przetwory - 15421 przepisów (strona:383/1029)

Delikatny pasztet z fasoli z pieczarkami 133

blaszki wyłożonej papierem. Pieczemy ok 40-50 min w 180 stopniach Artykuł Delikatny pasztet z fasoli z pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Trzy pomysły na zdrowe dania z kurczakiem 163

dietetycznego mogę doradzić, że jeśli już sięgasz po mięso to decyduj się na ryby, owoce morza oraz mięsa chude, takie jak na przykład drób. Mięso czerwone oraz wszelkie podroby, przetwory i wędliny staraj się ograniczyć do minimum. Mięso samo w sobie jest bogate w wiele substancji odżywczych, dostarcza sporej ilości pełnowartościowego białka, dobrze przyswajalne żelazo hemowe oraz witaminy z grupy

Zdrowie na języku :P
Koktajl gruszkowy z orzechami 111

najmniej 2 porcje owoców. Choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by jeść ich więcej 😉 Kolejnym ważnym zaleceniem jest spożywanie co najmniej dwóch porcji mleka lub jego przetworów dziennie. Niestety badania wskazują, że od 20 do nawet 55% dorosłych Polaków może mieć dietę niedoborową w wapń, co niestety może skutkować rozwojem takich chorób, jak osteoporoza, nadciśnienie tętnicze czy cukrzyca typu

Z notatnika dietetyka
Jak budować odporność dziecka? Dieta na odporność 129

Warto zwrócić szczególną uwagę na to, by w diecie malucha zawrzeć jak najwięcej lokalnych i sezonowych produktów. Zimą jest to trudne, jednak warto mieć w zanadrzu dżemy i inne przetwory domowe z warzyw i owoców. Każda pora roku ma swój charakter – zima to czas warzyw korzeniowych. Każdy rodzic, by urozmaicić dietę dziecka powinien sięgać po warzywa i owoce. Dzieci potrzebują

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Drożdżowe bułeczki jogurtowe 578

bliskimi.   Domowe, świeże i pachnące bułeczki to moja propozycja na udane śniadanie. Drożdżówki jogurtowe z ulubionymi dodatkami zasmakują całej Waszej rodzinie.  Uwielbiam różnego rodzaje przetwory, dlatego często sięgam po konfitury. Oczywiście, najchętniej te owocowe. Szczególnie lubię truskawkę i wiśnię. Gorąca bułeczka i słodkie dodatki Darbo  to najlepsze połącznie. W słoiczku zamknięto, aż 70% owoców bez zbędnych

kulinarnyJa
Magazyn kulinarno-lifestylowy MOOD 95

odbyła się premiera nowego magazynu kulinarno-lifestylowego MOOD, który mam przyjemność współtworzyć. W środku znajdziecie moje przepisy na rozgrzewające, jesienne napoje, a także rozmowę z Ryś Podkarpacki na temat przetworów nasyconych smakiem tradycji. Po za tym dużo więcej znakomitych potraw i ciekawych ludzi W imieniu swoim, założycielki Żanety Hajnowskiej oraz pozostałych autorów, serdecznie zapraszamy do lektury! Magazyn pobierzecie za darmo

Mienta blog
Hallo Lublin :) Gdzie jeść w Lublinie? 135

Muratore Coffe    Dobra Kawa na dzień dobry? A może pizza w wersji śniadaniowej?  Tak, to jest to miejsce. Palarnia Kawy z obłędnie dobrą kawą, świeże pieczywo, przetwory, czekolady w słoiku i możliwość kupienia tego na wynos. Do tego jest piękny wystrój i to cenie, że takie miejsca się wyróżniają.        2. Zielony Talerzyk

Niezły Młynek
Domowa kapusta kiszona w słoikach 152

smacznej surówki są proste o tyle sam proces wykonania jest już dużo bardziej skomplikowany. Stosuję następujące proporcje: 10 kg białej kapusty 1 kg marchewki 200 g soli do przetworów (niejodowanej) ewentualnie kminek Zobacz krok po kroku jak robię kapustę kiszoną. Krok 1. Wybór kapusty. Warto tu zaznaczyć, że kapusta musi być ze sprawdzonego źródła i nie może być przenawożona. Taka

Ania gotuje
Sernik gotowany z jabłkami - warstwowy 126

niech ciacho ma czas by stężeć i się "przegryźć". Ja czekałam. Na drugi dzień wykrojony słuszny kawał - w ramach antywirusowej samopomocy sąsiedzkiej- zaniosłam piętro wyżej. Wróciłam z trzema słoikami przetworów. Dziękuję pani Halino! Wykorzystam :) Trudno odmówić sobie spaceru w taka pogodę jak dziś. Powalone drzewo na naszej drodze, Podobne do moich wasze skojarzenie

Kronika Piekarnika
Gofry dyniowe 164

cukrowej i zjeść na wytrawnie np. z pesto lub innymi pysznymi dodatkami. Możecie je także odrobinę posłodzić i posmarować dżemem. Jeśli już o dżemie mowa to polecam Wam przetwory dostępne w Schronisku Smaków - które nie tylko są pyszne ale mają także świetny skład. Zawierają tylko owoce oraz cukier, bez konserwantów, aromatów, czy sztucznych barwników - sama natura. Przygotowywane dzięki tradycyjnym recepturom

Cynamonowe szczęście
Pyszny piernik sułtański z powidłami i kremem bakaliowym 159

Składniki polewy rozpuścić w garnuszku, chwilkę pogotować cały czas mieszając Artykuł Pyszny piernik sułtański z powidłami i kremem bakaliowym pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Smakołyki ze Schroniska Smaków 119

samym mieście) albo następnego dnia paczka już jest w domu. W podobny sposób możemy zamówić produkty ze sklepu https://www.spizarnia.schroniskosmakow.pl/   Sklep oferuje produkty spożywcze jak np. przetwory owocowe i warzywne (dżemy, konfitury, soki, syropu), sosy (ketchupy, chrzan), wędliny i ryby, chleby, miody, sery, grzyby (suszone i marynowane), oliwę i oleje, makarony, herbaty, kawy, słodycze, przyprawy, alkohole, a także dania

Obiad gotowy
Tatar ze śledzia 2326

oraz osób lubiących śledzie. Robi się go podobnie, jak tradycyjnego z tym, że głównym składnikiem są śledzie, a jajko dodajemy gotowane. Ja do przygotowania tatara ze śledzia wykorzystałam własne przetwory, to znaczy ogórki konserwowe i grzybki marynowane. Śledzie doprawiłam ostrą musztardą dijon, ale może to być również musztarda łagodna w zależności od tego, jakie smaki preferujemy: łagodne czy ostrzejsze. Poszczególne

Danka Pichci
Sklep Schronisko Smaków - Magda Gessler - moja opinia. 144

produkty i ogromną wagę przykłada do wszystkich gotowych dań, czy półproduktów które wychodzą z jej sklepu. Asortyment jest ogromnie bogaty. Możemy kupić świeże wędliny, sery górskie a także importowane, przetwory, dżemy, konfitury, soki czy syropy a nawet świeże pieczywo. Przyprawy, wino, nalewki, suszone owoce, oliwy, marynaty oraz wiele produktów włoskich. Więc mówiąc krótko, bez wychodzenia z domu możemy zorganizować każdą

Radość kipiąca uśmiechem.
Chleb żytni razowy na zakwasie 144

zmniejszamy temp. do 200 stopni i dopiekamy ok 40 min. Studzimy na kratce Artykuł Chleb żytni razowy na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku