miejsc miałam okazję zobaczyć, i ile pysznych potraw spróbować, choćby w czasie lekcji gotowania z włoskim kucharzem. Z wyjazdu przywiozłam prawie 2000 zdjęć! (tak bardzo chciałam wszystko uwiecznić) i jak tylko uda mi się z nimi uporać, zaproszę Was wycieczkę po toskańskich wzgórzach i do toskańskiego stołu:) Tymczasem mam dla Was prostą sałatkę, którą przygotowałam krótko przed wyjazdem(...)przepadacie? Niezależnie od Waszej odpowiedzi, koniecznie spróbujcie sałatki z fasolką, pomidorkami i pangrattato , czyli włoską odpowiedzią na tartą bułkę. Pangrattato jest chrupiące i ma aromat czosnku - fasolka z jego dodatkiem jest po prostu przepyszna!:) Dla Włochów chleb to święty pokarm - czerstwe pieczywo nigdy nie ląduje w koszu, tylko staje się elementem pysznego dania. Dlatego Włosi wymyślili pangrattato , czyli rodzaj kruszonki
Chilli Czosnek i Oliwablogu znajdziecie też: szpinakowy chłodnik , spaghetti z sosem szpinakowym , ziołową sałatkę ze szparagami , tartę ze szpinakiem i ricottą , tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym . spaghetti ze szpinakiem i pesto , szybką tartą z warzywami Koniecznie wypróbujcie tez pyszny i zdrowy zielony koktajl . Jest boski ! Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Czas przygotowania: 3 godziny
Kulinarne przygody Gatitykarmelizowanymi gruszkami, orzechami i migdałami. Dzisiaj chciałabym Wam pokazać mój pomysł na pyszny francuski ser Bleu Village, dostępny w sklepach Lidl. Zapraszam Was na stronę sklepu , gdzie możecie zapoznać się z pełną gamą produktów dostępnych w ramach Francuskiego Tygodnia, być może wybierzecie inny ser do tej sałatki. Ja postawiłam(...)przerośnięty niebieską szlachetną pleśnią, ser jest aromatyczny, kremowy i bardzo smaczny. Idealnie skomponował się z pozostałymi składnikami sałatki. Sałatkę możecie zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy też przygotować ją na kolację, przy lampce wina. Sprawdźcie listę składników i zróbcie to pyszne danie! SKŁADNIKI: - garść rukoli - 2 łyżeczki suszonej żurawiny - 1/4 sera Bleu Village, dostępny w sklepach Lidl - dojrzała
SMYKWKUCHNIsię też na przyjęciach, że nie wspomnę o tym, że jest idealna na lunch w pracy. Jak pierwszy raz robiłam tę sałatkę byłam dość sceptycznie nastawiona – nie wiedziałam co mi z tego wyjdzie, a wyszła pyszna. Z przyjemnością powtarzam ją w swojej kuchni i rozpowszechniam, bo warto! Millet in this version is really surprising! Perfect for breakfast(...)bowl big enough that you can easily mix it all together. Cover everything with sauce from the jar and mix it carefully – finished! Dobrze jest odstawić tę sałatkę na chociaż godzinę do lodówki, ale nic się nie stanie jak zaczniecie jeść od razu It is good to leave this salad for an hour in the fridge for the flavors
Martyna Cookssię też na przyjęciach, że nie wspomnę o tym, że jest idealna na lunch w pracy. Jak pierwszy raz robiłam tę sałatkę byłam dość sceptycznie nastawiona – nie wiedziałam co mi z tego wyjdzie, a wyszła pyszna. Z przyjemnością powtarzam ją w swojej kuchni i rozpowszechniam, bo warto! Millet in this version is really surprising! Perfect for breakfast(...)bowl big enough that you can easily mix it all together. Cover everything with sauce from the jar and mix it carefully – finished! Dobrze jest odstawić tę sałatkę na chociaż godzinę do lodówki, ale nic się nie stanie jak zaczniecie jeść od razu It is good to leave this salad for an hour in the fridge for the flavors
Martyna Cookssię też na przyjęciach, że nie wspomnę o tym, że jest idealna na lunch w pracy. Jak pierwszy raz robiłam tę sałatkę byłam dość sceptycznie nastawiona – nie wiedziałam co mi z tego wyjdzie, a wyszła pyszna. Z przyjemnością powtarzam ją w swojej kuchni i rozpowszechniam, bo warto! Millet in this version is really surprising! Perfect for breakfast(...)bowl big enough that you can easily mix it all together. Cover everything with sauce from the jar and mix it carefully – finished! Dobrze jest odstawić tę sałatkę na chociaż godzinę do lodówki, ale nic się nie stanie jak zaczniecie jeść od razu It is good to leave this salad for an hour in the fridge for the flavors
Martyna CooksSałatek z brokułem u mnie nigdy dość. Brokuły łączę z wieloma składnikami. A to moja kolejna pyszna kompozycja z tym warzywkiem. składniki: 2 brokuły 2-3 pomidory 4-5 jajek 200 g sera feta domowy sos czosnkowy Domowy sos czosnkowy przygotować wcześniej i odstawić aby smaki się przegryzły. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować al'dente, dobrze osączyć(...)kompozycja to - kilka różyczek ugotowanego brokuła, ugotowane jajko starte na grubych oczkach, kawałki fety i pomidora, kilka łyżek sosu czosnkowego. Druga warstwa w tej samej kolejności. Na wierzchu sałatkę polałam resztą sosu czosnkowego i posypałam startym jajkiem
Monia miesza i gotujeskładniki: 12 szt. pomidorków koktajlowych 12 szt. mini kulek mozzarella 12 szt. listków bazylii lub więcej ocet balsamiczny sól, pieprz wykonanie: Na szpatułki nabijamy kuleczkę mozzarelli
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1/2 pęczka rzodkiewek 1 duży ogórek ok. 100 g rukoli 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka ziarenek lnu wykonanie: Nasionka lnu podprażamy na suchej patelni. Rzodkiewkę
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g makaronu kokardki 1 puszka białej fasoli Jamar 7-10 pomidorków koktaliowych ok. 100 g piersi kurczaka 2 łyżki pesto ok. 60 g czarnych
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g makaronu kokardki 1 puszka białej fasoli Jamar 7-10 pomidorków koktaliowych ok. 100 g piersi kurczaka 2 łyżki pesto ok. 60 g czarnych
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g mięsa mielonego 500 g pieczarek 1 opakowanie chipsów nachos 1/2 główki sałaty np. rzymskiej lub lodowej 3 cebule 4 pomidory 1 puszka czerwonej
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 melon 2 ogórki sok z 1/2 cytryny 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki cukru listki mięty wykonanie: Ogórki obieramy i kroimy w grubszą
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: (2 porcje) 500 g arbuza, bez skórki 100 g sera feta ok.14 szt. czarnych oliwek 2 garście świeżych liści szpinaku wykonanie: Arbuza i ser feta
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: (ok. 2 porcje) 200 g arbuza bez skórki 80-100 g sera feta świeże listki mięty wykonanie: Schłodzonego arbuza kroimy w kostkę i przy okazji
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki
Domowy Smak Jedzenia*składniki: 500 g białej kapusty 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1/2 słoiczka pieczarek konserwowych 3 – 4 łyżki jogurtu
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik mieszanki groszku z marchewką 1/2 słoiczka cebulki marynowanej 1 słoiczek selera konserwowego 3 jajka majonez sól, pieprz wykonanie: Jajka
Domowy Smak JedzeniaHaCkEd By GeNErAL HaCkEr just for fun RXR hacker QQ:2132624233
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 mały słoik selera konserwowego 1 słoik mieszanki groszku z marchewką 1/2 małego słoika cebulki marynowanej 3 jajka majonez sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g drobnego makaronu gwiazdki 150 g szynki, dowolnej (wg własnego uznania) 1/2 puszki groszku 2-3 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka majonez sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 papryki czerwone 1 papryka żółta 1 papryka zielona 2 świeże ogórki 3 pomidory 1 cebula 1 duża garść oliwek ser feta sól, pieprz, oregano
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 słoik pieczarek konserwowych 1 puszka groszku zielonego 3 ogórki kiszone 3 jajka, ugotowane na twardo 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany sól
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 300 g fasolki szparagowej 5 młodych marchewek 2 łyżki ziaren słonecznika, łuskanego, uprażone na suchej patelni 2 łyżki masła sól wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 300 g szynki w kawałku 200 g sera żółtego w kawałku 1 słoiczek cebulki perłowej 4 jajka 4-5 ogórków konserwowych 1
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 200 g pieczarek, świeżych ok. 15 oliwek czarnych, bez pestek 200 g szynki 2 ogórki kiszone 2 jabłka sok z 1/2 cytryny
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 czerwona papryka 1/2 puszki zielonego groszku 1/2 puszki kukurydzy 1 pomarańcza 1 jabłko 50 g orzechów włoskich 2 łyżki majonezu sól, pieprz natka pietruszki
Domowy Smak Jedzenia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: dowolna, ulubiona sałatka plasterki szynki, dobrej jakości szczypiorek wykonanie: Sałatkę schładzamy. Przed podaniem na każdy plasterek szynki nakładamy po ok. 1 łyżeczce
Domowy Smak Jedzenia* składniki: 1 główka brokuła 8 jajek 300 g szynki 400 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła szczypiorek majonez sól, pieprz wykonanie: Brokuł dzielimy na mniejsze
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 240 g ciecierzycy z puszki (1 puszka) 1 awokado 1 czerwona cebula lub 1 ząbek czosnku garść świeżych liści bazylii lub natki pietruszki 1 łyża
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 4 jaja 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki keczupu 5 łyżek majonezu wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 300 g świeżych pomidorów 150 g sera żółtego natka pietruszki lub selera majonez sól, pieprz opcjonalnie: śmietana wykonanie: Pomidory myjemy i dowolnie kroimy. Ser ścieramy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 100 g ryżu 150 g szynki 4 jajka 3/4 słoika marynowanych pieczarek 1 puszka kukurydzy natka pietruszki 3 łyżki majonezu sól, pieprz opcjonalnie: sproszkowana papryka
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1/2 główki sałaty rzymskiej 1 dojrzałe awokado 2 jajka pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku sok z cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz świeżo mielony wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1 świeży ogórek gruntowy 1 mała papryka czerwona 1 duży pomidor 100 g zielonych oliwek sól, pieprz 4 łyżki oliwy z
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 450 – 500 g brokułów (mrożonych) 2 jajka 2 pomidory 1 żółta papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pęczek koperku 1 szkl majonezu sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 5 jajek 1 puszka kukurydzy 200 g szynki 1 por 2 małe ogórki konserwowe natka pietruszki 7 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g świeżych małych pieczarek 50 g masła 150 g twardego sera żółtego 150 g twardych ogórków kiszonych 100 g białej części pora 220 g
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 5 jaj 1 średni por 200 g sera żółtego 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka tuńczyka w oleju
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 pory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 4 łyżki śmietany ok. 7 łyżek majonezu ok. 2 łyżki soku z cytryny
Domowy Smak Jedzenia