Ten bigos jest klasycznym przykładem potrawy "na-winie" - co się nawinie, to do bigosu ;) Pewnie każdy z nas zna takie potrawy. Najczęściej powstają po świętach, uroczystościach
Codzienna kuchnia niecodziennaKiedy usłyszałam, że koleżanka robi fasolkę szparagową w pomidorach, to zdziwiłam się trochę. Trudno mi było jakoś w pierwszej chwili wyobrazić sobie to
Codzienna kuchnia niecodziennaNie ma chyba Polaka, który nie lubiłby grillowania. W każdym razie ja nie znam takiego ;) Grillujemy na urlopie, podczas weekendu i spotkań z rodziną. Na działce
Codzienna kuchnia niecodziennaPieczone udka/podudzia z kurczaka. Obiad, który "robi się sam". Szybki i pyszny. Składniki: 4-6 udka/podudzia z kurczaka cebula2 ząbki czosnku Marynata:4
NA MOIM TALERZUPyszne połączenie, rozgrzewająca zupa i tortille z rozpływającym się serem Brie. Inspiracją była angielska strona, gdzie można znaleźć pomysły na kilka obiadów wraz z listą zakupów
NA MOIM TALERZUPlacek po węgiersku, czyli duży placek ziemniaczany z gulaszem. Pierwszy raz jadłam to danie w drodze do Anglii, w zajeździe, było bardzo smaczne, dlatego zapamiętałam składniki
NA MOIM TALERZUTen smaczny i efektowny sernik upiekła Pani Helenka.Wytrawna kucharka, która swoją wiedzą kulinarną mogłaby obdzielić co najmniej kilka dzisiejszych, młodych kucharek :)Skorzystałam i ja z jej
Proste PotrawyNiezwykle aromatyczna, sycąca i rozgrzewająca zupa z indyczych żołądków. Składniki:-1 kg żołądków indyczych-3 l wody-marchew-2 łyżki koncentratu pomidorowego
Maminek kulinarnyKolejna pyszna propozycja na przyrządzenie łososia. Tym razem łosoś z nutką rozgrzewającego imbiru i cytryny a do tego słodki ananasek na ciepło i ryżskładniki:500 g
Monia miesza i gotujeJeżeli macie ochotę na mięso, po zapraszam na polędwiczki wieprzowe w przepysznej śliwkowej marynacie. Zawsze jest to jakiś substytut na słodycze, których nie jem aż do
pieprzny smaczekPłatki jaglane ze startym jabłkiem i masłem orzechowymLeniwie dzisiaj, ale czasami trzeba ;)
More food, love and dreamsListopad był dla mnie bardzo chorowity. Zaczęło się już pod koniec października, a do dzisiaj nie mogę powiedzieć, że jestem zdrowa. W samym listopadzie byłam aż
Ratunku obiadCurry to jedno z moich ulubionych dań. Można je przyrządzać na bardzo wiele sposobów. Jednak zawsze jest pełne niezwykłych aromatów, które wzajemnie się przenikają w czasie
Food SquareTempura to charakterystyczny sposób przyrządzania potraw w kuchni japońskiej. Polega na smażeniu na głębokim oleju różnych produktów obtoczonych w cieście, np. ryb, owoców morza, czy warzyw
Food SquarePesto z liści z rzodkiewki, to doskonała wegańska alternatywa dla wszystkich tych, którzy lubią zjeść zdrowo i smacznie. Ma ono obłędnie zielony kolor (idealny z okazji
Food Square