Parmigiana di melanzane 301Parmigiana di melanzane jest klasyczną potrawą kuchni włoskiej. To smażone plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast
Oryginalny smak
Brownie 224Brownie to klasyczne amerykańskie ciasto. Bardzo proste do przygotowania i co najważniejsze zawsze wychodzi Jest idealne dla miłośników czekolady, którzy lubią ciężkie, gliniaste i mocno czekoladowe
Oryginalny smak
Ciastka ponczowe 172Pyszne ciastka ponczowe podawane z sezonowymi owocami Ciastka ponczowe Składniki: Ciasto: - 250 g mąki - 1 łyżeczka suszonych drożdży - 80 g cukru - sól - 80 g masła - 1
Kulinarne życie
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 302Makaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków…
Oryginalny smak
Faworki Pieczone 202Pyszny chruścik z piekarnika, a smakuje jak ten z tłuszczu ! Składniki na 2 blachy : 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 3 kopiaste łyżki gęstej
Gotowanie...to proste !
Piernikowe serca z kardamonem 365Pyszne, staropolskie pierniki z dodatkiem mąki żytniej. Kardamon nadaje im aromatu i niezwykłego smaku. Osobom, które nie lubią pracować z lukrem polecam udekorować je białą czekoladą
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Seromakowiec 486Seromakowiec to ciasto dla tych, którzy mają dylemat przed Świętami, czy upiec sernik… czy makowiec… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em
Oryginalny smak
Pierniczki nadziewane marmoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową 228Pyszne i mięciutkie pierniczki. Ich zrobienie wymaga trochę pracy w związku z nadziewaniem, ale warte są poświęconego im czasu. Z podanych proporcji wyszło mi 50 pierniczków
Na Ciasteczkowych Papierach
Babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i marcepanem – czapki Mikołaja 199Kolejna świąteczna propozycja. Tym razem są to babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i nadziewane marcepanem. Udekorowałam je czapeczkami Mikołaja z bitej śmietany zmieszanej z serkiem mascarpone
Oryginalny smak