przystawka - 12862 przepisów (strona:339/858)

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową (Insalata di patate e fagiolini) 219

Sałatka ziemniaczana, niby nic specjalnego, prosta, zwykła, ale poprzez dodatek kilku składników, może zamienić się w wyśmienite danie. Natka pietruszki, szczypiorek, koperek oraz fasolka szparagowa w

La grande e la piccola cuoca
Bakłażany po grecku (Melanzane alla greca) 166

Grillowane plastry bakłażana podane z pomidorkami, fetą i oliwkami, aromatyzowane czosnkiem, oregano i bazyli ą.   Prosta i szybka przekąska idealna na letnie popołudnia lub wieczory

La grande e la piccola cuoca
Pieczony twaròg 191

Pieczony twaròg Każdemu może się zdarzyć... no i właśnie znalazłam w lodòwce zapomniany twaròg, ktòry jeszcze trzy dni temu był świeżutki i pachnący. Wyrzucić nie wyrzucić

zielonacukinka
Tarteletki z haggisem i sosem whisky 199

Na sobotnią przekąskę przygotowałam tarteletki z haggisem i sosem whisky . Jest to wybitnie szkockie danie, do jego przygotowania wykorzystałam najbardziej tradycyjne szkockie składniki - haggisa oraz whisky

Codzienne Gotowanie
Pieczone frytki z cukinii (Bastoncini di zucchine al forno) 210

Prosty i szybki pomysł na pieczone frytki z cukinii w parmezanowej panierce. Do frytek przygotowałam dip jogurtowo-czosnkowy, który wspaniale podkreśla smak pieczonej cukinii.  Do

La grande e la piccola cuoca
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM 179

Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól pieprz majonez chrzan lub musztarda koperek, szczypiorek lub rzeżucha Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy

Walijskie Pichcenie
Buddha bowl z ciecierzycą i szparagami 152

Buddha bowl z ciecierzycą i szparagami to mój pomysł na miskę szczęścia, czyli pyszny i pełnowartościowy posiłek. Jej najważniejszymi elementami są świeże, zielone liście (rukola, szpinak

Pasja Smaku
SEROWE PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 144

Serowe paluszki z ciasta francuskiego to doskonała przekąska imprezowa a także do przegryzienia przed telewizorem. W dodatku wykonana w ekspresowym tempie i tylko z 3 składników

Zrób to smacznie
Jogurtowy sos czosnkowy 233

Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos słodko – ostry 191

Nie każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również wykorzystać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowane faszerowane pieczarki. 185

Ostatnim hitem na grillu są u mnie właśnie te pieczarki. Mało skomplikowane w przygotowaniu, stanowią doskonały dodatek do pieczonych mięs, czy warzyw. Miękkie i soczyste w

Kuchnia z widokiem na ogród
Sushi z wędzonym łososiem, mango i warzywami 179

Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym, podpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz delikatnego wędzonego na zimno łososia, słodkiego mango

Szalona Kuchnia Eweliny
Łososiowe biedronki 182

Łososiowe przekąski na bazie chrupiących krakersów, wędzonego na zimno łososia, aromatycznych oliwek, łagodnych pomidorków i wyrazistego kremu balsamicznego doskonale sprawdzą się na przyjęciowym stole. Świetny pomysł

Szalona Kuchnia Eweliny
Pomidorowe masełko 152

Smakowe masełka do dobry pomysł na urozmaicenie codziennego menu. Pomidorowe masło jest bardzo aromatyczne i super smakuje z pajdą świeżego chleba lub grzankami. Idealne również teraz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Skandynawska zapiekanka „kuszenie Janseena „ 141

Skandynawska zapiekanka „kuszenie Janseena „ Dziwna nazwa i tak samo dziwne danie . Znalazłam je w książce kuchnie świata ” kuchnia skandynawska ” i wiecie co

Ogrodnik w podróży