przystawka - 12862 przepisów (strona:662/858)

Fasolka szparagowa z cebulką 138

Składniki: 450g fasolki szparagowej 2 cebule sól, tymianek łyżka - dwie masła natka pietruszki Przygotowanie: Do osolonej gotującej się wody wrzucić oczyszczoną fasolkę i gotować 4 - 5

Gaździnka warzy
Faszerowana cebula 142

Składniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul  kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz

Gaździnka warzy
Faszerowane pieczarki 147

Składniki: 4 duże pieczarki pół małej czerwonej papryki serek szczypiorkowy "Włoszczowa" kilka suszonych pomidorków szczypiorek fasolka szparagowa  sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie Przygotowanie:  Pieczarki

Gaździnka warzy
Pęczak z tuńczykiem 115

Składniki: kasza Pęczak 1 żółta papryka puszka tuńczyka w oleju pęczek natki pietruszki kilka suszonych pomidorków - Helcom Przygotowanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie (jedna część kaszy

Gaździnka warzy
Pieczone ziemniaki 163

Składniki: 6 dużych ziemniaków pęczek koperki 1 cebula łyżka masła 50-80 ml mleka kilka ziarenek kminku sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki umyć i całe ugotować w

Gaździnka warzy
Papryka na parze z kurczakiem i warzywami 216

Składniki: pół piersi kurczaka mała cebula czosnek 5 pieczarek 1-2 łodygi selera naciowego pęczek natki pietruszki 3-4 gałązki tymianku sól, pieprz, kilka kropel sosu

Gaździnka warzy
Krem z groszku z gruszkami 137

Składniki: 2 gruszki 200 g mrożonego groszku 3 cebule ząbek czosnku sól, pieprz, tymianek bulion warzywny 50 ml białego półwytrawnego wina kilka plasterków wędzonego boczku (opcjonalnie

Gaździnka warzy
Kurczak w jogurtowym sosie z migdałami 177

Uwielbiam gotować na winie, oczywiście mój czołgista śmieje się ze mnie, że raczej co się nawinie :-) Łobuz !! Tym razem do sosu dodałam piweczko i jogurt :-) a

Gaździnka warzy
Paszteciki z wędzonym boczkiem i zielonym groszkiem 149

Składniki: 300 g wędzonego boczku 3 cebule 350 g mrożonego groszku 2 ząbki czosnku Ciasto na paszteciki   Tutaj Przygotowanie: Groszek zalać bulionem lub wodą i

Gaździnka warzy
Galaretka drobiowa 153

Składniki: 2 golonka z indyka 1 skrzydełko z indyka cebula 2 marchewki 2 pietruszki 6 ząbków czosnku 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu

Gaździnka warzy
Aksamitny krem z czosnku i pora, plus lubczykowe grzanki 127

Składniki: 130 g pora 1 cebula 16 ząbków czosnku (2 główki) 60 g masła 3 średnie ziemniaki bulion warzywny ok pół szklanki mleka kilka kropel soku

Gaździnka warzy
Trybowane mięso z indyka z ryżem i pekińską 150

Składniki: 100 g ryżu trybowane mięso z indyka papryka czerwona 100 g zielonej fasolki szparagowej ćwiartka sałaty pekińskiej 2 łodygi selera naciowego bulion warzywny  Przygotowanie

Gaździnka warzy
Mintaj w winno - śmietanowym sosie 149

Składniki: 3 kawałki Mintaja kawałek pora łyżka śmietany z Bażanowic :-) kieliszek białego półwytrawnego wina sól, pieprz koperek, natka pietruszki Przygotowanie: Pora umyć i osuszyć, pokrojonego podsmażyć

Gaździnka warzy
Krem z Dyni 144

Składniki: 1 kg dyni 2 duże cebule 500 ml bulionu warzywnego grzanki  natka pietruszki Przygotowanie: Dynię dokładnie obrać i usunąć pestki, pokroić w kostkę. Na

Gaździnka warzy
Tatar z Matiasa 151

Składniki: 5 filetów Matiasa 2 czerwone cebule kilka kaparów kilka gałązek koperku 2 łyżeczki octu jabłkowego Przygotowanie: Jeśli ryba jest za słona, należy ją namoczyć w

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania