpić żółtym serem. Składniki: Ciasto: 270 g mąki 115 g mleka żółtko łyżeczka soli 50 g masła 50 g drożdży łyżka cukru Farsz: 0,5 kg cebuli jajko +1 białko pozostałe

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto cebulowe 279

Cebulka na idealnym cieście drożdżowym to jest coś, co lubię najbardziej Ciasto jest naprawdę bardzo pyszne i pewnie jeszcze niejeden raz zagości na moim stole. Sos śmietanowy można zastąpić żółtym serem. Składniki: Ciasto: 270 g mąki 115 g mleka żółtko łyżeczka soli 50 g masła 50 g drożdży łyżka cukru Farsz: 0,5 kg cebuli jajko +1 białko pozostałe

e-PrzepisyKulinarne
Domowe bajaderki 340

pomysł na domowe bajaderki. Do ich przygotowania użyłam miedzy innymi ciasta czekoladowego, masła orzechowego oraz czekolady z dodatkiem orzeszków arachidowych. Bajaderki wyszły miękkie, wilgotne, no po prostu pyszne!!! Składniki: 600g domowego ciasta (u mnie czekoladowe),  1/3 szklanki mleka,  3 czubate łyżki masła orzechowego,  2 łyżki powideł śliwkowych,  30g masła,  czubata łyżka kakao,  50g mlecznej

Z miłości do słodkości
Ciasto drożdżowe sypane z kruszonką 290

wyrabiania ! Świetny pomysł dla początkujących lub leniwych Opcjonalnie możemy jeszcze dodać do środka bakalie , czy też wyłożyć jakieś owoce na wierzch (np. śliwki), przygotować kruszonkę, musicie to ciasto spróbować bo jest pyszne, nawet na drugi dzień stania bez przykrycia. Nie myślcie, że na blogu nie ma przepisów na ciasta drożdżowe! Są i owszem Jagodzianki Bułeczki drożdżowe z truskawkami Ciasto drożdżowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szkocka pizza. 165

tego, że pizza była pyszna!!! Nie wiem skąd ta nazwa, bo to danie nie ma nic wspólnego z oryginalną, włoską pizzą. Jest to raczej tarta z kruchego ciasta wypełniona po brzegi pysznym pieczarkowym nadzieniem. Podałam ją na kolację i rodzinka zakochała się w jej smaku. Polecam!!! Składniki na szkocka pizzę tortownica o średnicy 28 cm 300 g mąki pszennej(...)cebule 250 g pieczarek 3 ząbki czosnku 200 ml mleka 2 łyżki mąki sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 150 g sera żółtego jajko      Przygotowujemy ciasto. Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka i jeszcze ciepły tłuszcz (nie gorący), wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki, żeby stężał (na 20-30 minut

Rozpustne gotowanie
Aromatyczne jablka 176

razem oprocz kwiatow dostalam tez sporo jablek. Przyjelam je z wielka radoscia, bo od razu pomyslalam, ze zrobie z nich przecier, ktory wykorzystam do pysznej szarlotki. Oj tak, to zdecydowanie moje ulubione ciasto z jablek. Po powrocie do domu wynioslam siateczke z owocami na balkon i o nich zapomnialam na kilka dni. Na szczescie to oczekiwanie az sobie o nich(...)samego rana zabralam sie za ich przetwarzanie. Gotowy przecier musialam szybciutko pozamykac w sloikach, bo inaczej nic by mi nie zostalo na zime. Jablka sa pyszne, bardzo aromatyczne, idealne do zimowego ciasta, ale nie tylko. Aromatyczny przecier z jablek skladniki: 1,5-2kg jeblek - ja uzylam szare renety 1 szklanka wody 0,5 szklanki brazowego cukru 0,5 szklanki

Przysmaki Karolki
Waniliowe bułki z serem i malinami 162

Aromatyczne, pyszne i pachnące latem - waniliowe bułeczki z nadzieniem serowym i... i malinami, które są przysłowiową kropką nad i. Bułeczki śmiało mogą zastąpić niedzielne ciasto, są po prostu pyszne. Składniki: 500g mąki 2 jajka 14g suchych drożdży 250ml mleka 80g cukru 80g masła 1 laska wanilii szczypta soli Krem serowy 300g sera białego 1 żółtko 4 łyżki cukru pudru(...)bułek Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do wystudzenia. Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i dodajemy do mleka, całość lekko podgrzewamy. W misce mieszamy mąkę, jajka, sól, cukier, drożdże, zagniatamy ciasto i powoli wlewamy ciepłe mleko. Do zagniecionego ciasta wlewamy roztopione masło i zagniatamy ciasto tak długo, aż swobodnie będzie odchodziło od dłoni. Formujemy kulę, posypujemy mąką i przykrywamy. Zostawiamy ciasto

Gotowanie i blogowanie