Mój świat od dzisiaj już nie jest taki sam... Za oknem pierwsze oznaki nadchodzącej jesieni, a ja, opatulona bluzą i szalikiem, spacerowałam po okolicy, podśpiewując pod
PichceniomaniaKonfitura (dżem) z jabłek i cukinii o aromacie cytrynowym doskonale sprawdzi się do naleśników, gofrów albo domowych wafli. Można też dodać ją do ryżu na ciepło
Bon appetit mon amieSŁODKO-KWAŚNY SOS DO DROBIU I RYŻU - z ananasem i kukurydzą na zimę Słodko-kwaśny sos z ananasem i kukurydzą, który z powodzeniem możecie zrobić w
Moja Książka KucharskaJak zrobiłam to nie uwierzyłam. W smaku dla mnie rewelacyjny, nawet moja Mama to potwierdziła. Idealny na kanapki zamiast tradycyjnego keczupu. Jeszcze można do sosów dodać
Gotowanie z pasjąSkładniki: 2 kg jeżyn 3 szklanki cukru Przygotowanie: Jeżyny zasypujemy cukrem i gotujemy aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Ja gotuję owoce najpierw przez około pół godziny
czarrna od kuchniZnalezione na grupie FB Thermomixa - za co bardzo dziękuję. Papryka w promocji była, więc trochę jej kupiliśmy. Nie wiedziałam na co je przerobię i nagle
Gotowanie z pasjąWersja zimowego kompotu dla tych, którzy mają ograniczone zasoby czasu i/ lub energii:-) Śliwki wkładamy do słoika, zalewamy syropem i pasteryzujemy. A resztę zrobi
Ze smakiem bez glutenuCheeser -serowy kotlet z piersi kurczaka Pyszny serowy kotlet , to nowy pomysł na przełamanie nudy w kuchni . Przecież wszystko już było " class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżyLubczyk rośnie w ogródku w takim tempie, że nie nadążam go wykorzystywać na bieżąco, więc postanowiłam zrobić pastę z lubczyku. Pasta trochę przypominająca maggi bez żadnych
talerz przyjemnościSmaczna jako dodatek i jako przekąska. Składniki: (6 słoików 550 ml) Zalewa: 2,5 szklanki wody 1/2 szklanka octu 10% 1 łyżka kopiasta miodu 1/2 szklanki
W Moim Magicznym DomuCukinia - jedno z warzyw które kojarzy mi się z jesienią ponieważ pojawia się dopiero pod koniec sierpnia i może długo leżakować zanim ją przerobimy czyli
Życie zaczyna się w kuchniKiszonki są bardzo zdrowym dostarczycielem potrzebnych organizmowi bakterii, podnoszą odporność. Pewnie ucieszy Cię wiadomość, że kiszone jabłka zachowują wszelkie dobroczynne właściwości jabłek świeżych, wzbogacając je
Anioły w kuchniSkładniki 3 kg buraki czerwone umyte ugotowane do miękkości,obrane sok z kiszonych ogórków ( na 3 kg buraków, sok
w mojej kuchniCześć Dziś już 1 września. Wakacje już się skończyły. Niedługo skończy się kalendarzowe lato (choć patrząc na dzisiejszą pogodę to już się niestety skończyło). "Sezon ogórkowy
blog.moje-pasje.infoNie wiem, czy na porzeczki nie jest już troszkę późno. W moim warzywniaku jeszcze są, więc postanowiłam z nich zrobić kilka słoiczków frużeliny. Na zimę będzie
Codzienna kuchnia niecodzienna