Uwielbiam serniki ! Z resztą moi domownicy też. Lubimy i te na zimno bez pieczenia i te pieczone. I z owocami i bez nich – po prosu wszystkie
Kulinarne przygody GatityWiosenna sałatka z szynką w roli głównej. Z dodatkiem kiełek, mango i rzeżuchy. Polecam w takiej formie, podać gościom bo ładnie prezentują się. 1 główka sałaty
wesoła kuchniaSkładniki 450 gr. łopatki 450 gr. wątroby - (kurczak, cielęcia ), oczyszczonej 2 łyżki koniak lub brandy 1 ząbek czosnku 2 łodyżki zielonej pietruszki 1/2 szalotki lub mała
w mojej kuchniSkładniki 170 gr. łopatki wieprzowej ugotowana 330 gr piersi kurczaka ugotowane 250 gr. boczku wędzonego 250gr. Warzyw z rosołu 80gr cebuli 1 sztuka 300gr. wątróbka drobiowa
w mojej kuchniZakochałam się w tych jajkach jak tylko zobaczyłam je na blogu Magdy . Niby zwykłe jajka gotowane, a jednak inne, z bordową obwódką, przypominają rzodkiewki :) Bardzo proste
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: 1 duża porcja rosołowa z kurczaka wraz ze skrzydełkami; 400 g porcji rosołowej, wołowej (koniecznie z kością); 1 szyja indycza; 4 średnie marchewki; 2 średnie
Gospodyni MiejskaTen mus smakuje wspaniale. Oczywiście pomijając jego kaloryczność, to jest cudowny – lekko cytrynowy, kremowy, puszysty, taka pianka. To nasza propozycja na wielkanocne śniadanie. Zachwycicie
Szybko Tanio SmaczniePamiętacie to zjawisko z czasów sesji, kiedy trza było się uczyć, ale odwlekaliście ten moment jak najdłużej się dało. Bo oczywiście sprzątać wtedy trzeba było 🙂 Ja
gotować!Tak jak w opisie – babka bardzo wilgotna, o delikatnym smaku słodkiego kakao. Biszkoptowa. Z dodatkiem oleju i pepsi, które nadaje jej wilgotności i sprawia, że
Smaki Na TalerzuBabeczki kokosowe. Eleganckie i bogate w smaku. Słodkie jak to babeczki z kremem tym bardziej, że krem jest z białej czekolady. Z prażonym kokosem i
Piekarz-Kucharz-GarkotłukSKŁADNIKI 200 g jarmużu 30 g parmezanu 6 jaj 1 ząbek czosnku papryka chili oliwa extravergine majonez s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 200
La grande e la piccola cuocaJeśli macie ochotę na inne niż zazwyczaj przygotowanie filetów czy polędwiczek z kurczaka, to polecam ten sposób. Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu, później grilowaniu i na końcu
Kuchnia z widokiem na ogródSchab czy pieczony , czy faszerowany, ten po warszawsku kojarzy się nam ze Świętami. Idealna wędlina do podania w ten szczególny dzień. Ja często robię
Gotowanie PatkiCześć Pyszny serek nie tylko na wielkanocne śniadanie nie musi być kupny. Można go zrobić samemu. Nie jest to tradycyjny twaróg, ale takie serek jest równie
blog.moje-pasje.info