Moja pierwsza zupa rybna - jestem jednocześnie zachwycona i rozczarowana. Zachwycona bo zupa jest przepyszna, rozczarowana bo Biedronka znów się nie popisała... Tak, podkusiło
W poszukiwaniu inspiracjiPyzy drożdżowe, pampuchy, kluski na parze wszystkie nazwy określają ten sam produkt- pyszne domowe pyzy. U mnie uwielbiają je wszyscy, a już w szczególności
Smaczne ZdroweJuż tak bardzo ckni mi się do letnich sałatek, soczystych kolorów i aromatów. Tymczasem pozostają do wykorzystania mrożonki i z nich właśnie powstała dzisiejsza sałatka. Zapraszam
Moje Małe CzarowanieNadal męczy mnie gorączka i katar :( będzie więc obiadowe wspomnienie... Weekend obfitował w dania wszelkiej maści. Spora inspiracja była dla mnie marcowa KUCHNIA. Dla Małżona wykonałam
Dzieje kuchennej WiewióryNie chce zapeszać ale jakoś ostatnio mam dobrą passę do nauki języków, zdecydowanie poprawiłam jakość swojej nauki, słówka wchodzą jakby szybciej i książkę też lepiej
ciastkarnia na kruchym spodziePyszna, gęsta i sycąca zupa na mleczku kokosowym, z czerwoną pastą curry, kurczakiem, pieczarkami, groszkiem i szpinakiem. Z pewnością zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Ponadto dodatek
karmelowyZimą co prawda rosną jadalne grzyby i gdybym się bardzo postarała to mogłabym nazbierać świeżyzny. Ale tak się złożyło, że jakiś czas chorowałam a kiedy forma
Smaczna PyzaSkładniki: golonki indycze średnie 4 sztuki, przyprawa myśliwska do drobiu 3 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kapusta kiszona 1 kg, wędzone śliwki suszone 2 sztuki, cukier
W Mojej Kuchni LubięChleb pieczony w garnku, u mnie w naczyniu żaroodpornym, ma chrupiącą skórkę, puszyste wnętrze i jest bardzo aromatyczny dzięki suszonej cebulce i oregano a dodatkowo nie
Moje Małe CzarowanieUwielbiam jeść pizze podobnie jak moja rodzinka. Oczywiście można zamówić z pizzerii, ale moim zdaniem domowa pizza ma całkiem inny smak. Fakt, że trzeba poświęcić trochę
Amatorka kuchennaStyl prowansalski jest bardzo ładny i pasuje do każdego wnętrza. Tak naprawdę, wystarczy niewiele, by wprowadzić czar Prowansji we własnym mieszkaniu. Należy pamiętać o kilku zasadach
Pasja SmakuCiasteczka do podjadania bez wyrzutów sumienia, bo w biodra nie pójdą!. Uwielbiam smak melasy w mojej kuchni. Maka żytnia oczywiście z młyna, sprawdzona i po
Apetyczna babeczkaDo sporządzenia tego konkretnego dania skłoniła mnie..tęsknota. Za przyjaciółką, która przeprowadziła się do Peru i komosę ryżową będzie zajadać często i zawsze. Ja , przyznam się
Z Kuchni Do KuchniCzy podczas imprez, nie tylko rodzinnych, wybieracie miejsce blisko marynowanych grzybków czy raczej korniszonów i ogórków? Ja zawsze koło grzybków. Zresztą wystarczy zostawić w miseczce widelczyk
Gotuj z Blue Raven