pstrag - 1678 przepisów (strona:53/112)

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem 250

Składniki: 4 jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 1 łyżka majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. … Czytaj dalej Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

czarrna od kuchni
Tortille z wędzonym pstrągiem 231

Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 2 ugotowane na twardo jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 2 liście sałaty lodowej 2 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Tortille z wędzonym pstrągiem

czarrna od kuchni
Gorące Piece zostały otwarte! 129

karczek, szynkę oraz tradycyjne polskie kiełbasy, a także dodatki w postaci pieczywa i sosów oraz deskę ryb za 38 zł, na których możemy znaleźć m.in. bałtyckiego łososia, śledzia, kłodzkiego pstrąga, czy makrelę. Wybór ryb, które  znajdą się na deskach, w dużej mierze zależy od sezonu i  dostaw, a więc mogą się one zmieniać. Wszystkie wędzone produkty można również(...)opalanym drewnem i olej słonecznikowy tłoczony na miejscu. To się nazywa slow food! Deska wędzonych wędlin Olej słonecznikowy tłoczony na miejscu i chleb na zakwasie pieczony z użyciem wytłoków Pstrąg kłodzki i proces wędzenia Obok fenomenalnych wędzonych ryb i wędlin Gorące Piece mogą także pochwalić się interesującym menu, w którym tradycyjne polskie dania serwowane są w niecodzienny  sposób — widać

Food Square
Omlet na weekendowe śniadanie! 139

będą Wam smakować! Składniki na 2 porcje: omlet: - 4 jajka wiejskie albo ekologiczne - sól, pieprz odrobina mieszaniny ziół suszonych  - oliwa z oliwek + masło do smażenia ponadto: - 150 g pstrąga wędzonego -  francuski ser pleśniowy Bleu Village- dostępny w sklepach Lidl - 2 garście rukoli - 1 granat - jabłuszka kaparowe Wykonanie: Jajka wybij do miski i zacznij je mieszać albo rózgą albo(...)groziło to jego porwaniem się. Omlet smażymy do momentu ścięcia się odwracamy łopatką na drugą stronę i smażymy dosłownie maksymalnie 30 sekund. Zdejmujemy z patelni, przekładamy porwanym na kawałki pstrągiem, rukolą i pokrojonym w kostkę serem pleśniowym. Całość mocno obsypujemy ziarnami grantu.  Na wierzch do podkręcenia smaku dodajemy jabłuszka kaparowe. Całość dodatkowo delikatnie skropiłam oliwą z oliwek. Zachęcam

SMYKWKUCHNI
Pstrąg pieczony w pomarańczach 145

smak nie podchodzi. Nie mam nic przeciwko świeżej cytrynie do ryby, ale jej pieczona wersja mnie odrzuca. Zastępuję ją przeważnie innym owocem cytrusowym, jak choćby mandarynką w przepisie: Pstrąg tęczowy w mandarynkach na ruszcie z marchwii .  Tym razem postanowiłam wykorzystać pomarańczę . W efekcie powstało proste, szybkie do wykonania i co najważniejsze smaczne danie obiadowe. Składniki na 2 osoby(...)średnie pstrągi tęczowe 1-2 pomarańcze 1 łyżka masła sól, pieprz, przyprawa do ryby – do smaku Rybę wypatroszyć, oczyścić z łusek, wykroić oczy - nie odcinać łbów, bo ryba podczas pieczenia za bardzo wyschnie . Ja wyjątkowo zapomniałam tu pozbawić rybkę oczu - upiekła się więc oglądając wnętrze piekarnika ;) - wizualny efekt końcowy trochę makabryczny, ale smakowi ryby nie zaszkodziło.   Posolić, popieprzyć

Grunt to przepis!
Pstrąg łososiowy z kurkami 160

Składniki: 30-40 dkg fileta z pstrąga łososiowego 25 dkg kurek 1 cebula 1/2 szklanki białego wina 4 łyżki tłustej śmietany 2 łyżki masła sól i pieprz kilka listków szałwii Przygotowanie: … Czytaj dalej Pstrąg łososiowy z kurkami

czarrna od kuchni
Pstrąg z jabłkami zapiekany w cydrze 141

Zostawię jednak coś w butelce do wykorzystania przy gotowaniu... źródło: Cydr Grójecki Grójecki Cydr Jabłkowy wybitnie mi podpasował do użycia jako zalewa, w którym piekła się moja ulubiona rybka - pstrąg ! Do tego zapieczone cząstki jabłek i moje podniebienie miało w porze obiadowej istną orgię smaków :) Rybka była też wyborna na zimno , po nocnym leżakowaniu w lodówce. Z sosu cydrowego zrobiła(...)się pyszna, zwarta galareta, a rybka wyśmienicie zamarynowała się w cydrowych smakach. Do kromki świeżego, domowego chleba na lekką kolację - wprost delicje ! :) Składniki dla 2 osób: 2 pstrągi tęczowe - średnie 2 jabłka - małe 2 ząbki czosnku - do w ł ożenia w oczodoły rybki na czas pieczenia 1/2 szkl. Grójeckiego Cydru Jabłkowego   sól, pieprz, rozmaryn suszony - do smaku masło

Grunt to przepis!
PSTRąG TEŃCZOWY na chmurce śmietankowej 92

ViolaPassion   Pstrąg tęczowy na chmurce śmietankowo-koperkowej  Składniki:  2x Filety z pstrąga tęczowego duże  (W zależności ile osób mamy przy stole)  Młode ziemniaczki  Koperek dużo koperku  Natka piertuszki- troszkę  Limonka  Sol pieprz Smietana do sosu : •18% gęsta pół szklanki (Piątnica) •18% rzadka (laciata do zup i sosów) Sposób: Czyścimy filety

Viola cooks with passion
Sałatka z brokułem i makaronem 157

nadają aromatu i smaku sałatce, ale też są cennym źródłem witamin, nie możemy zapominać o odpowiedniej podaży białka w posiłku i zdrowego tłuszczu.  Pełnowartościowe białko pełni dzisiaj wędzony pstrąg tęczowy i dodatkowo ser feta. Tłuszcz w sałatce, zwykle dla kobiet to trudny temat, bo chciałybyśmy go unikać, co nie do końca jest dobrym rozwiązaniem, pamiętajcie, że tłuszcze odgrywają istotną(...)który jest wręcz pożądany w przypadku użycia ryb. Serdecznie Wam polecam! SKŁADNIKI dla 2 osób: - 2 porcje makaronu żytniego Lubella - 1/4 opakowania sera feta - 1/2 awokado - 100 g wędzonego pstrąga łososiowego - 1 zielony ogórek - 1/6 czerwonej cebuli - 1/2 małego brokuła Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy na sicie. Brokuła myjemy, gotujemy przez 12 min w lekko osolonej wodzie. Dobrze

SMYKWKUCHNI
Święto pilzneńskiej golonki - Golonka podkarpacka z Pilzna 293

cały tern zapełnił się gośćmi żądnymi zabawy i dobrego jedzenia. Oprócz golonki, która oczywiście była królową tego dnia, goście zajadali się kiełbaskami, karkówką , szaszłykami oraz kaszanką z grilla.  Pstrągi grillował osobiście szef kuchni z Doliny Pstrąga Janusz Flis. Nie zabrakło również piwa, które jak wiadomo do golonki pasuje idealnie. Jako, że organizatorem Święta Golonki jest firma Taurus nie mogło

królestwo garów
Pstrąg z patelni 144

pstrągi sól pieprz oliwa tymianek cytryna Pstrągi myjemy i skrobiemy z łuski, oczyszczone posypujemy solą pieprzem i tymiankiem, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Odstawiamy na ok godzinę. Panierujemy w mące i smażymy na wolnym ogniu na oleju

Gotowanie jest łatwe
Pstrąg pieczony w folii. Jak często jecie rybę? 142

czynnikiem jest też silnie zakorzeniona w naszym kraju tradycja jedzenia ryby raz w tygodniu, w piątek. Z moich obserwacji wynika też, że najpopularniejszą formą podania ryby w […] Artykuł Pstrąg pieczony w folii. Jak często jecie rybę? pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Kolacja na powitanie lata – Twój Kucharz, Kraków 167

daniach, jak doszedł do tego lub innego smaku dania – oczywiście były to metody prób i błędów. Na naszych talerzach pojawiły się fantastyczne dania takie jak : prosty pstrąg ojcowski z zielonym groszkiem i  płatkami maku i szczerze nie wiem jak Oni to robią, ale w Twoim Kucharzu ryby zawsze smakują mi najbardziej.  Dobra zacznijmy od początku(...)pyszne, niestety nerki to nadal nie moja bajka.  Pomidory, bundz i czosnaczek to kolejne danie, które pojawiło się na naszym stole.  Potem był wspomniany już przeze mnie pstrąg ojcowski  a zaraz po nim flądra z marchewnikiem i kosmosą ryżową w towarzystwie chrupka. Kolejne danie miało za zadanie oczyścić nasze kubki smakowe i były to truskawki z kwiatem

Kuchnia na wzgórzu
Co Lila jadła w środę? 10 191

możesz sobie odpuścić i zrobić w mniej upalne dni. Dzisiaj jest gorąco, nie waż się włączać piekarnika. W zamian polecam domowe lody tutaj >>>> :) A pstrąga to lepiej wrzuć na grilla. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem  Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie ,  który wprowadzi(...)opakowaniu jest w gratisie porcja przypraw, nie zastanawiaj się i od razu wyrzuć do kosza. Szkoda zdrowia! Podwieczorek 17:30 Rogaliki z dżemem. Kolacja 19:00 Pstrąg pieczony w piekarniku i mix sałat. Standardowy sos do mixu to olej lniany, cytryna i ulubione zioła. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Muscadet na gorące dni 96

dzień jak dziś. Można je pić samo jako aperitif, ale równie dobrze sprawdzi się rybami , owocami morza, można spróbować do sushi lub lekkich letnich sałatek. Byłoby dobrym uzupełnieniem do pstrąga po bieszczadzku którego jedliśmy kilka dni temu na wzgórzach otaczających bieszczadzkie Lutowiska.  Dziś musi wystarczyć „zwykły” pstrąg z grilla – ugrillowany na balkonie. Podsumowując dobre wino w bardzo dobrej cenie

królestwo garów