niej nie jest. Danie niezwykle sycące i pyszne. Spróbujcie! Aż w końcu przyszedł czas na ciasto! Podniosłam znacznie poprzeczkę mojej patelni. Tak , zrobiłam ciasto z patelni. Żółciutkie, puszyste jak biszkopt, po prostu pyszne! JEST TUTAJ I CIESZY SIĘ 15 TYŚ. WYŚWIETLEŃ. Przede wszystkim prostota wykonania tego ciasta rzuca na kolana. Następne danie to...totalna improwizacja. Powstało z potrzeby(...)klientelę. Miałam mały problem z naleśnikami. Ale tylko dlatego, że patelnia jest ciężka ,a ja nie miałam siły podrzucać naleśników. Wyrobiłam sobie technikę i już mi dobrze idzie. Smażenie racuchów z żurawiną już nigdy nie będzie ociekać tłuszczem , jak dawniej. Chcę biszkopta? To mam, zrobię go na patelni. Kurczę pieczone? Nie ma sprawy. Patelnia nie wymaga nieustannej kontroli, podnoszenia
Z Kuchni Do Kuchnijego jest więcej niż skromne w porównaniu z ciężka pracą, jakiej się oddaje. Z czasem część mąki zastępowano ziemniakami, a brak drożdży zsiadłym mlekiem i sodą oczyszczaną. Małe racuchy z ciasta drożdżowego były często zakąską na sylwestra lub ostatki, czasem też stanowiły proste dania obiadowe. Posypywane pudrem lub podawane z powidłami." Tyle mówi historia. Ten jak i poprzednie(...)specjalną formę z dołkami, gdy często pieczono placki na kuchennej blasze? Ja przyjmuję nazwę i fakt pochodzenia jaki jest zapisany na stronie MRiRW. Dołki są delikatne, lekki, puszyste i najlepiej smakują na ciepło. Niewielka ilość cukru też nie jest problemem, puder na wierzchu nadrabia zaległości
Dieta moja pasja