przystawka - 12862 przepisów (strona:517/858)

quesadilla z mięsiwem i warzywami 149

składniki: 4 duże tortille 300 – 400 g mięsiwa w sosie własnym Spichlerza Rusieckiego 4 ogórki kiszone, średniej wielkości 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku

Domowy Smak Jedzenia
Pasta jajeczna 262

Spożycie jajek w Polsce sięga blisko 160 sztuk rocznie na jedną osobę. Liczą się tutaj jednak tylko te jajka jedzone w postaci gotowanych na twardo lub

Jacob Tastes
Fasolka szparagowa z pesto 108

Kolejny raz stawiamy na sezonowe przysmaki. Właściwie to gotowanie na tym polega. Robimy to, co w danym sezonie jest dostępne. Fasolka szparagowa w każdym, dosłownie każdym

R'n'G Kitchen
domowe zapiekanki ze smalczykiem 104

*składniki: 1 mała bagietka 1 słoiczek smalcu z mięskiem i skwarkami Spichlerza Rusieckiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła ok. 70 g sera żółtego 1 ogórek

Domowy Smak Jedzenia
Gotowana kukurydza 149

Składniki: świeża kukurydza w kolbach woda 1/2 szklanki mleka masło sól Świeżą kukurydzę o jasnych, niewklęsłych ziarnach, obieramy z liści i włosków. Wodę zagotować z mlekiem

kulinarnyswiatdomi
Zasmażane buraczki do obiadu 269

Zasmażane buraczki. Klasyk. Obowiązkowa pozycja do tradycyjnego, polskiego obiadu. Przyznam, że jako dziecko jadłam buraki niechętnie. Potem się w nich zakochałam i tak mi zostało –

Poezja smaku
Paluchy a’la pizza 471

Paluchy a’la pizza to kolejny wypiek jaki chcę Wam polecić ze „zwariowanego ciasta” do wszystkiego, nazywanego w oryginale Crazy Dough for Everything

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kiełbaski w cieście francuskim 125

Kolejny prosty pomysł na ekspresową przekąskę. Jej wykonanie zajmie mniej niż 20 minut ! Składniki: rolka ciasta francuskiego, kiełbaski typu frankfurterki lub kabanosy Wykonanie:  Kiełbaski zawinąć

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone bataty i jogurtowy sos z awokado 120

Dzisiaj zapraszamy Was na przepis z książki „Romans z gotowaniem” pieczone bataty i jogurtowy sos z awokado idealna przekąska na mecz czy domowe

Kuchenne Wariacje
Hummus 199

Jest to potrawa wegańska popularna na Bliskim Wschodzie, pochodząca z Libanu. Przygotowywana z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku, soku cytryny, oliwy oraz kminu rzymskiego. Można go spotkać

Malinowe Pocałunki
KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSEM 324

Szybka i smaczna przekąska, idealna na imprezy albo jako przekąska grillowa. U mnie jako nadzienie była kiełbasa lekko czosnkowa firmy Spichlerz Rusiecki . Takie koperty zniknęły

Zrób to smacznie
KOLOROWA SAŁATKA Z POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH Z SERKIEM KOZIM I MIĘTĄ 121

Bardzo prosta i orzeźwiająca sałatka z pomidorków koktajlowych, z dodatkiem sera koziego, doprawiona winegretem z miętą, idealna na lato ! Będzie świetnym dodatkiem do grilla!  

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Melitzanosalata czyli grecka pasta z pieczonego bakłazana 149

Smaczny, grecki dip z pieczonego bakłażana. Robię niewielką porcję, taką na raz i dlatego jeden średni bakłażan jest dla mnie wystarczający. Najwygodniej upiec bakłażan przy okazji

Stare Gary
Quesadilla z kurkami i kurczakiem 148

Quesadilla to danie kuchni meksykańskiej. Zwykle tortilla zapiekana jest z serem ale można dodawać do niej swoje ulubione składniki jak kurczaka, pomidory, grzybki itp... Serwowana jest

Smakołyki Asi
Łemkowskie homiłki 100

Bardzo fajny przysmak kuchni łemkowskiej. Wbrew temu, że Łemkowie pochodzą ze wschodu Polski, to wiele z nich osiedliło się na ziemiach zachodnich. Ich zwyczaje i przepisy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania