puree ziemniaczane - 979 przepisów (strona:47/66)

Kluski z sałaty i buraka 159

klusek musi być dokładnie zmiksowana na puree. Kluski z sałaty i buraka to idealne kluski, lekkie, delikatne, po prostu pyszne i do tego cudownie prezentują się na białym talerzu. Składniki: 1 szklanka mixu sałat 1 łyżka koncentratu z buraka lub 1 mały burak 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soli do gotowania Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cottage pie – angielska wiejska zapiekanka 290

Ta prosta zapiekanka to prawdziwy comfort food – mielone mięso z jarzynami w gęstym i aromatycznym sosie, zapiekane pod leciutką pierzyną ziemniaczanego purée . Czym się różni shepherd

Karo in the Kitchen
Truskawkowa rozpusta 648

łyżki mąki ziemniaczanej  8 łyżek cukru Wykonanie: Białka ubić na sztywno, następnie dodać do nich cukier i ubijać do jego rozpuszczenia się. Do ubitej piany dodać żółtka i zmiksować. Na sam koniec dodać mąki i wymieszać do połączenia się składników. Biszkopt piec przez 30 minut w 180 stopniach, wystudzić.  Puree truskawkowe: 1 kg truskawek 3 łyżeczki żelatyny

Krakowskie smaki Ani
Pulpety indycze z mozzarellą 142

ziemniakami puree. Składniki: • 750 g mięsa mielonego z indyka • 2 bułki kajzerki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 jajka • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka suszonego majeranku • minikulki z mozzarelli Sos śmietankowy • 500 ml wody • 2 łyżki sosu sojowego • pęczek natki pietruszki • 1/2 szklanki śmietanki słodkiej • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • sól, pieprz do smaku • olej

To co kocham
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 257

Cały sekret tej niepozornej zapiekanki tkwi w wyraziście doprawionych, aromatycznych ziemniakach. :-) Składniki są tak proste i banalne, że zabrałam się za nią z nutką niedowierzania i

Szefowa kuchni
Kartacze z mięsem. 215

łyżki mąki ziemniaczanej 400 g mięsa mielonego (wieprzowe lub mieszane) 1 cebula sól  pieprz  majeranek 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki wody Wykonanie: Surowe ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Odłożyć na sito, aby odsączyć płyn (ok. 20 minut). Wodę zlać, a osadzoną na dnie skrobię dodać do ziemniaków  Ugotowane ziemniaki utłuc na puree. Ziemniaki surowe

zadanie-gotowanie
Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 145

puree z pieczonej dyni 150 g brązowego cukru 1 banan *100 śmietany wegańskiej po pół łyżeczki: zielonego pieprzu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej „Śmietana wegańska”- ilość potrzebna na całe ciasto 100 ml wody 2 czubate łyżki mleka sojowego w proszku /lub 100 ml lub 100 ml mleka roślinnego łyżka mąki ziemniaczanej 50 g serka wegańskiego lub tofu

greenscarf
Sernik malinowy z jeżynami inaczej 170

masy serowej dodalam puree z malin w dosc sporej ilosci,uzyskujac swietny malinowy smak.Mysle,ze przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom sernikow i malin. Upieklam go w duzej formie 23-24 cm. Skladniki: 1 kg sera twarogowego 3xmielonego 4 jajka duze 1/2 szklanki cukru 350 g malin mrozonych +5 lyzek cukru 4 lyzki maki ziemniaczanej esencja waniliowa  2 lyzki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pyszny torcik truskawkowy 230

zimnego masła 1-2 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 żółtko Składniki na biszkopt: 2 jajka 40 g cukru 25 g mąki pszennej 405 15 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao - 20 g Składniki na krem: 250 g mascarpone 2 małe dojrzałe banany 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Dadatkowo: 400 g truskawek 1 op. Tortenguss(...)minut. Studzić na kratce. Obręcz zdjąć po wystudzeniu biszkoptu obrane banany pokroić w plasterki, skropić sokiem z cyryny, by nie ściemniały, następnie zblendować na puree. Mascarpone włożyć do miseczki, dodać bananowe puree, przesiany cukier puder i ubić mikserem na puszystą masę kruchy spód posmarować ulubionym dżemem, nałożyć biszkopt i lekko docisnąć, by skleić oba krążki ciasta. Biszkopt naponczować mocno zaparzoną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik...... w klimacie mango 149

łyżki mąki ziemniaczanej (użyłam budyniu waniliowego) Wszystkie skladniki oprócz jaj włożyłam do miski i szybko wymieszałam rózgą kuchenną, dodałam rozbełtane widelcem jajka i przelałam masę na podpieczony spód. Piekłam 40 minut w temperaturze 160 stopni.  Masa serowa musi być ścięta i sprężysta przy dotyku - szczególnie na środku. wystudzić  Mus z mango 600 gram puree z mango

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dyniowe gniocci ze szpinakiem 208

mąki ziemniaczanej. Moje gniocci podałam ze szpinakiem podsmażonym na oliwie z dodatkiem czosnku, a dla dzieci zrobiłam je na słodko - z podsmażaną na maśle bułeczką, cukrem i cynamonem. W obu wersjach wyszły pysznie. Mnie, oprócz smaku, urzekł w nich przepięknym intensywnie żółty kolor!   Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków, przeciśniętych przez praskę 500 g puree

Kulinarne Inspiracje
KOPYTKA NA SŁODKO. 195

smakach. KOPYTKA ZIEMNIACZANE NA SŁODKO. /własny;/ na 4 porcje kopytek 1 kg ziemniaków ok. 2-3 szklanki mąki 2 jajka 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cynamonu 2-3 łyżki cukru pudru owocowy twarożek Ziemniaki gotuję, obieram i zostawiam na noc. Najlepiej sprawdzają się ziemniaki stare, sprzed dwóch , trzech dni.Następnie zgniatam  je na puree, dodaję jajka

W kuchni Karmel-itki
Pulpety ziemniaczane z niespodzianką. 198

A niespodzianka jest milutka, żółciutka ,wylewająca się skromniutko ,bo sama też jest niepozorna ,ale bardzo ważna na drodze prokreacji . 1 kg ziemniaków 2 łyżka masła

Kulinarny karnet Christophera
Placuszki dyniowo-ziemniaczane 203

minut. Odsaczamy. Dynie obieramy, kroimy w kostke i podobnie jak brokul gotujemy we wrzatku przez okolo 10 minut. Odcedzamy i robimy puree. Poniewaz dynia bedzie bardzo wodnista mozemy puree wysuszyc na rozgranej patalni. Ziemniaki obieramy i scieramy na tarce o srednich oczkach. Laczymy ze soba brokul, ziemniaki i dynie. Dodajemy posiekana i podsmazona wczesniej cebulke. Doprawiamy sola, pieprzem i galka(...)oliwie z obu stron na zloty kolor. Placuszki podajemy gdy sa jeszcze cieple. Najlepiej smakuja ze sosem pomidorowo-cebulowym albo z chutney'em cebulowym. Przepis zamieszczam w ramach "Ziemniaczanego sezonu 2009" zorganizowanego przez Olge Smile oraz "Festiwalu dyni" , ktorego gospodynia jest

Przysmaki Karolki
Tort ziemniaczany 184

Tort ziemniaczany.. brzmi dziwnie, nie typowo, inaczej. Zdecydowanie intrygująco. Mnie tytuł ten zainspirował na tyle, że wypróbowałam ten przepis. Wypróbowałam i przepadłam. Pyszny delikatny smak ziemniaczany z nutą cebuli i boczku, czyli wszystkie elementy, które zdecydowanie lubię i cenię. Do tego bardzo fajna forma podania, pyszne dodatki i gotowe! Fantastyczny w smaku, niezbyt drogi obiad mamy gotowy :) Przepis pochodzi(...)Odrobina bułki tartej Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa. Dodatki: jogurt naturalny lub śmietana 12%, rzeżucha lub inny zielony dodatek Ugotowane ziemniaki rozbijamy na gładkie puree. Cebule kroimy w dowolny kształt w zależności od upodobań. Rozgrzewamy patelnie z odrobiną masła i obsmażamy cebulę na złoty kolor. W między czasie boczek kroimy na mniejsze części. Dorzucamy

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania