przepis, który miał pogodzić Wielkanoc i deficyt kaloryczny, eksperyment się udał. Przepis powstał na bazie przepisu na marmurkowe babeczki do święconki. Babki majonezowe obok serników to nasze ulubione wielkanocne wypieki, są smaczne, lekkie, puszyste i wilgotne. Polecałam już Wam przepisy na babki majonezowe: babka jasna z cytrynowym lukrem i babka kakaowa z polewą czekoladową . A dzisiaj na blogu dietetyczny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcałej rodziny Krem z dyni i batata – bogactwo karotenoidów Rozgrzewający koktajl dyniowo-pomarańczowy Owsianka dyniowo-pomarańczowa Ciasto dyniowe z suszoną żurawiną słodzone szczyptą stewii Sernik dyniowy na owsiano-kakaowym spodzie Placuszki dyniowe Puszyste muffinki dyniowo-pomarańczowe Klasyczny krem dyniowy Chlebek dyniowy Mam nadzieję, że te przepisy będą dla Ciebie pomocne, a dania zasmakują wszystkim domownikom! Pod każdym
Natka Pietruszkicałej rodziny Krem z dyni i batata – bogactwo karotenoidów Rozgrzewający koktajl dyniowo-pomarańczowy Owsianka dyniowo-pomarańczowa Ciasto dyniowe z suszoną żurawiną słodzone szczyptą stewii Sernik dyniowy na owsiano-kakaowym spodzie Placuszki dyniowe Puszyste muffinki dyniowo-pomarańczowe Klasyczny krem dyniowy Chlebek dyniowy Mam nadzieję, że te przepisy będą dla Ciebie pomocne, a dania zasmakują wszystkim domownikom! Pod każdym
Natka PietruszkiCześć, dziś zapraszam Was na jedno z moich ulubionych ciast-ciasto Styropian, znane też jako sernik bez sera. Robi się go bardzo szybko, jest puszyste i przepyszne. Do jego przygotowania potrzeba niewielu składników. Składa się z kruchego ciasta posmarowanego dżemem porzeczkowym, masy na bazie kwaśnej, gęstej śmietany, i ciasta. Polecam i zapraszam Zapraszam też na film SKŁADNIKI
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDelikatnie kremowy idealnie sprawdzi się jako alternatywa dla tradycyjnego sernika zarówno na co dzień jak i od święta. Puszysta masa w połączeniu z kruchym ciastem, słodkością brzoskwiń i polewy sprawi że blacha zniknie w mgnieniu oka :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche : 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki schłodzonej margaryny
Blog kulinarny S9.PLz pierniczkami, który jest fantastycznym pomysłem nie tylko na święta! I nie jest to zwykły sernik, a sernik gotowany! Jedliście kiedyś sernik gotowany? Na blogu jest kilka przepisów! Połączenie delikatnego, puszystego biszkoptu z kremową, waniliową, serową masą i słodkimi pierniczkami z marmoladą jest fantastycznym pomysłem na deser. Idealnie smakuje z kubkiem ulubionej kawy! Ps. i robi
Ostra na SłodkoOstatnio kusiłam Was tylko sernikami , więc dziś przyszła pora na pyszną szarlotkę! Delikatny puszysty biszkopt pokryty pyszną jabłkową masą z galaretką, kremem waniliowym i chrupiącą kokosową kruszonką jest świetnym pomysłem na każdą okazję. Ciacho robi się błyskawicznie! Szybkie, łatwe , pyszne! Kto z Was uwielbia szarlotki, co? Sprawdźcie koniecznie ten przepis ! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) BISZKOPT: * mąka pszenna
Ostra na SłodkoKubanka 11. Sernik Królewski 12. Oczy carycy 13. Najprostszy piernik 14. Bajaderki 15. Muffiny Leśny Mech 16. Muffinki Reniferki 17. Puszyste pierniczki 18. Muffiny kokosowo-karmelowe 19. Muffiny kajmakowe 20. Piernikowe choineczki 21. Ciasto Czarna Owca 22. Sernik obłędnie kokosowy 23. Szarlotka królewska 24. Seromakowiec 25. Ciasto Prince Polo 26. Aniołek 27. Sernik na zimno w szklance
Czerwona PorzeczkaBabki majonezowe obok serników to nasze ulubione wielkanocne wypieki, są smaczne, lekkie, puszyste i wilgotne. Polecałam już dwa przepisy na babki majonezowe: babka jasna z cytrynowym lukrem i babka kakaowa z polewą czekoladową . A dzisiaj na blogu ekspresowy przepis na babkę marmurkową, którą wykorzystujemy do święconki, gdyż pieczona jest w małych foremkach na babeczki. Babki mini są również ozdobą wielkanocnego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPuszysty biszkopt i niebanalna masa: serowo ryżowa tworzą wyśmienite ciasto na różne okazje a owoce są kropką nad "i "Deser na ciepłe dni. Składniki: Ciasto: 3
Wanilia i KardamonSernik na zimno z dodatkiem trzech rodzajów czekolady. Kremowy, puszysty, rozpływający się w ustach. SKŁADNIKI: (na tortownicę 28cm, blachę 24x24cm) 1/2 masła 1 szkl cukru pudru 1 kg twarogu sernikowego (u mnie President) 9 łyżeczek żelatyny 3/4 szkl zimnej wody 600 ml śmietanki 30% 100g czekolady gorzkiej (ja akurat nie miałam więc dałam mleczną+4 łyżki kakao) 100g
Kto ugości moich gości?Masę makową już ostatnio zrobiliśmy, to teraz pora ją wykorzystać! A najlepiej wykorzystać do pysznego ciacha! Albo sernika z makiem … albo np. takiego jak dziś! Niesamowicie puszyste … delikatne … miękkie ciasto ucierane z fantastyczną masą makową jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta! Do kawy … do kakao … do ciepłej herbatki – gwarantuję , że każdy z przyjemnością
Ostra na SłodkoSernik pieczony z likierem kokosowym na ciasteczkowym spodzie. Delikatny, puszysty i bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu polecam :) Składniki : Na spód: Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka
Wypieki UliLekki i puszysty piankowy tort Wenus. Raczej znany i dość popularny sernik na zimno Wenus dzisiaj w roli tortu urodzinowego. Ciasto: Jasny biszkopt z 6 jajek + ciemny kakaowy z 4 jajek (wg dowolnego przepisu) Masa serowa: 50 dag białego sera 4 opakowania galaretki cytrynowej 5 szklanek gorącej wody 1 litr śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżem brzoskwiniowy
Praktyczna plJajko ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. W tym czasie rozpuścić masło i posiekaną czekoladę ciemną i mleczną. Do jajek wsypać mąkę, wymieszać. Wlać masło z czekoladą, zmiksować tylko do połączenia składników. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 15-20 minut. Ostudzić. Żelatynę do sernika namoczyć w zimnej wodzie. Serek(...)czas miksując. Na końcu dodać ubitą śmietanę, delikatnie połączyć łyżką. Spód ułożyć w szczelnie zamkniętej formie lub obręczy. Wyłożyć sernik, wyrównać powierzchnię. Zamrozić. Przygotować mus karmelowy: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Żółtka i 45 g cukru ubić na puszystą, jasną masę. Pozostały cukier skarmelizować. Gdy nabierze dość głębokiego, brązowego koloru, dodać masło, wymieszać. Zdjąć garnuszek z palnika. Dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrze