składniki: 2000 g rydzy 400 g papryki 500 g cebuli 125 ml octu 10 % 100 g cukru 180 g koncentratu pomidorowego 125 ml oleju 6 ziarenek
Domowy Smak Jedzeniapoprasowane, pajęczyny w kątach poomiatane...przecież miałam odpocząć. Tak już niestety mam, że nie usiedzę zbyt długo w jednym miejscu ;) Kuchennym szaleństwom też nie było końca. Zapraszam na pyszne ciasteczka, które tak nam posmakowały, że na drugi dzień piekłam je ponownie z podwójnej porcji :) SKŁADNIKI: 150 g mąki pszennej 100 g margaryny 1 jajko 80 g cukru siekane migdały
Kuchnia w opałachskładniki na ciasto naleśnikowe: 210 g mąki 2 jajka 250 ml mleka 125 ml wody mineralnej, gazowanej 1 szczypta soli tłuszcz do smażenia wykonanie: Mleko, sól
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto kruche: 500 g mąki 1 szkl cukru 250 g masła 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Na
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na muffiny: 80 g mąki 20 g migdałów, zmielonych 100 g masła 80 g czekolady, gorzkiej 100 g cukru 2 jajka 2 łyżki mleka 1
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 ml wody 200 ml octu 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 200 g cebuli 4-5 ziarenek pieprzu czarnego 2-3 liście laurowe 4
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 parówek 2 czarne oliwki kethup wykonanie: Parówki obieramy z osłonek i dzielimy na pół. Z ciasta wycinamy 10 pasków ok
Domowy Smak JedzeniaZapraszam na pyszne ciasteczka z jabłkiem i orzechami. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 3 jabłka, 50g orzechów włoskich szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką o dużej średnicy wykrawam w cieście kółka. 2. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w półplasterki. Orzechy włoskie drobno siekam. 3. Wycięte
Tradycyjna kuchnia Kasiskładniki na ciasto: 200 g mąki 100 g zimnego masła 3 – 4 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli wykonanie: Make przesiewamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 270 g mąki 45 g cukru pudru 140 g masła 100 ml kwaśnego mleka (kefir lub jogurtu naturalnego) 1 szczypta soli ok. 600 g śliwek
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1000 g gruszek np. konferencja, dojrzałych sok z 1/2 cytryny cukier do smaku cynamon do smaku wykonanie: Gruszki myjemy. Niewielką część owoców kroimy razem ze
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód sernika: 170 g herbatników 50 g masła 1 łyżeczka cynamonu wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozkruszamy np. przy pomocy blendera, malaksera lub wałka. Następnie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 600 g rydzów 100g cebuli 60 g masła natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Grzyby oczyszczamy, myjemy. Większe roimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 20 szt śliwek 100 g maki 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki cukru 50 g masła (miękkiego) 20 g czekolady gorzkiej 1/2 – 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na te szybkie i pyszne ciasteczka wypatrzyłam w gazetce Palce lizać z 13 października, lekko go tylko zmodyfikowałam :) Składniki: 110 g masła 200 g cukru 2 jajka 250 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 150 g orzeszków ziemnych Przygotowanie: Masło utarłam z cukrem na puszystą masę. Dodałam jajka i ucierałam dalej, aż masa zrobiła się jednolita. Dodałam mąkę
Kulinarny Pamiętnik