pulpeciki - 1409 przepisów (strona:74/94)

Indycze Pulpeciki w sosie pomidorowym 68

osobnej misce umieszczamy zawartość puszek z pomidorami, koncentrat pomidorowy, posiekana cebulę i natkę pietruszki oraz wyciśnięty czosnek.  Do szklanki nalewamy wywar w którym gotowaliśmy pulpeciki i dodajemy do tego 1 łyżkę maki. Dokładnie mieszamy. Zawartość szklanki przelewamy do miski z sosem.  Z pulpetów odlewamy wywar i zalewamy je sosem.  Dusimy/ gotujemy

ClauditteMissCooking
Włoska uczta- Coperture della pasta ripieni di tacchino. 124

całych Włoch.  Czas realizacji wtedy takiego zamówienia do 3-5 dni roboczych.  Przygotowanie: Mięso wymieszane ze wszystkimi składnikami dzielimy na pół. Jedną połowę dzielimy na małe pulpeciki i smażymy na głębokiej patelni z dodatkiem jednej łyżki oliwy z suszonych pomidorów. Smażymy ciągle mieszając patelnią, tak aby mięso z wierzchu stało się lekko chrupiące.  Drugą porcję dodajemy

ClauditteMissCooking
Zupa kokosowo - szpinakowa z pulpetami 231

łyżeczki bułki tartej pieprz przygotowanie Szpinak opłukać, włożyć do garnka, podgrzewać aż zwiędnie, osączyć na sicie, lekko pokroić. Wszystkie składniki pulpetów przełożyć do miski wyrobić dokładnie. Uformować 9 pulpecików wielkości orzecha włoskiego. Zagotować bulion, włożyć do niego pulpety i gotować na małym ogniu ok 10 minut. W międzyczasie umieścić pastę curry w średniej wielkości garnku, dodać kilka łyżek mleka kokosowego

Stare Gary
Pulpety mielone z kuskusem w sosie koperkowym 96

Dziś pomysł na pyszne pulpeciki w sosie koperkowym :). Polecam z brązowym ryżem - to smaczny i zdrowy obiad. Składniki: -500 g mięsa mielonego -pół szklanki kaszy kuskus -pół szklanki bułki tartej -1 jajko -1 szklanka wrzącej wody -przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz -olej do smażenia, mleko Wykonanie: Bułkę tartą namaczamy w mleku. Kaszę kuskus zalewamy szklanką wrzącej wody i przykrywamy

KasiekGotuje
Pulpety w sosie pomidorowo paprykowym 1992

mały płaski kotlecik i usmażyć na patelni i aby sprawdzić czy mięso jest wystarczająco doprawione. W razie potrzeby dodać soli i pieprzu i papryki. Zmoczonymi wodą rękami, formować małe pulpeciki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego - wyszło mi 11 sztuk. Na dużej patelni rozgrzać olej, włożyć pulpety, obsmażyć, delikatnie obracając, tak aby pulpety ze wszystkich stron ładnie się zbrązowiły. Zdjąć pulpety

Stare Gary
Tatar z łososia :) 155

prawdziwy, słodka papryka Przygotowanie: Łososia kroimy na drobne kawałeczki. Łączymy z przyprawami, także z MAGII i wyrabiamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Bierzemy odpowiednią ilość ryby i formujemy w "okrągły pulpecik", w którym robimy w środku wgłębienie na żółtko. W kostkę kroimy cebulę i ogórka, następnie układając je wokół tatara. Ps. Jeżeli łosoś nie nie jest solony, doprawiamy solą

Zdrowie na języku :P
Drobiowe pulpeciki z chilli i bazylią :) 116

Drobiowe pulpeciki są idealną propozycją na obiad, choć dobrze pasują także na kolację :) Są proste w przygotowaniu, nie wymagają dużej ilości składników i bardzo szybko się je robi :) I oczywiście są bardzo smaczne i zdrowe :) W celu nadania im ciekawego smaku dodałam świeże listki bazylii i świeżą papryczkę chilli :) Ty możesz wybrać inne dodatki, myślę że dobrze pasowałaby także natka

Zdrowie na języku :P
Zdrowe i dietetyczne kotlety rybne z natką pietruszki :) 190

pietruszki - przyprawy: sól himalajska , pieprz ziołowy, prawdziwy, cayenne, curry , zioła prowansalskie , kminek, estragon . Przygotowanie: Wszystkie składniki włożyć do miski. Wyrabiać masę do momentu, kiedy będzie zwarta i jednolita. Formować pulpeciki, następnie je spłaszczyć, tak aby powstał kotlet. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kotleciki i wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika i piec 20-25 minut

Zdrowie na języku :P
Bolognese wegetariańskie z pulpetami serowo-jaglanymi / Vegetarian Bolognese with cheese - millet's balls 228

zachcianek moich dzieci. Zazwyczaj robiłam z granulatem sojowym, jednak tym razem moje starsze dziecko orzekło, że musi być takie "prawidziwe" z pulpetami.No i masz babo placek:) Jest bolognese z pulpecikami z białego sera i kaszy jaglanej. Pycha!!! SKŁADNIKI sos 3 łyżki oliwy 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 puszki krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka

Magiczna kuchnia Darii
Pulpety indycze w zupie kalafiorowej 159

koperku szczypiorek Włoszczyznę i ziemniaki myjemy i obieramy,  kroimy w kostkę. D o mięsa dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. W yrabiamy na gładką masę i formujemy małe pulpeciki. D o garnka wlewamy bulion, dodajemy włoszczyznę, różyczki kalafiora, ząbki czosnku, liście laurowe i ziele angielskie. Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy. Wszystko g otujemy 15 minut

Bon Appetit Małgorzaty
Pulpety w sosie koperkowym 177

mące. 3. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pulpety ze wszystkich stron. 4. W rondelku zagotować bulion, dodać kminek, listek laurowy i ziele angielskie. Do gorące go bulionu przełożyć pulpeciki. Gotować przez kilka minut. Mięso wyjąć. 5. W miseczce rozrobić mąkę ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, wlać do wywaru, zagotować. Dorzucić posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Ponownie włożyć pulpety

Kuchnia domowa Ani
Orientalne mięsne kuleczki w bulionie z kurczaka 200

praskę łyżeczka przyprawy 5 smaków 2  - 3 łyżeczki sosu sojowego  przygotowanie W dużej misce umieścić mięso i pozostałe składniki kuleczek - dobrze wymieszać. Z wyrobionej masy formować małe pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego. Wyszło mi 31 kuleczek Zagotować bulion, dodać do niego grzyby, czosnek i imbir. Kuleczki ułożyć na wkładce do gotowania na parze i ustawić nad gotującym się bulionem

Stare Gary
Klopsiki wieprzowe w sosie curry 173

wymieszać. Zrobić mały płaski kotlecik i usmażyć na patelni i zjeść aby sprawdzić czy mięso jest wystarczająco doprawione. W razie potrzeby dodać soli i pieprzu.Zmoczonymi wodą rękami , formować małe pulpeciki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego - wyszły mi 22 klopsy. Umieścić pulpety na blaszce odpowiedniej wielkości, skropić olejem i delikatnie obracać mięso , tak aby pulpety ze wszystkich stron były posmarowane olejem

Stare Gary
Pikantne klopsiki wołowo wieprzowe w sosie pomidorowym 210

dużej patelni  rozgrzać oliwę lub olej. Obsmażać  klopsy ze wszystkich stron,  ok 6 minut. Najlepiej wkładać na patelnie po kilka klopsów ( np. 10 ) na raz. Usmażone pulpeciki odłożyć na bok, a na patelnię włożyć pozostałą cebulę i smażyć ok 2 minut.  Dodać 1 łyżeczkę papryki, kumin i pomidory i pietruszkę. Chwilę podsmażać mieszając.  Doprawić solą

Stare Gary
KREM DYNIOWY 125

chłodniejsze dni , jakie mamy za oknem! Dziś mam dla Was przepis na zupę z dyni – jedną z moich ulubionych w okresie jesiennym – stoi na równo z Gulaszową pulpecikami i Kremem z soczewicy . SKŁADNIKI : * dynia ( miąższ ) – 400 g * duża cebula – 1 szt * papryczka chili – 1 szt * mleko migdałowe Alpro ( możemy zastąpic śmietaną 18% słodką

Ostra na Słodko