przystawki - 17402 przepisów (strona:180/1161)

Paski drobiowe w kokosowej tempurze 192

kuchni japońskiej, ale jej korzenie sięgają Portugalii. Do przygotowania używamy owoców morza, warzyw, grzybów… i nie tylko. Paski drobiowe w kokosowej tempurze, to danie na obiad, kolację lub jako przystawka.   Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g) Marynata do mięsa: - olej sezamowy - sos sojowy - sok z cytryny - sól wędzona - pieprz syczuański Składniki na ciasto: - 2/3 szklanki mąki tortowej - ½ szklanki mąki

mojewypiekiinietylko
Melon w szynce 123

szynki pieczonej. Gotowe porcje układamy na kratce, lekko skrapiamy olejem sezamowym (lub arachidowym) i zapiekamy w piekarniku lub na grillu, ok. 15 minut w temp. 190°C. Podajemy gorące. Przystawka lub kolacja, jak kto woli. Słodycz melona przełamana słonym smakiem szynki, to nowe i ciekawe doznanie kulinarne. Melon w szynce podany z sosem tzatziki , to danie proste, szybkie i smaczne

mojewypiekiinietylko
Pasta z jajek i jogurtu 208

stanowią pyszną odmianę i alternatywę dla znudzonych wędlinami. Pasta z jajek i jogurtu jest puszysta, delikatna i mało kaloryczna. Może być podana do pieczywa, ale również na krakersach, jako przystawka. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pasta z jajek i jogurtu appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi 179

pieczarek. Warto zauważyć jeszcze jedną rzecz. Dodatek do pieczarek wina Marsala, to nie jest żadna moja ekstrawagancja. Pieczarki wprost je „uwielbiają”, odwdzięczając się za to niezwykłym bogactwem smaku. Przystawka, kolacja, czy dodatek do obiadu, to już pozostawiam Wam do wyboru. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Przystawka - muchomorki z pomidorów i jajek. 146

Taka dość szybka przystawka nie wymagająca specjalnych dodatków. Na pewno będzie cieszyć oko na stole. Smakuje również, bo przecież w tym duecie jajko i pomidor uzupełniają się wzajemnie. SKŁADNIKI  10 jaj 5 pomidorów świeża pietruszka majonez WYKONANIE Jajka ugotować, ostudzić. Pomidory przeciąć na połowę, dokładnie wydrążyć środki, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Jajka obrać odciąć od spodu kawałek tak, by można

W kuchennym oknie Ewy
Imprezowa przekąska-pomidory z mozzarellą 169

krokami. wielu z nas pozostanie w domach, by w dobrym towarzystwie powitać Nowy 2015 Rok. Tradycja mówi ,że witamy na bogato, a więc na stole nie powinno zabraknąć różnorodnych przystawek i przekąsek. Te wychodzą nam najlepiej i nie wymagają szczególnego zaangażowania. Polecam jedną z wielu. SKŁADNIKI 2 lub 3 pomidory 1 opakowanie sera mozzarella 1 łyżka dobrej oliwy

W kuchennym oknie Ewy
Sylwestrowe mini bułeczki z kminkiem i fondue serowym 248

Powoli szykujemy się do zabawy sylwestrowej i musimy przygotować przystawki naszym gościom. Najlepiej aby były szybkie w wykonaniu, smaczne i na ciepło. Takim fajnym rozwiązaniem są mini bułeczki, goście urwą po jednej i każdy spróbuje, do tego fondue serowe - palce lizać. ok 36 bułeczek  Składniki: bułeczki 50 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka

Niezły Młynek
Roladki z szynki w galarecie 280

plastry szynki smarujemy masą twarożkową, i zwijamy w roladki. Roladki układamy na półmisku z galaretką, dekorujemy pomidorkami i zalewamy resztą bulionu z żelatyną. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Doskonała przystawka! Roladki z szynki w galarecie

Bon Appetit Małgorzaty
Kruche babeczki z łososiem 185

Doskonała i szybka propozycja na przystawkę. Składniki: opakowanie kruchych babeczek 100 g wędzonego łososia kilka kaparów serek śmietankowy ziarna słonecznika sól, pieprz natka pietruszki Do każdej babeczki dajemy łyżeczkę serka, doprawiamy solą, pieprzem, następnie dajemy paseczek łososia zwiniętego w rulonik, po 2 kapary, natkę pietruszki i kilka ziaren słonecznika. Gotowe. Zajadamy do winka :) Babeczki z łososiem

Bon Appetit Małgorzaty
Kulki drobiowe w migdałach-karnawałowa przekąska 248

Karnawał czas zacząć! W pierwszej kolejności zaserwuję Wam przystawki :) Składniki: ok. 40 dag mięsa z kurczaka (najlepiej z udek) 1 jajko szklanka płatków migdałowych sól, pieprz 1 łyżka tartej bułki gotowy słodki sos chili kilka pomidorków koktajlowych wykałaczki Gotujemy udka. Następnie obieramy mięso od kości i mielimy w maszynce. Jeśli nie mamy maszynki to drobniutko siekamy. Doprawiamy solą i pieprzem

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z daktylami, orzechami i lazurem 197

bogata w różne smaki sałatka. Od słodkości daktyli po cierpkość orzechów i słoność sera i szynki. Te danie można serwować również jako przystawkę.   Składniki: ulubiona sałata - u mnie moja kochana roszponka (może być też np. rukola) kilka suszonych tureckich daktyli (pozbywamy się pestek) kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej albo prosciutto  garść orzechów

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczarki faszerowane z szynką szwarcwaldzką 231

Fajna przystawka idealna na każde domowe przyjęcie. Farsz można robić z przeróżnych dodatków.  Składniki: kilka dużych pieczarek (u mnie 5) pół pora (obojętnie która część) 3 jajka na twardo 100 g szynki szwarcwaldzkiej albo parmeńskiej / serrano 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz mąka do panierki olej do smażenia bułka tarta do panierki 2 jajka do panierki Pieczarki czyścimy szczoteczką

Bon Appetit Małgorzaty
Cykoria z sosem serowo - szałwiowym 149

Zmysłowa przystawka. Przynajmniej ja tak sądzę :) Składniki: 2-4 cykorie szczypiorek do dekoracji Składniki na sos: 150-200 g sera gorgonzola 100 ml śmietanki kremówki kilka listków szałwii pół łyżeczki szafranu pieprz Sos: śmietankę podgrzewamy w rondlu, dodajemy ser gorgonzola oraz posiekaną drobno szałwię oraz nitki szafranu. Całość dokładnie mieszamy aż do rozpłynięcia się sera

Bon Appetit Małgorzaty
Grillowany camembert z truskawkami i octem balsamicznym 160

przystawka to strzał w dziesiątkę! Uwielbiam pleśniowe sery oraz truskawki. Ocet balsamiczny i pieprz nadają rasowego charakteru :) Składniki na 1 porcję: 1 ser camembert 10 truskawek 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżka octu balsamicznego listki świeżej mięty świeżo mielony pieprz. Camemberta grillujemy z obu stron an patelni grillowej. ok. 1 min z każdej strony. Truskawki kroimy w kostkę

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania