pyszne ciasteczka - 3110 przepisów (strona:45/208)

Parmigiana di melanzane 266

Parmigiana di melanzane jest klasyczną potrawą kuchni włoskiej. To smażone plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast

Oryginalny smak
Brownie 202

Brownie to klasyczne amerykańskie ciasto. Bardzo proste do przygotowania i co najważniejsze zawsze wychodzi Jest idealne dla miłośników czekolady, którzy lubią ciężkie, gliniaste i mocno czekoladowe

Oryginalny smak
Ciastka ponczowe 143

Pyszne ciastka ponczowe podawane z sezonowymi owocami Ciastka ponczowe Składniki: Ciasto: - 250 g mąki - 1 łyżeczka suszonych drożdży - 80 g cukru - sól - 80 g masła - 1

Kulinarne życie
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 270

Makaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków…

Oryginalny smak
Faworki Pieczone 173

Pyszny chruścik z piekarnika, a smakuje jak ten z tłuszczu !   Składniki na 2 blachy : 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 3 kopiaste łyżki gęstej

Gotowanie...to proste !
Piernikowe serca z kardamonem 321

Pyszne, staropolskie pierniki z dodatkiem mąki żytniej. Kardamon nadaje im aromatu i niezwykłego smaku. Osobom, które nie lubią pracować z lukrem polecam udekorować je białą czekoladą

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Seromakowiec 458

Seromakowiec to ciasto dla tych, którzy mają dylemat przed Świętami, czy upiec sernik… czy makowiec… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em

Oryginalny smak
Pierniczki nadziewane marmoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową 200

Pyszne i mięciutkie pierniczki. Ich zrobienie wymaga trochę pracy w związku z nadziewaniem, ale warte są poświęconego im czasu. Z podanych proporcji wyszło mi 50 pierniczków

Na Ciasteczkowych Papierach
Babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i marcepanem – czapki Mikołaja 171

Kolejna świąteczna propozycja. Tym razem są to babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i nadziewane marcepanem. Udekorowałam je czapeczkami Mikołaja z bitej śmietany zmieszanej z serkiem mascarpone

Oryginalny smak