Przepis ten wpisuje się w wiosenno-letni klimat panujący na zewnątrz. Wielkanoc za nami teraz czas na majówki i taki też był temat mojego ostatniego artykułu
sierotka maRysia w kuchniTa sałatka pełna jest dobroczynnych kwasów omega-3 i 6, które spowalniają starzenie się komórek i obniżają poziom trójglicerydów we krwi a tym samym zmniejszając ryzyko
Pyry na GazWrapy to smaczna i szybka do przygotowania przekąska. Lubię je przygotowywać, tym bardziej, że daje ona mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o składniki. Tak naprawdę możemy tu
Kulinarne przygody GatitySAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW Bardzo prosta sałatka z cykorii, dużo bardziej popularnej we Francji niż w Polsce, a szkoda, bo posiada wiele walorów
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaMINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO Prosta i efektowna przekąska, idealna na aperitif. 6 porcji Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 18 dużych różowych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII Kolorowa, zdrowa i chrupiąca zimowa sałatka, niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Dla 4 osób Przygotowanie: 15 minut
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSAŁATKA Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, KREWETKAMI I GREJPFRUTEM Tym razem przygotowałam dla Was aromatyczną sałatkę na podstawie przepisu popularnego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. Ja ją
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaJAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO Zamiast pisanek proponuję Wam dzisiaj prosty przepis na jajka faszerowane pastą z awokado, które możecie dla odmiany przygotować na wielkanocne
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaŚwietna szybka przekąska. Aromatyczne, panierowane oliwki. Składniki: oliwki np zielone 3 łyżki mąki - ekologiczna Szymanowska 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4
Malinowe PocałunkiAksamitny pasztet z drobiową wątróbką Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję
Ogrodnik w podróżyPasta jajeczna z pieczarkami Jeden z najkrótszych przepisów na blogu. Ale o czym tu pisać? Ta pasta jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Jajka, pieczarki
Pełny talerzNie wiem jak Ty ale ja zawsze jadałam ptysie na słodko. Dzisiaj jednak mam wersję wytrawną. Ten przepis świetnie sprawdził się na urodzinach mojego brata zamiast
Niezły MłynekDziś postanowiłam przedstawić sałatkę, czy raczej pastę do kanapek, którą "wyniosłam" z domu. Moja mama przygotowywała ją na święta i inne uroczystości. Dobrze to pamiętam, ponieważ
Codzienne GotowanieSkładniki: polędwica wołowa 75 dag, cebula 3 śztuki, ogórek kiszony 3 sztuki, oliwki nadziewane papryką 10 dag, żółtka 3 sztuki, sól morska 3/4 łyżeczki, pieprz czarny
W Mojej Kuchni Lubię