puszysty sernik - 3733 przepisów (strona:50/249)

Sernik wiedeński 161

najlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki

CookYourself
Sernik wiedeński 184

najlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki

CookYourself
Sernik wiedeński 191

najlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki

CookYourself
Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego 128

Sernik z dodatkiem mleka skondensowanego to sernik, który przygotujecie naprawdę szybko. Sernik ten nie wymaga zbyt wielu kulinarnym umiejętności. To sernik, który pięknie wyrasta i nie opada. Jest bardzo lekki i puszysty, a do tego naprawdę smaczny. Sernik z mlekiem skondensowanym jest po prostu szybki i łatwy :) to od pewnego czasu Hit na blogu. Zapewne

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na mleku skondensowanym – 4-składnikowy 355

pysznie… Sernik z mlekiem skondensowanym . Tylko cztery składniki wystarczą, aby przygotować wysoki, puszysty, wilgotny, imponujący wypiek. Mimo że jest bardzo delikatny i puszysty, ma “kruchą” strukturę – jak najlepsze serniki. Nie potrzebuje on tłuszczu – wystarczy słodzone mleko skondensowane z puszki (niesłodzone się nie nadaje). Jestem pewna, że to jedno z tych ciast, do których

Poezja smaku
Top 12 najlepszych ciast na imprezę! 110

domowe przyjęcie? Dobrze trafiliście. Oto zbiór dwunastu sprawdzonych przepisów na pyszne wypieki , którymi z pewnością rozpieścicie swoich gości. Zapraszam!       Sernik z pianką owocową Przepis tutaj (KLIK) Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać!   Malinowa księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Nie przerażajcie się ilością warstw, gdyż ciasto wcale nie jest trudne(...)delikatna pianka i sezonowe owoce zanurzone w galaretce. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Polecam!   Ciasto biedronka Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto z kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką.   Sernik leśny Przepis tutaj (KLIK) Jest obłędnie smaczny! Lekko kwaskowy mus owocowy świetnie komponuje się z delikatnym i kremowym w smaku serniczkiem. Po prostu pycha!   Najlepsza

Blog z Apetytem
Sernik japoński 100

Przepis na sernik japoński. Niezwykle delikatny, puszysty i kremowy. Składniki 25 dkg tłustego sera przemielonego 50 g miekkiego masła 100 g letniego mleka 120 g żółtek (ok. 7 sztuk) szczypta soli 8 ml soku z cytryny 1/2 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 g białek (ok. 7 sztuk) 130 g cukru Przygotowanie Ser, masło i mleko razem(...)kąpieli wodnej. Do dużej brytfanki wlewamy wrzącą wodę, wkładamy w to naszą brytfankę z ciastem (wody ma być ok. 1/4 wysokości brytfanki z ciastem). Autor przepisu: Dorota Artykuł Sernik japoński pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik na zimno z czekoladą i migdałami 436

smaki, o tyle ciężko mi będzie uwierzyć, że tego ciasta ktoś nie zna, nie lubi. Tak, tak, przypuszczam, że po zamknięciu oczu, ponad połowa z Was, zobaczyła SERNIK. Oto i on, puszysty, delikatny i kremowy, otulony polewą czekoladową i płatkami migdałów. Dziś w wersji na zimno - bo tak też bardzo lubię. A podstawą jest nie ricotta czy mascarpone(...)czekolady, z dodatkiem 3 łyżek mleka, 1 łyżki masła i 1 łyżki cukru pudru. Rozpuszczoną czekoladę wylewany do tortownicy z sernikiem. Gdy lekko stężeje posypujemy obficie płatkami migdałów. Całość chłodzimy w lodówce kilka godzin.  A Ty jaki sernik lubisz najbardziej?   Czekam na odpowiedzi w komentarzach

Mój Smak na Życie
sernik ze śliwkami 253

Kolejny wypiek inspirowany kolorami i smakami lata- sernik ze śliwkami i galaretką. To niecodzienne połączenie wymyślone przez moją córeczkę. Sernik jest lekki i puszysty, osadzony na herbatnikach jabłkowych, które nadają mu oryginalnego smaku. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto: 300 g herbatników jabłkowych (lub zwykłych) 100 g masła na masę serową: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek(...)przez około 40 minut. Kiedy wierzch ciasta nie będzie już płynny ułożyć na nim śliwki pokrojone w ósemki. Piec jeszcze około 20 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Na wystudzony sernik wylać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1,5 szklanki wody

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z brzoskwiniami 132

Najlepsze serniki piekła moja teściowa, a jednym z nich jest sernik z brzoskwiniami. Jak większość serników, jest to ciasto na kruchym spodzie, a warstwa serowa wzbogacona jest o pokrojone brzoskwinie, następnie lekka pianka, a całość wieńczy kruszonka. Sernik z brzoskwiniami możemy również upiec ze świeżymi owocami, a mogą to być także morele. Podstawą każdego sernika jest dobrej(...)jakości ser, ja użyłam twarogu półtłustego w kostce, który dwukrotnie zmieliłam w maszynce do mięsa. Sernik z brzoskwiniami jest wilgotny, puszysty i zawsze się udaje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×33 cm. Składniki na Sernik z brzoskwiniami: Ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (ja użyłam Mąki Szymanowskiej typu 480 firmy Polskie

Danka Pichci
Sernik limonkowy na zimno 207

prostu coś co uwielbiam! Tym razem niezwykle lekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Sernik limonkowy na zimno 207

prostu coś co uwielbiam! Tym razem niezwykle lekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
SERNIK DO KAWY! 249

rosły a potem nie opadały. W tym przepisie jest jednak piana z białek i sernik trochę opadł po upieczeniu, ale dzięki napowietrzeniu jest puszysty. Polecam Wam, do kawki jak znalazł! składniki na sernik: - 1 kg białego sera tłustego - 7 jaj rozmiar L - 150 g masła - 2 łyżki proszku budyniowego o smaku wanilii - 2 łyżki mąki pszennej(...)opakowanie skórki pomarańczowej - ziarenka z laski wanilii - 4 łyżki cukru z prawdziwą wanilią - 220 do 250 g cukru pudru w zależności jak bardzo lubisz słodkie ciasta Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy połowę ilości cukru pudru, masa powinna zrobić się dużo bielsza. Ucieramy nadal dodając naprzemiennie żółtka z serem białym, masę ucieramy powoli i bardzo dokładnie, dodajemy sok z cytryny

SMYKWKUCHNI
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 372

Sernik jest takim ciastem, które można również robić na wiele sposób. Polecam sernik na kruchym spodzie puszysty i smaczny. SKŁADNIKI: Na ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany kostka masła 1,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 1 kg białego sera dwukrotnie zmielonego 100 g masła 250 g cukru(...)pieczenia. Boki posypujemy bułką tartą.  Na ciasto kruche wykładamy masę serową. Na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta kruchego.  Pieczemy w 170 st. przez około 1,5 godz. Sernik zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Wyjęty od razu opadnie na środku. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej

W kuchennym oknie Ewy
Sernik na kakowym spodzie 243

Dzisiaj mam dla was przepis na wyjątkowy sernik. Sernik jest delikatny, lekki, puszysty, wilgotny po prostu rozpływa się w ustach. Sama masa serowa nie jest zbyt słodka ale słodyczy dodaje słodka polewa. Jeśli chcecie z niej zrezygnować polecam zrobić lukier lub dodać więcej cukru. Składniki: Kruche ciasto: 200 g mąki orkiszowej typ 650 100 g masła zimnego(...)serową i włożyć do nagrzanego piekarnika góra-dół na 200 stopni. Piec 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 160 stopni i piec kolejne 40 minut. Piekarnik wyłączyć, sernik pozostawić do całkowitego wystudzenia w piekarniku. U mnie został na całą noc. Polewa: Składniki umieścić w garnuszku i mieszając gotować na niewielkim ogniu około 10 minut. Przestudzoną polewą polać

Ala piecze i gotuje