przystawka - 12862 przepisów (strona:239/858)

Indyjskie pierożki Samosa 192

Pierożki Samosa czyli pierożki po indyjsku.  Samosy mogą być podawana jako przystawka czy danie główne wegetariańskie bądź mięsne. Podawane często z sosem miętowym. Charakterystyczne dla Samosy są przyprawy związane z kuchnią indyjską co nadaje im mocno wyrazisty smak, a nas samych zaprasza do zapoznania się ze smakami nowej kultury Składniki: Farsz: 6 średnich ziemniaków 1 szklanka mrożonego

W Moim Magicznym Domu
Zupa z białych szparagów 134

już miękkie przy pomocy blendera miksujemy na gładko. Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy główki i gotujemy w zupie aż trochę zmiękną. Dodajemy sok z pomarańczy. Zupę można podać jako przystawkę, z dodatkiem kurczaka lub szynki parmeńskiej

Kucharzyca
Kapuśniak z młodej kapusty ze stekiem / Steak and cabbage soup 175

Dziś przedstawiam wariację na temat mojego ulubionego kapuśniaku z młodej kapusty. Tym razem proponuję ją w wersji zabielonej śmietanką, z pomidorami i ziołami, podaną z lekko

karmelowy
Carpaccio z białych szparagów 180

dodatkiem parmezanu i soku z cytryny. Cieniuteńko pocięte szparagi, skropione wysokiej jakości oliwą to prawdziwa uczta dla podniebienia. Całość udekorowana stokrotkami wygląda bardzo romantycznie i uroczo. Tak podana przystawka będzie prawdziwą ozdobą eleganckiego, uroczystego spotkania. Składniki na 2 porcje: 400 g białych szparagów 2 łyżki oliwy z oliwek ( u mnie cytrynowa) sok z 1/2 cytryny sól morska, pieprz z młynka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka w sosie rzodkiewkowym 233

Przepis na szybką i smaczną przystawkę na zimno – jajka w sosie z rzodkiewką i groszkiem. Składniki: 5 jaj pół puszki groszku konserwowego 5-6 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżeczki chrzanu tartego 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz. Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Rzodkiewki ścieramy na tarce

e-PrzepisyKulinarne
Ale Gloria – wiosenne menu degustacyjne | Warszawa 192

czułam się do końca komfortowo – nie lubię atmosfery z zadęciem. Dla tych, którzy nigdy nie słyszeli o restauracji, zapraszam na stronę Ale Gloria – tam znajdziecie więcej informacji. Menu degustacyjne Przystawki Ceviche z polędwicy dorsza z mango, awokado skropione kolendrą i koprem Szparagi w sosie holenderskim z jajkiem „poche” Zupa Zupa z młodych warzyw z jajkiem „poche” uperfumowana dymką

Kuchnia Bazylii
Guacamole 145

Guacamole to danie rodem z Meksyku. Danie, to może za dużo powiedziane bo zwykle używa się go jako przystawki do burrito, tacos itp . U mnie posłużyło jako pasta na śniadaniowe kanapki. Przepisów na to smarowidło jest tyle, ile osób je wykonuje. Baza za to jest niezmienna i jest nią niepozorne, tłuściutkie awokado. Źródło wielu cennych witamin i tłuszczów. To właśnie

Mieszam w Garnku
Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem 375

Wyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 4 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 kostki drobiowe 3 szklanki mąki 25 dag żółtego sera 2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do głębokiego smażenia Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Restaurant Week Wrocław Wiosna 2016 143

kwietniu odbył się Festiwal Najlepszych Restauracji RESTAURANT WEEK . Jest to wydarzenie, w którym uczestniczą wybrane restauracje w największych polskich miastach. W ramach festiwalu restauracje mają specjalnie skomponowane popisowe menu: przystawka, danie główne, deser. Cena takiego menu jest przystępna i stała, jednakowa dla każdej restauracji. Dlatego podczas festiwalu możemy spróbować pysznego jedzenia w restauracjach, w których raczej na co dzień

Mała Cukierenka
Szybka sałatka z ciecierzycy z awokado 189

szybką sałatkę, której już nie mógł się oprzeć. Sałatka jest do wykonania w 10 min. Pierwszy raz użyłam ciecierzycy do sałatki, ale na pewno nie ostatni. Idealna jako przystawka do grilla czy jako sałatka do zabrania w pudełku do pracy. Możecie jeszcze dodać pestek dyni czy słonecznika podprażonych na patelni, ale również w takiej wersji sprawdzi się doskonale. Oczywiście, jeśli

Mieszam w Garnku
Młoda kapusta z koperkiem 210

talerzu. Przepis jest bardzo prosty, w wielu domach znany. Smaku młodej kapusty nie zaburzam cebulą czy przyprawami. Ona sama w sobie ma tą  słodycz i doskonały aromat. Przystawka dla dwóch osób: - główka młodej kapusty - duży pęczek koperku - 2 łyżki masła - 1 łyżka miękkiego masła + 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżeczka soli - 3/4 szklanki wody 1. Kapustę obieramy z zewnętrznych

kawawszklance
Grillowane szparagi 206

szparagowy w pełni –a że nie trwa nie wiadomo jak długo – trzeba go wykorzystać! Szparagi zgrillowane na patelni z kilkoma dodatkami, które podbijają i podkręcają smak. Na lunch lub przystawkę, jako dodatek do ryby czy delikatnego białego mięsa. Tak podane grillowane szparagi dla mnie samej są pełnowartościowym obiadem. Szparagi myjemy, odcinamy im zdrewniałe końce. Skrapiamy szparagi oliwą z oliwek

Karo in the Kitchen
Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą 322

Uwielbiam pieczarki. W sosach, na zapiekankach, pizzy, a także w wersji smażonej. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową

Słodkie okruszki
Seler naciowy z masełkiem i bułką tartą 147

  https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Tak podany seler może okazać się bardzo smakowitym dodatkiem do innej potrawy oraz pyszna przekąską w

Di gotuje
Surówka z młodej kapusty 259

Surówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje

Ogrodnik w podróży