przystawka - 12862 przepisów (strona:222/858)

WSPÓŁPRACA ORZECH 209

buraki ćwikłowe (60%), woda, cebula, cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól,  pieprz PATISONY KONSERWOWE  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/patisony-linia-premium  Idealnie pasują do sałatek, jako przekąska czy przystawka.  SKŁADNIKI: patisony, woda, ocet spirytusowy, sól, cukier,  przyprawy w tym gorczyca, substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K. ZASMAŻANA KAPUSTA CZERWONA    http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/zasmazana-kapusta-czerwona Po podgrzaniu

Gotowanie Patki
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 220

Warstwowa sałatka z tuńczykiem Warstwowa sałatka to moim zdaniem jedyna , która zawsze wygląda apetycznie . Możliwości jej skomponowania są wprost nieograniczone i zależą tylko od gustu twórcy

Ogrodnik w podróży
Ziemniaczane krokiety z batatem i groszkiem 148

nich zapomnę. Ziemniaczane krokiety to pyszne wegańskie danie, do którego zdarza mi się przygotować czosnkowy sos. Krokiety świetnie zastępują ziemniaki lub ryż i dlatego również podaję je jako przystawkę do mięsa. Ziemniaki na ogół przepuszczam przez maszynkę. Sprawdza to się w przypadku kopytek czy gnocchi . Do krokietów wykorzystuję zmielone ziemniaki ale od czasu do czasu rozgniecione. Jest to prosty przepis

codojedzenia
Jajka faszerowane wędzonym łososiem bez majonezu 219

Aktualnie trwa post, ale pewnie wiele osób już przeszukuje Internet w poszukiwaniu przepisów na wielkanocne przysmaki. Ja mam dzisiaj dla Was przepis na jajka faszerowane bez

Pasja Smaku
Makaron z brokułami 158

Makaron jest jednym z najsłynniejszych dodatków do dań, sałatek i przystawek. Jest często stosowany zarówno w kuchni studenckiej, ze względu na szybkość przygotowania i stosunkowo nie dużą cenę, jak i w wykwintnych restauracjach, ponieważ łatwo jest dodać go do różnego rodzaju wymagających potraw. Makaron może być niewiarygodnie tanim składnikiem dania, jak i drogim elementem wyższych półek sklepów z włoską żywnością

Moja Mama Gotuje
Chow Mein z tofu i warzywami 155

różnych ciekawostek na temat potraw. Zasmakują tutaj nie tylko wielbiciele słynnego kurczaka GONG BAO, ale również wegetarianie, którzy będą mogli swoje podniebienia uraczyć bardzo dobrą mieszanką smaków w formie przystawek (kapitalna PAD THAI), a także dań głównych. Gorąco polecam! U nas też orientalne. Chow Mein  z warzywami. Chińska potrawa, lekko zmodyfikowana ale równie pyszna . Chow Mein  z tofu

Moja Mama Gotuje
Wigilijny barszcz czerwony 129

chodzi. W polskich domach marnuje się potężne ilości pożywienia. Statystyki, które corocznie przemykają tylko koło naszej uwagi mówią same za siebie. Brakuje w nas świadomości rozsądnego porcjowania dań, przystawek, deserów, dodatków. Lubimy przesyt, lubimy być postrzegani jako dobrzy gospodarze. Co roku w telewizyjnych wiadomościach podawane są informacje ile przeciętny Polak wydaje na święta. Co roku jest to coraz większa średnia

Moja Mama Gotuje
Francuskie roladki 158

Pyszne jako przystawka zarówno na ciepło jak i zimno. Składniki: 200 g korzenia selera 6 plasterków szynki wieprzowej dojrzewającej 2 łyżki jogurtu naturalnego 275 g ciasta francuskiego 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki kurkumy liść sałaty do dekoracji Przygotowanie: Seler obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej. Ząbek czosnku obieramy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym 285

Pyszne paluchy z tłuczonych ziemniaków, nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami, zmielonymi orzeszkami ziemnymi i podane z sosem czosnkowo-orzechowym. Paluchy są mięciutkie w środku i chrupiące na

Oryginalny smak
Faszerowane pieczarki w cieście piwnym 170

Takie pieczarki posmakują nie tylko domownikom, ale i gościom. Wyglądają trochę jak pulpeciki. Są idealne jako przekąski lub jako dodatek do dania głównego. Taka przystawka będzie hitem na każdym przyjęciu lub smaczną niespodzianką podczas obiadu. Pieczarki smażone są w cieście piwnym, nadziewane bryndzą i pachnące pietruszką. Mogą być podane z różnym ulubionymi sosami

To co kocham
Grzanki karnawałowe ze śledziem "Śledzik z SEKO" 120

Grzanki ze śledziem, chrzanem i jabłkiem to wspaniała przystawka na zakończenie karnawału. Ja swoje klasyczne kanapeczki wzbogaciłam smakiem filetów śledziowych w marynacie z suszonych pomidorów, a doskonale do tego nadają się filety śledziowe   SEKO  marynowane bez skóry, z płatkami suszonych pomidorów a także czosnku, bazylii, majeranku, oregano, rozmarynu, tymianku. sporo tego prawda? Spróbujcie a sami się przekonacie

Życie zaczyna się w kuchni
Tatar z mięsa wołowego z dodatkami 140

się od niego z daleka. W tamtym roku odwiedzając Kraków trafiłam do dość dużej ale przytulnej restauracji. Restauracja ta serwowała tradycyjne dania kuchni polskiej. Nie wiem jakim cudem jako przystawkę zamówiłam właśnie tatara. Był rewelacyjny. Podany z wędzonymi szprotkami, świeżutkim pieczywem. Niebo w gębie. To był dzień, w którym tatar powrócił do moich łask. Od tego czasu robię go często

mecooks
Sajgonki z warzywami 130

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na warzywne sajgonki, które świetnie sprawdzą się jako imprezowa przystawka. Do przygotowania porcji ok. 20-25 sajgonek potrzebujemy: - papier ryżowy (25 sztuk) - 2 marchewki - 2 kalarepy - 2 papryki - 1 cukinię - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu ostrygowego - 1-2 łyżeczki cukru - 3 łyżki oleju sezamowego - pieprz do smaku - kupny

Bez Cebuli
Ostanie karnawałowe przyjęcie w domu – o tym nie możesz zapomnieć 146

naszych gości oraz to, co tak naprawdę my lubimy gotować. Kluczem do sukcesu jest przygotowanie różnorodnego menu tak, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Nie możemy zapomnieć o przystawkach odpowiednich do alkoholu, który podajemy. Na stole powinna znaleźć się tzw. zimna płyta oraz ciepłe danie główne. Świetnie sprawdzą się też przekąski, idealne do schrupania w czasie intensywnych rozmów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka kimslaw Jamiego Olivera 171

Nazwa surówki wynika z połączenia dwóch różnych przystawek: koreańskiej kimchi i amerykańskiej coleslaw . W jednym ze swoich programów Jamie Oliver mocno znęcał się nad tą surówką. Efekt ostateczny zachęcał kolorystycznie i postanowiłam go sprawdzić smakowo. Świetny! Nie da si ukryć, że ta surówka jest zdecydowanie zdrowsza niż coleslaw. Składniki (na 2 porcje): 5 liści kapusty pekińskiej pół chili 8 rzodkiewek

Weekendy w domu i ogrodzie