puszysty sernik - 3733 przepisów (strona:175/249)

Sernik Izaura 122

Sernik Izaura zna chyba każdy. To połączenie tradycyjnego murzynka z sernikiem. Ja już nawet nie pamiętam kiedy go jadłam, tak dawno to było ;) Chodził za mną i chodził, aż w końcu go upiekłam. Rodzinka jak zwykle zachwycona ;)  Ciasto kakaowe: 200 g masła/margaryny 1 szkl cukru 5 łyżek wody 3 łyżki kakao 4 jajka 2 szkl maki pszennej(...)łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 1 kg sera z wiaderka 1 szkl cukru 4 jajka 100 g miękkiego masła 1 op. budyniu waniliowego kilka kropel ekstraktu waniliowego Polewa: 2 gorzkie czekolady 1 szkl śmietanki 30% Ciasto kakaowe: Do rondla przełożyć masło, cukier, kakao i wodę. Podgrzewać, cały czas mieszając aż składniki się połączą. Odstawić do ostudzenia. Dodać żółtka, zmiksować

Smakołyki Asi
Ciasto Serowy Okruszek / Cheesecake Crumb Cake 233

Ciasto Serowy Okruszek Serowy Okruszek to pyszne, warstwowe ciasto z serem i czekoladowym kremem budyniowym - to idealne ciasto na święta Bożego Narodzenia , urodziny, imieniny i nie tylko. Taki nietypowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie posmakuje wszystkim fanom słodkich, kremowych wypieków.  Zobaczcie, jak przygotować wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube(...)kostkę brzoskwinie możecie też zamrozić i wykorzystać w przyszłości, wcześniej dobrze je odsączając. Ciasto z kremem budyniowym i brzoskwiniami jest sycące, słodkie, idealne na rodzinne uroczystości. Jeśli lubicie sernik z brzoskwiniami i czekoladę, koniecznie wypróbujcie. Smacznego:)  Przepis na ciasto Serowy Okruszek z kremem budyniowym i brzoskwiniami, składniki: na blaszkę o wymiarach 25x35 cm: na biszkopt: (do odmierzania używamy

Lekcje w kuchni
DUPA PAWIANA – CIASTO Z LODAMI CIEPŁYMI 208

DUPA PAWIANA – tak, właśnie pod taką nazwą w sieci krąży ten przepis. Przepis, który moja mama postanowiła wypróbować na tegoroczne Święta Wielkanocne, a który „

Ostra na Słodko
Śmietanowiec z malinami pieczony na biszkopcie 168

  Mój ostatni wypiek: wczoraj upieczony, a dziś już tylko słodkie wspomnienie… Może to dlatego , że mniejsza blaszka(?) może dlatego, że lubię się dzielić(?) a może

Domowe ciasta
CIASTO JAJKO SADZONE – bez pieczenia! 488

I kolejne ciacho zrobione przez mamę! Już niedługo sami będziecie rozpoznawać które są te moje, a które mojej mamci. Jak już Wam pisałam Ona zdecydowanie bardziej

Ostra na Słodko
O tym, dlaczego nie warto sprawiać sobie szczeniaka. I pistacjowo-niebiański creme brulee 199

cukru 95 g kremu pistacjowego dodatkowo: 4-6 łyżeczek cukru trzcinowego niesolone pistacje bez łupinek Kremówkę z mlekiem zagotować. W tym czasie ubić żółtka z cukrem na puszystą, jasną masę. Na koniec dodać krem pistacjowy, połączyć.  Miksując na najniższych obrotach miksera, powoli wlewać mleko ze śmietaną. Przelać masę do garnka, podgrzewać do temperatury 82 st. C. Masę przelać(...)desery cukrem, skarmelizować za pomocą palnika. Posypać posiekanymi pistacjami. Podawać natychmiast. Smacznego! W tym tygodniu postaram się poprawić. W końcu Wielkanoc za pasem, a przepisy na baby, mazurki i serniki czekają na wypróbowanie i publikację

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt 150

biszkopt, włączam malakser i nie wyłączam go, dopóki nie zmiksuję wszystkich składników. Tak więc oddzielamy żółtka od białek i zaczynamy miksowanie na najwyższych obrotach: najpierw białka na puszystą pianę, następnie dodajemy cukier (ciągle mieszamy), potem żółtka - nie przestajemy mieszać Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia - dokładnie całość nadal mieszamy i dopiero teraz wyłączamy malakser Nastawiamy piecyk na 160 stopni(...)wyjmujemy ciasta) i przez kolejne 3 minuty trzymamy biszkopt w piecyku. Dopiero po tym czasie wyjmujemy, studzimy i dalej tworzymy ciasto, na które mamy ochotę. Ja dzisiaj zrobiłam sernik na zimno z truskawkową galaretką z jednego z moich przepisów :)   Na zdrówko

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 339

łyżki mąki skórka otarta z jednej cytryny i połowy pomarańczy ew. paczka herbatników do podania: kilka truskawek, bita śmietana, cukier puder Wykonanie: Żółtka wraz z połową cukru ubijamy na puszysta pianę, dodajemy do niej stopniowo sery i dalej ubijamy. Białka wraz z reszta cukru ubijamy na sztywna pianę i delikatnie, stopniowo dodajemy ją i mieszamy z masą serową. Następnie dodajemy(...)piekarniku rozgrzanym do 170 - 180 stopni przez ok 50 minut. Po upieczeniu ciasta nie wyjmujemy z piekarnika, uchylamy drzwiczki i chłodzimy go w piecyku minimum przez godzinę. Po wyjęciu sernik studzimy jeszcze w temperaturze pokojowej. Jemy dopiero po upływie kilku godzin, jednak tak długi czas wart jest swojej ceny. Smak, delikatna konsystencja ciasta rekompensuje oczekiwania :) Podajemy sam lub posypany

Taste Of My Day
Piankowy deser dla najmłodszych 257

deser zachwyci również dorosłych. Piankowy kolorowy deser powstał z pianek i galaretek i ma urocze, delikatne, pastelowe kolory. Piankowy deser dla najmłodszych trochę strukturą przypomina jogurtowiec z galaretkami , lub serniki na zimno . 100 ml zimnego mleka 120 g pianek Marshmallow ( JoJo) Nestle galaretki Winiary po 1 szt. każdego rodzaju (Pink Margarita, Mojito, Blue Curacao, Pina Colada) Galaretkę zieloną, niebieską(...)mieszamy aż się rozpuszczą, nie gotujemy. Galaretkę Pink Margarita (różowa) przygotowujemy wg. przepisu używając 250 ml wody. Gdy będzie lekko tężała, 3/4 dodajemy do masy piankowej, mieszamy trzepaczką na puszystą piankę. Przekładamy masę na stężałe galaretki. Warstwę pianki dekorujemy resztkami kolorowych galaretek, które rozdrobniłam za pomocą widelca. Deser wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. The post Piankowy deser dla najmłodszych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 99

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 93

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 166

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 209

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za

moj przepis na
Sernik na zimno czeko - keto - śmietankowy 52

Sernik na zimno w wersji nisko - węglowodanowej  czekał na swoją kolej w Kronice od dawna.  Minione dni ogółem podporządkowane były temu, co konieczne, nie koniecznie temu, co przyjemne. Piątkowy wieczór to moment, w którym te konieczności  można wstrzymać do poniedziałku.  Dobrze w weekendowe dni, w lodówce znajdować właśnie to, co dziś polecam. Sernik(...)rozmiar L 2 łyżki ertrytolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych 3 łyżki mąki migdałowej - u mnie z podketo.pl Wykonanie: Jaja ubijamy z erytrytolem na puszystą masę - około 5 minut.  Powinny podwoić objętość.  Dosypujemy proszek do pieczenia, krótko miksujemy i odkładamy mikser. Wsypujemy mielone orzechy i mąkę migdałową.  Mieszamy całość delikatnie łopatką

Kronika Piekarnika
Nieźle nadziany keks 56

Keks. Ciasto, które lubię najbardziej, poza sernikiem oczywiście. Nadziane bakaliami, wilgotne i zachowuje świeżość przez długi czas. Można zamrozić upieczone, kiedy tylko mamy ochotę na coś słodkiego odmrozić i zjeść. Keks z lukrem królewskim, taki gościł na moim stole na Boże Narodzenie i Nowy Rok. Ciasto upiekłam w dwóch foremkach aluminiowych 30x19x4,5 cm Przepis znalazłam na stronie blogerki kulinarnej(...)cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia 500g bakalii  na lukier królewski 1 białko 1 szklanka cukru pudru Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę, nadal ubijając dodawać kolejno 4 żółtka.  Przesianą mąkę jednym ruchem wsypać do masy i nadal ubijać, aż ciasto stanie się jednolite i puszyste.  Dodać bakalie posypane

Moja smaczna kuchnia
Babeczki marchewkowo – pomarańczowe 105

Dzisiaj propozycja na zbliżającą się Wielkanoc . Puszyste, mięciutkie i wilgotne babeczki marchewkowo – pomarańczowe . Udekorowałam je marchewkami z masy cukrowej w ciasteczkowej ziemi. Z pewnością dzieciom przypadną do gustu Składniki: 2 szklanki startej marchewki (na małych oczkach) 2 szklanki mąki (z lekkim czubem) 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka(...)sody oczyszczonej skórka starta z 1 pomarańczy szczypta soli Dodatkowo: roztopiona czekolada ciasteczka kakaowe masa cukrowa (pomarańczowa i zielona) Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Nadal ubijając dolewać olej, wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Zmiksować. Następnie dodać startą marchewkę oraz startą skórkę z pomarańczy i zmiksować. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi

Oryginalny smak
ciasto "Wenus" 171

Przepis na to ciasto kilka lat temu dostałam od sąsiadki, Pani Danusi. Dawno go nie robiłam aż wreszcie doczekało się na swoją kolejkę. Na pewno zasmakuje wielbicielom serników na zimno i prażonego kokosu. Polecam, tym bardziej, że jest proste do zrobienia. Moje oparłam na pomarańczowym smaku ale można użyć dowolnego dżemu i pasujących do niego galaretek. *blaszka(...)dodatkowo: słoiczek dżemu pomarańczowego 1 galaretka cytrynowa 10 g masła 100 g kokosu Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno i nadal ubijając dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie puszysta dodać mąkę przesianą i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać, przełożyć do foremki. Piec około 30 minut w 180*C. Wystudzić (najlepiej biszkopt upiec dzień wcześniej). Przekroić na dwa blaty. Galaretkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Nieźle nadziany keks 227

Keks. Ciasto, które lubię najbardziej, poza sernikiem oczywiście. Nadziane bakaliami, wilgotne i zachowuje świeżość przez długi czas. Można zamrozić upieczone, kiedy tylko mamy ochotę na coś słodkiego odmrozić i zjeść. Keks z lukrem królewskim, taki gościł na moim stole na Boże Narodzenie i Nowy Rok. Ciasto upiekłam w dwóch foremkach aluminiowych 30x19x4,5 cm Przepis znalazłam na stronie blogerki kulinarnej(...)cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia 500g bakalii  na lukier królewski 1 białko 1 szklanka cukru pudru Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę, nadal ubijając dodawać kolejno 4 żółtka.  Przesianą mąkę jednym ruchem wsypać do masy i nadal ubijać, aż ciasto stanie się jednolite i puszyste.  Dodać bakalie posypane wcześniej

Moja smaczna kuchnia
Kakaowy serniczek kokosowy z batonem konopnym 78

Kakao, jogurt i kokos? Co za niebanalne połączenie! Głównym gościem jest baton konopny od Healthfullicious'ly !  Składniki: 2 jaja 150 g białek jaj 50 g

Truskawkowa Fiesta
Sernik na zimno z truskawkami 224

składniki biszkopt * 1 jajko * 35 g mąki pszennej * 30 g cukru * olejek waniliowy masa serowa * 500 g mielonego twarogu śmietankowego * 400 ml śmietany kremówki * 75 g

Mix smaku