pucharek - 500 przepisów (strona:25/34)

Śniadaniowe robaczki 175

jogurtu naturalnego3 ciasteczka belVita kakaowePrzepis:Jabłko myjemy i osuszamy. Następnie obieramy ze skórki i kroimy na drobną kostkę. Skórkę z jabłka kroimy w cienkie paseczki. Do miseczki lub pucharka nakładamy schłodzony jogurt naturalny wymieszany z pokrojonym jabłkiem. Na jego wierzch kruszymy ciasteczka kakaowe. Następnie na wierzchu układamy nasze jabłkowe robaczki i gotowe! Idealnym dodatkiem do takiego śniadania będzie kubek gorącego

Emcia Pichci
Deser borówkowo-morelowy 237

łyżek otrębów owsianych - jogurt naturalny 150 g (u mnie truskawkowy) - 2 dojrzałe morele - garść borówke - pół łyżeczki miodu (jeśli użyjemy jogurtu naturalnego) Przygotowanie Dwie łyżeczki otrębów sypiemy na dno pucharka, przykrywamy to warstwą pokrojonej w kostkę moreli. Zalewamy 1/3 jogurtu, następnie z pozostałych 5 łyżek otrębów robimy kolejną warstwę. Na otręby kładziemy warstwę moreli oraz 2/3 pozostałego jogurtu. Na wierzchu

Słodka sielanka
Deser miętowo-kokosowy 198

gorącej wody (nie gotuj) odstaw do przestudzenia. Chłodne zmiksuj z mleczkiem kokosowym, przelej do płaskiego naczynia i odstaw by masa stężała.Gotowe masy pokrój w kostkę i przełóż do pucharków

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Deser niskokaloryczny- dwie wersje ;) 391

łyżek musli 200g śmietany 36% śmietan-fix cukier puder (opcjonalnie) Wykonanie:Borówki blendujemy z jogurtem. Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixem i ewentualnie słodzimy ją cukrem pudrem. Na dno pucharków wsypujemy po 2 łyżki musli, zalewamy borówkowym jogurtem. Na wierzch możemy ułożyć bitą śmietanę, możemy też posypać borówkami lub musli.Wszystko zależy od Was :)SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Pianka owocowa 247

wody (1 galaretka-1 szklanka wody). Mleko ubijamy na prawie sztywną pianę. Powoli dolewamy ostudzone galaretki i jeszcze chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Rozlewamy do pucharków lub miseczek i wkładamy do lodówki żeby pianka stężała. Ja wykorzystałam dziś wiśnie z kompotu ale deser pyszny jest z malinami, brzoskwiniami czy borówkami. Pianka nie jest mocno słodka! :) więc

Olikowa kuchnia
Deser jagodowy z mlekiem kokosowym / Berry dessert with coconut milk 218

wykorzystanie zapraszam na super prosty, szybki i pyszny deser:) Do jego przygotowania potrzebujesz: jagody mleko kokosowe cukier waniliowy granulowane otręby (opcjonalnie)  Wszystko razem zmiksuj, przełóż do pucharków, odstaw do schłodzenia. Przed podaniem posyp świeżymi owocami i granulowanymi otrębami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Owocowa sałatka z galaretką truskawkową! 263

umyte truskawki tak aby były całe w galaretce. Wstaw do lodówki, aż galaretka stężeje. Owoce umyj i przygotuj do sałatki. Pokrój na kawałeczki. Sałatkę podaj w wysokich kieliszkach lub pucharkach! Serdecznie polecam

SMYKWKUCHNI
Deser kakaowy z granolą i owocami! 194

jogurtu naturalnego -150 g serka ricotta - 1 łyżka kakao instant - 2 słodziki w/w miksujemy - 4 łyżki granoli - owoce: morele, czereśnie, banan,  do ozdoby: chrupki kukurydziane w czekoladzie Do pucharka wkładamy mus kakaowy, pokrojonego banana, zasypujemy granolą, na wierzch pokrojone owoce i chrupki. Smacznego!!! Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Mascarpone z owocami 629

jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Truskawki pokroić w plasterki. Zostawić dwie ćwiartki do dekoracji.Kiwi obrać, odkroić 1 plaster do dekoracji, resztę zmiksować z łyżeczką masy serowej.Nakładać do pucharków/lampek/miseczek warstwami: serek-> plasterki truskawek-> serek-> kiwi-> serek.Wierzch deseru udekorować połową plasterka kiwi i kawałkiem truskawki.Podawać schłodzony.Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Deser z bitą śmietaną, ananasem i kiwi. 200

łyżka wody różanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy łyżkę wody różanej. Plastry ananasa rozdrabniamy blenderem i nakładamy do pucharków. Przykrywamy warstwą bitej śmietany. Następnie obieramy i miksujemy kiwi, nakładamy na śmietanę.  Zmiksowane kiwi również przykrywamy warstwą śmietanki. Wierzch dekorujemy jagodami goji i startą czekoladą. Zajadamy ze smakiem

Ze smakiem i z pasją
Deser ze świeżym ananasem 220

następnie w małe trójkąciki. Płatki migdałów uprażyć krótko na suchej patelni. Powinny bardzo lekko się przyrumienić, jeśli przegapimy ten moment płatki będą gorzkie. Czekoladę zetrzeć na tarce. Do pucharków nałożyć po łyżeczce konfitury pomarańczowej, następnie po warstwie masy śmietankowej i kawałków ananasa, posypać płatkami migdałów i wiórkami czekoladowymi. Wiórki przykryć kolejną warstwą masy a na wierzch wyłożyć kawałki ananasa

Ze smakiem i z pasją
Zapowiadany tort 213

przygotowywać z białej, gorzkiej lub mlecznej czekolady, a także z różnymi dodatkami smakowymi. Ganache może być także samodzielnym deserem. Przygotowane z nieco większą ilością śmietanki i podane w pucharkach w towarzystwie owoców stanowi doskonałe zwieńczenie posiłku. Przygotowujemy je podgrzewając śmietankę, ale nie doprowadzając jej do wrzenia i zalewając nią posiekaną drobno czekoladę. Całość na chwilę odstawiamy i pozwalamy by czekolada

Ratunku obiad
Mus czekoladowy z wiśniami 244

masę łyżką do połączenia składników, a później stopniowo resztę. Następnie partiami dodajemy ubite białka, najlepiej na trzy tury, a całość delikatnie mieszamy łyżką tak, by piana nie opadła. Do pucharków lub szklanek nakładamy po 2-3 czubate łyżki musu tak, by wypełnić naczynka mniej więcej do połowy. Dodajemy po kilka wiśni, a następnie przykrywamy je resztą musu. Na górze również

Ratunku obiad